Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Плякане (неизгорели газове?) при спускане на скорост.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Плякане (неизгорели газове?) при спускане на скорост.

Здравейте. Всеки път, когато спускам някакъв баир на скорост без газ, се получава това плякане. Първо си помислих че виновен е скъсания кабел на ламбда сондата, но последния човек, който я гледа ми каза, че по-вероятно е разхлабена ангренажна верига. Имате ли някакви преположения? И ако е от нея, цялата верига ли трябва да сменям или само някакви ролки и обтегачи?

От: Плякане (не изгорели газове?) при спускане на скорост.

Трябва да се види и прецени-разхлабена,или разтегната и износена?Зъбчатките как са?Добрата сервизна практика препоръчва смяна на верига и всичко,което я води на 250000 км-аз така бих направил...

Коментар

Пропуск в изпускателната система е най-вероятната причина.
      Аз не искам просто да съм първи , искам като се обърна въобще да не виждам втория !!!
      Куражът не е липса на страх. Куражът е способността да действаш ефективно въпреки страха.

Коментар

А още по-вероятната да не работи ППХ(принудителен празен ход)
        Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Стандартния отговор е избягала центровка, закъснение на запалването.
          В такъв случай обаче ще дигне разхода и ще позагуби мощност във високите обороти, а това се усеща.
          Също така е възможно някоя свещ да не работи добре.
          сто: Тук нормално си подаваме топката като на тренировка и гледаме да не се контузим. Понеже сме от един отбор.
          dembito: Хардуера можеш да го ритнеш, а софтуера само да го напсуваш

Коментар

Чичо, точно подобни неща ми разказаха, като причината казаха че е веригата... Повишен разход и загуба на мощност във високи обороти не забелязвам. Всички свещи, кабели и дистрибуторна капачка са сменени с нови. Това, за което говори колегата kalin09 не съм го чувал никога през живота ми и малко пояснение няма да са ми излишни.
            Първоначално публикуван от krassitch Преглед на мнение
            Трябва да се види и прецени-разхлабена,или разтегната и износена?Зъбчатките как са?Добрата сервизна практика препоръчва смяна на верига и всичко,което я води на 250000 км-аз така бих направил...
            krassitch, автомобила е на 175к , доста далеч от цитираните от теб километри. Естествено, това не изключва възможността. Все пак обаче, не бих искал на сляпо да сменям всичко това, особено ако няма нужда.

kokocholi, какво точно имаш в предвид? Не разбирам много и за това се нуждая от пояснения. Дупка из тръбите ли (генерацията)?
            krassitch, моля те, казвайки това: "Трябва да се види и прецени-разхлабена,или разтегната и износена?" оставам с впечатление, че можеш да ми помогнеш "да се види" това. Ще удариш ли рамо, защото аз не съм човека, който да го "види", а ми трябва помощ от някой, който установява тези работи.

Коментар

Вдигни колата на подемник или я качи на канал . Огледай много внимателно за черен и опушен участък по тръбите на изпускателната система. Щом нямаш загуба на мощност това ми се струва все по-вероятната причина. Най-добре иди в някой гараж където ремонтират аспуси да те диагностицират.
              Аз не искам просто да съм първи , искам като се обърна въобще да не виждам втория !!!
              Куражът не е липса на страх. Куражът е способността да действаш ефективно въпреки страха.

Коментар

Има една малка дупчица, по тръбата под шофьорската седалка от горната и страна. Доста куцо място за заварка без да се свали. Не знаех обаче, че подобно нещо би могло да е причина за това.

Коментар

Споделям нещо от личен опит - колата е бензинова с карбуратор и ГУ. Когато работи на бензин няма никакви плякания, но щом мине на газ пляканията са ми спътник по всяко надолнище, което ме кара да си мисля същото като kalin 09 за ППХ, която дефакто не влияе на ГУ. С други думи ако въпросният автомобил има ГУ споделям виждането на колегата.
                  Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                  Из "Златния телец"

Коментар

Здравейте колеги, днес при мен ми отстраниха такъв проблем, но с ГИ. Майстора ми обясни, че когато колата работи на бензин при спускане без газ - през определени интервали се пуска импулс към бензиновите инжектори и газовия комп го взема в предвид и пуска към газовите инжектори, като времето е по голямо и се получава това гърмене в колектора. Това много ясно се чува при 1500- 2200 оборота, като при по високи не се усеща. Прегледах отначало на дискусията, но никъде не се споменава дали има газова уредба, така и това е вариант ако има газова уредба. При мен при износен банан на веригата се чуваше едно чукане и това е на 330000км се получи.

Коментар

Да, колега, с ГИ съм. Но аз ли трябва да им обяснявам какво точно да направят моите майстори... Аз самия не зная какво да им кажа. Ще видя дали само на газ го прави и евентуално ще ида при газаджиите, пък видим...

Коментар

Хи това ти е проблема отивай при майстора за газовата и му кажи да ти махне тази опция от ГИ да ти пуска газ без натискане на педала на газта. Тормози го докато не ти го оправи то е игра с настройките на газовия компютър.

Коментар

От: Плякане (неизгорели газове?) при спускане на скорост.

Така... Чак днес сколасах. Благодаря ви за идеите, особено на kalin09 и a_andreew. След среща с момчетата с ГИ и последвала консултация с още повече врял и кипял, настроиха газовата и вече го няма това досадно плякане.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X