Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тераното "цъка"..

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Тераното "цъка"..

Отново питане до колегите - теранеца почна да изтава цъкащ звук - от пред от ляво се чува - прави го при потегляне, на лека дупка, при чупка с волана без значение на ляво или дясно - цък! При натискане леко на спирачка - цък! На канал и подемник - всичко здраво, скоро му смених амове, биалетки, тампони стаб щанга, тампон скорости, противоударни тампони. Гледахме я - при напъване със щанга на подемник и канала всичко изглежда ок. Няма луфтове в лагерите, гърнето не е... Не ми се чака да се разтропа на умряло за да разбера какво е за смяна, някакви идеи?

От: Тераното "цъка"..

Прегледай спирачните апарати и накладките. Имат ли си пластините?
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Провери дали са стегнати болтовете - на спирачните апарати както и на носачи, тампони и скоби - докато си там отдолу - огледай да подозрителни цепнатини по купето и носачите .. не зная дали Тераното е на шаси, но е така прегледай внимателно за нещо подобно - преди време имах една игра със задна греда на ситроен - беше тръгнала да се цепи и издаваше точно един такъв звук цък --- което е скъкратеното на скръц .. се оказа.

Коментар

Провери да не е от пантите на вратите.Като почне да цъка отвори вратата....

Коментар

Гледа я майстор - смени и предните накладки с чисто нови, всичко е стегнато, тампони, щанги - всичко, шарнирите при напъване с щанга не мърдат, няма разбити кормилни накрайници, хебели - всичко проверихме, бях и аз там и се мърлях. Първо мислех че тропат накладки, за това ги сменихме, бяха почти накрая, но в спирачните апарати всичко е както трябва. Не е и панта на вратата - карах с отворена врата да слушам... след смяна на накладките нищо не се промени - пак има "цък" - ясно и отчетливо.

Коментар

На старите накладки (неизвестна марка) пластините отзад си бяха там, на новите няма пластини, а азбест...

Коментар

"ЦЪК" е от не добре затегнат болт. Или "спукан" от затягане.
              Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Колега, не че ще те успокоя, ама аз не мога да си локализирам тропането от година и половина. :-) Отдолу всичко е стегнато, сменил съм всичко, което си изредил по горе. Като завали дъжд тропа. Ама изтропва с удар при произволна дупчица. И не винаги...Като изсъхне всичко, не се чува нищо...Няма да се плашиш...:-) Свикнах му вече...

Коментар

Първоначално публикуван от sminkov Преглед на мнение

Отново питане до колегите - теранеца почна да изтава цъкащ звук - от пред от ляво се чува - прави го при потегляне, на лека дупка, при чупка с волана без значение на ляво или дясно - цък! При натискане леко на спирачка - цък! На канал и подемник - всичко здраво, скоро му смених амове, биалетки, тампони стаб щанга, тампон скорости, противоударни тампони. Гледахме я - при напъване със щанга на подемник и канала всичко изглежда ок. Няма луфтове в лагерите, гърнето не е... Не ми се чака да се разтропа на умряло за да разбера какво е за смяна, някакви идеи?
                  Колко скоро си му сменил биалетите, и с какви?
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки, всичко взех от Люцкан - оригинални нисански, няма и 3000км. с тях да са навъртяни.

Коментар

Продължава да цъка мръсната гад Чупка с волана при ниска скорост или маневра - цък!

Коментар

Усили радиото.
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Задни тампони на долни носачи сменял ли си? Знаеш ли в какво състояние са шишовете, втулката между тампоните, чашките върху шасито?
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

sparky,
                            Само това остава, гледахме, напъвахме и изглеждат ок, но май трябва да поръчам за двете страни и да сменя всичко.

Коментар

С напуване не става. Протрива се втулката между тях понякога, прави си каналче спрямо шасито и се случват аткива работи.

Не твърдя че задължително е от там - просто е още едно място от където може да е.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X