Отново питане до колегите - теранеца почна да изтава цъкащ звук - от пред от ляво се чува - прави го при потегляне, на лека дупка, при чупка с волана без значение на ляво или дясно - цък! При натискане леко на спирачка - цък! На канал и подемник - всичко здраво, скоро му смених амове, биалетки, тампони стаб щанга, тампон скорости, противоударни тампони. Гледахме я - при напъване със щанга на подемник и канала всичко изглежда ок. Няма луфтове в лагерите, гърнето не е... Не ми се чака да се разтропа на умряло за да разбера какво е за смяна, някакви идеи?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Тераното "цъка"..
Свий
X
-
Тераното "цъка"..

Отново питане до колегите - теранеца почна да изтава цъкащ звук - от пред от ляво се чува - прави го при потегляне, на лека дупка, при чупка с волана без значение на ляво или дясно - цък! При натискане леко на спирачка - цък! На канал и подемник - всичко здраво, скоро му смених амове, биалетки, тампони стаб щанга, тампон скорости, противоударни тампони. Гледахме я - при напъване със щанга на подемник и канала всичко изглежда ок. Няма луфтове в лагерите, гърнето не е... Не ми се чака да се разтропа на умряло за да разбера какво е за смяна, някакви идеи?Тагове: Няма
-
От: Тераното "цъка"..
Провери дали са стегнати болтовете - на спирачните апарати както и на носачи, тампони и скоби - докато си там отдолу - огледай да подозрителни цепнатини по купето и носачите .. не зная дали Тераното е на шаси, но е така прегледай внимателно за нещо подобно - преди време имах една игра със задна греда на ситроен - беше тръгнала да се цепи и издаваше точно един такъв звук цък --- което е скъкратеното на скръц .. се оказа.
Коментар
-
Гледа я майстор - смени и предните накладки с чисто нови, всичко е стегнато, тампони, щанги - всичко, шарнирите при напъване с щанга не мърдат, няма разбити кормилни накрайници, хебели - всичко проверихме, бях и аз там и се мърлях. Първо мислех че тропат накладки, за това ги сменихме, бяха почти накрая, но в спирачните апарати всичко е както трябва. Не е и панта на вратата - карах с отворена врата да слушам... след смяна на накладките нищо не се промени - пак има "цък" - ясно и отчетливо.
Коментар
-
Колега, не че ще те успокоя, ама аз не мога да си локализирам тропането от година и половина. :-) Отдолу всичко е стегнато, сменил съм всичко, което си изредил по горе. Като завали дъжд тропа. Ама изтропва с удар при произволна дупчица. И не винаги...Като изсъхне всичко, не се чува нищо...Няма да се плашиш...:-) Свикнах му вече...
Коментар
-
Колко скоро си му сменил биалетите, и с какви?Първоначално публикуван от sminkov Преглед на мнение

Отново питане до колегите - теранеца почна да изтава цъкащ звук - от пред от ляво се чува - прави го при потегляне, на лека дупка, при чупка с волана без значение на ляво или дясно - цък! При натискане леко на спирачка - цък! На канал и подемник - всичко здраво, скоро му смених амове, биалетки, тампони стаб щанга, тампон скорости, противоударни тампони. Гледахме я - при напъване със щанга на подемник и канала всичко изглежда ок. Няма луфтове в лагерите, гърнето не е... Не ми се чака да се разтропа на умряло за да разбера какво е за смяна, някакви идеи?Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Коментар
-
С напуване не става. Протрива се втулката между тях понякога, прави си каналче спрямо шасито и се случват аткива работи.
Не твърдя че задължително е от там - просто е още едно място от където може да е.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Чупка с волана при ниска скорост или маневра - цък!
Коментар