Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Преценка на качество на антикорозионна защита и други (Терано 2)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Преценка на качество на антикорозионна защита и други (Терано 2)

Един познат ми предлага терано 98г. Работата е там, че го е купил вече обработено против корозия отдолу. Така че под боята какво е затворено - никой не знае. Мислите ли, че има начин да се прецени вече направено дали е добре направено - или просто някой е поостъргал с телената четка и е 'ударил един антикор' колкото да му го продаде, а отдолу ръждичката си работи? Джипа е внос от Германия. Минала е година от 'ремонта', достатъчно ли е една зима за да 'цъфне' некачествена работа?

Другото, което ме притеснява е съединителя. Отделя сравнително високо и е лек като перце. Толкова лек, че просто не мога да го усетя. Като карах не потеглях 'усещайки' къде отлепя, ами 'като вдигна толкоз крака - тръгва'. Нормално ли е да е така? Може ли някак да се регулира това? Иначе човека си дърпа каравана с него без да му приплъзва.

От: Преценка на качество на антикорозионна защита и други (Терано 2)

За корозията - обикновено една зима е достатъчна, ама не зима като последната (пародия тотална), а истинска такава. С много сняг, и с много сол и химии по улиците.

Съединителя - вероятно е сменян с неоригинален. Попадал съм на такива - педала е поне 3-4 пъти по-лек от с оригинален съединител. И не приплъзва.
    Нормално е да отделя по-високо, сравнен с други автомобили. Сам се регулира и няма какво да направиш. На моя хода му е доволно голям (мястото, от където започва да захваща до мястото, където е напълно захванал). Но аз съм с оригинален. Вероятно е и накрая на живота си - джипката ми е на 130000км., но засега се държи нормално и не приплъзва.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря ти, не е за мен значи тази бройка.

Коментар

Много бързо се отказа.

Коментар

Не е бързо, тест карането беше преди 10 дни. Не са и само тези забележките ми и се събират наистина много 'против'. Ще си дочакам моята бройка.

Коментар

Здравей Марти! Прочетох какво си написал, но изчаках по опитните колеги да се изкажат мнението. Пак ти казвам, както и в другия форум, ориентирай се към другия модел с кръглите фарове - салона на тераното до 2000г. е малко по спартански, на следващото е по фешън визията. Двигателите са същите. Дано намериш твоето Терано - уникални машини са, а и си паркираш където искаш, караш където си искаш и т.н. Поздрави!
            Nissan Terrano II 2.7TDI 2000г. R20 и Detlefs RT2

Коментар

Благодаря ти

Просто исках да знам, че окончателно съм го отхвърлил този вариант, той е същия за който те питах преди 10 дни. Оглеждам обявите вече седмица, честно казано не ми се хвърля нищо (наблизо) в очи. Но и не бързам особено, ако до есента намеря ще съм доволен.

Коментар

Интериора далеч не е чак толкова различен, че единия да е "спартански", а другия не. "Голямата" разлика е в централната конзола и съвсем не е фрапираща.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X