Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нисан Терано 2 - Къса база - Демпферен ам.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нисан Терано 2 - Къса база - Демпферен ам.

Здравейте,

Днес си смених кормилната щанга на Теранозавъра и забелязах, че новата японската (не помня марката, но е доста добра - по-добра от тази оригиналната) има уши за ам.

С моя сервизен техник имаме идея къде да заварим на шасито другите уши, за да сложим ам. ,но се чудя какъв. Може ли да ми предложите

Тераното си е със стандартното торсионно окачване на Pajero 1 - 100% знаете за какво става дума

Бих искал, ако имате възможност да споделите какви марки ам.-ове са горе-долу добри, подходящи и не толкова скъпи, тъй като не търся чак такова offroad усещане, а просто да сложа ам., за да удължа живота на кормилната кутия при offroad и да не си счупя китките

Поздрави,
    Юли

От: Нисан Терано 2 - Къса база - Демпферен ам.

В същност не знам дали зададох заглавието на темата правилно - не съм сигурен дали ам.-а се нарича така дори

Поздрави,
    Юли

Коментар

Намерих си за 85 лева от един приятел. Не знам каква му е марката, но като го сложа ще постна снимки.

Поздрави,
      Юли

Коментар

Спомни си марката, моля.И с какво е по-добра?Окачването няма пищо общо с паджеро.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от rumbala Преглед на мнение
          Намерих си за 85 лева от един приятел. Не знам каква му е марката, но като го сложа ще постна снимки.

Поздрави,
          Юли
          Демпферния ам трябва да е...демпфер, т.е. не става да се сложи някакъв обикновен/дали гас или масло все едно/ ам!!!
          Та внимавай какво купуваш!
          Ето как съм решил въпроса аз и вече 2 години нямам проблеми... http://www.offroad-bulgaria.com/show...135997&page=16
          Поздрави!
          NISSAN FOREVER
          -----------------------------------------------------------------------------
          Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Здравей Любашки,

Днес ми доставиха на HITACI ам. за рейка (демпфер) и го тествах на място - не е ам, като ам, а си е точно това, което ми трябва

Ще постна снимки като го сложим,
            Юли

Коментар

Не ама. Марката на щангата си спомни. И сподели защо според теб е по-добра от оригинала.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Здравей Любашки,

Днес ми доставиха на HITACI ам. за рейка (демпфер) и го тествах на място - не е ам, като ам, а си е точно това, което ми трябва

Ще постна снимки като го сложим,
                Юли
                Гледай внимателно дължините му в сгънато и разпънато положение
                Да не стане да го монтирате и да загубиш част от хода на волана/респективно завиването на колелата/ от по-къс примерно демпфер!
                Марката на този демпфер аз лично не съм я чувал, но...ако е подходящ на дължина и достатъчно здрав като съпротивление/ако е от лек автомобил може да излезе слабичък за натоварването при блъскотията на големите джипови гуми...особено по черно/, ще върши работа!
                При монтажа добре го центрирайте и преди окончателно да заварявате и да го стационирате...задължително единия горе да върти кормилото от крайно ляво до крайно дясно положение, а другия да гледа отдолу да не опира някъде нещо и дали успява да си направи кормилото целия ход в двете посоки!
                Успех!
                NISSAN FOREVER
                -----------------------------------------------------------------------------
                Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Здравейте,

Демпфера е TOKICO на HITACI и човека ми от Евро 07 каза, че е перфектен за щангата, която ми продаде. Старата щанга е от Маверик (оригиналната) найстина забравих марката, но утре като се кача в сервиза ще ви ги пиша. Новата е JMC или нещо от сорта - по-добри са и болтовете + имат гресьорки, и е цял елемент, докато старата е от 3 части.

Като имам детайли и снимки ще пиша

Поздрави,
                  Юли

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Спомни си марката, моля.И с какво е по-добра?Окачването няма пищо общо с паджеро.
                    Спарки, аз пък винаги си мислех, че е като на Паджеро - double wishbone with torsion bar suspension, с което правят Паджеро от 82-ра до 91-ва.

Май съм бил в грешка

Поздрави,
                    Юли

Коментар

Гресьорките не значат че болтовете са по-добри. Значат само че са с гресьорка. Дали е цял детайл или 3 отделни също няма никакво отношение към здравината. По-скоро има отношение към тежестта. Дано излезе читава де, макар че всички мои опити с неоригинални части по предницата са завършвали с псуване. Май единственото изключение са горни шарнири Lemforder, които мислех за разбити, пък се оказа че хлопат биалетките. Ама вече точно тоя модел не ги произвеждат.

Оригиналните горни и долни шарнири на терано 2 след 96-та нямат гресьорки. Ама изкарват по 30000км, вместо едно ходене до морето и обратно на останалите, лъскави и с гресьорки. Опити са правени с 5 марки - от noname, до през Delphi, GMB, 555 и от сорта. Някои си хлопаха още с излизането от сервиза - смятай.

Скоро (само да се отвори време) ще реша веднъж завинаги казуса "предни биалети". Наумил съм си как, само трябва малко време за мерене и стругаро-фрезистска работа. Обаче хлопащи биалети няма да има никога повече, а тампоните върху "моя модел" ще струват броени левчета и ще се сменят за 15 минути.

Коментар

Спарки, аз пък винаги си мислех, че е като на Паджеро - double wishbone with torsion bar suspension, с което правят Паджеро от 82-ра до 91-ва.

Май съм бил в грешка

Поздрави,
                        Юли
                        И двете са торсионни, и двете са "double wishbone", но приликите свършват до тук.

Коментар

Сетих се...Марката на новата щанга е GMB.

Мерси Спарки за отговора

Поздарви,
                          Юли

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            Гресьорките не значат че болтовете са по-добри. Значат само че са с гресьорка. Дали е цял детайл или 3 отделни също няма никакво отношение към здравината. По-скоро има отношение към тежестта. Дано излезе читава де, макар че всички мои опити с неоригинални части по предницата са завършвали с псуване. Май единственото изключение са горни шарнири Lemforder, които мислех за разбити, пък се оказа че хлопат биалетките. Ама вече точно тоя модел не ги произвеждат.

Оригиналните горни и долни шарнири на терано 2 след 96-та нямат гресьорки. Ама изкарват по 30000км, вместо едно ходене до морето и обратно на останалите, лъскави и с гресьорки. Опити са правени с 5 марки - от noname, до през Delphi, GMB, 555 и от сорта. Някои си хлопаха още с излизането от сервиза - смятай.

Скоро (само да се отвори време) ще реша веднъж завинаги казуса "предни биалети". Наумил съм си как, само трябва малко време за мерене и стругаро-фрезистска работа. Обаче хлопащи биалети няма да има никога повече, а тампоните върху "моя модел" ще струват броени левчета и ще се сменят за 15 минути.
                            Ами Спарки варянтите ми бяха два - чисто нов GMB за около 100 лева или рециклиране на старата щанга за 60 лева, та за това се спрях на новата плюс да рециклирам старата и така като се разхлопа едната, слагам другата

Поздрави,
                            Юли

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg
                              Ако си решил да ги правиш само с тампони не издържат много,но цената е несъизмерима с тази на оригиналните биалетки.Ще е добре да споделиш и да дадеш идеяоф
                              Последно редактирано от nickbochev; 02-07-14, 07:00. Причина: оформяне на цитат

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X