Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Алтернатор за Терано 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Алтернатор за Терано 2

Привет колеги,
    Тераното е '96г. 2.7турбодизел, късата база. Изненедващо отказа да запали сутринта. Акумулатора е BOSCH на около година, така че не се съмнявах в него и хайде в сервиза. Оказа се че релето на алтернатора "пропуска" по-голямо напрежение към акумулатора (малко над 17v). Свалиха ми релето и от магазин на магазин все едно и също: само релето струва между 330-380лв, доставка след десет работни дни и то при допълнително заплащане за куриер. Обясниха ми че много рядко се среща алтернатор BOSCH на японски автомобил, повечето били с Hitachi. Целият агрегат на Hitachi (алтернатор с реле и свързаната с него вакуум помпа) струват около 350 лв и срещу още 40 за експресна доставка, ще пристигнат за 3 дни. В магазина обаче не са сигурни дали ще пасне всичко от Hitachi-то. Та въпросът ми е някой правил ли е такава замяна, взаимозаменяеми ли са (имам впредвид целия агрегат) или има "подводни камъни"? Ходих и по моргите разбира се, там също потвърдиха че това е голяма рядкост. Намерих го в една морга в София -150лв плюс доставка до Варна - не си струва според мен.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
X