Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Експедиционен багажник за Патрол GR.
Свий
X
-
До: Експедиционен багажник за Патрол GR.
Така е тези умения не се придобиват безплатно а с много труд опити и грешки. Багажника е станал перфектно. Браво за добрия резултат.Само един въпрос поставени толкова назад халогените не светят ли много нагоре. В смисъл тавана не им ли пречи. И тежестта на продукта на кантар ли е мерена или по сметки на материала.Първоначално публикуван от churov Преглед на мнениеЕвала на Любо че се е потрудил и успял .Но за цената от 400-600 лв ,не съм съгласен че е голяма. Който има дупе и въможност да се захване и да си оцени сам труда.Няма какво да се мисли(измисля ) вече измисленото. Моделът е това и майсторите ,които го измислиха и го направиха се постараха толкова , че като изработка(качество и изпипаност) не отстъпва на нито един марков.
В крайна сметка им отне почти седмица.Така ,че не коментирайте труда на другите , а само вашия. На приказки е лесно ,но само Любо се е хванал да го направи.Който не може сам - плаща.Браво на Любо още веднъж.
ПП.Ако някои на които му се виждат цените високи.Ще направи ли толкова качествен продукт примерно за 190лв Щом материалите са 80лв.значи ще има и печалба
Коментар
-
Всеки който работи за себе си се старае и се оптива да направи най-доброто. Проблема при майсторите е, че работят на системата капаро. Казвам проблем, защото когато има капаро качеството винаги е съмнително. Примерно прибират една трета от договорената сума, която е реалната сума на продукта /материали, труд и т.н./ и после правят каквото си поискат. Ако не ти хареса гориш с капарато и всичко е за твоя сметка. Дали един продукт е качествен може да се оцени адекватно само когато е напълно готов за пазара, като въпросния багажник например. Ама колко такива багажници могат да се намерят на пазара? Аз не мисля, че са много.Първоначално публикуван от PETER BLIZNAKA Преглед на мнениеТака е тези умения не се придобиват безплатно а с много труд опити и грешки. Багажника е станал перфектно. Браво за добрия резултат.Само един въпрос поставени толкова назад халогените не светят ли много нагоре. В смисъл тавана не им ли пречи. И тежестта на продукта на кантар ли е мерена или по сметки на материала.
ПП.Ако някои на които му се виждат цените високи.Ще направи ли толкова качествен продукт примерно за 190лв Щом материалите са 80лв.значи ще има и печалба
Ако можеше всичко да правим сами...Only after the last tree has been cut down,
Only after the last river has been poisoned,
Only after the last fish has been caught,
Only then will you find that money cannot be eaten.
Коментар
-
Така е приятелю , ама много са малко хората които успяват да направят ,нещо качествено.Най скъпата стока в света е качествения труд , а талантливи хора за съжаление няма много.Със сигурност ,ако видиш тези багажници ,които съм показал на снимките няма да повярваш , че са направени на ръка , а не на някакъв автомат.Това си е изкуство.Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнениеВсеки който работи за себе си се старае и се оптива да направи най-доброто.
...
За Близнака - не сме теглили багажниците , но теглотоим е някъде там -около 25 кг.В крайна сметка двата джипа се ползват за експедиционен оффроуд и така или иначе се качва и багаж в/у тях.М/у другото и многократно са спасявали тавана при ,,полягвания'' на разни дървета ( къде ли пък ги намериха тези дървета
)
Пладнешки обир е когато ти вземат пари за некачествена работа .За съжаление такива ,,майстори'' под път и над път.PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
0899187766
Коментар
-
Ако не сте познали, онзи красавец е моят.
Багажника го правиха братята под моста във Варна. Проекта е общ. Стъпихме на една идея, която бях видял от един руснак и я доразвихме. Без опита на Веско и Емо ( така се казват момчетата) нямаше да е това, което виждате. Но аз не мога да го направя. Така сме хората, които си държим ръцете в една ръкавица. Затова си платих, участвах в правеното и съм много доволен от резултата.
С този багажник съм се обръщал, удрял в дърво и отпред и отстрани. Пазел ме е винаги. Наистина фаровете, са малко навътре и се отразяват на капака. Но съм замислил малко преустройство за да реша този проблем.
И нещо важно. Моят багажник следва малко особената форма на тавана на УАЗа.Колкото и коне да има под капака, важното е магарето зад волана
NULLA TENACI INVIA EST VIA
Коментар
-
Здравейте.Багажника съм го теглил на кантар и показва 26кг., но като сложим и планките за закрепването/теглих го без тях /и теглото на халогените,предполагам ще стане 27-28кг.По материал закупеният беше 36кг.,но ми артисаха доста парчета.По въпроса за халогените,поне мен ме устройва как осветяват.Всъщност те не са за мъгла,че да светят на 2-3-м. от автомобила.По-скоро предназначението им е при каране в по-гъста гора,когато клоните препречват светлината от щатните фарове и тогава допълнителните светят реално над храстите и клоните и има видимост напред.Да не говорим,че скоро имах случай при който посред нощсе наложи да преминавам доста дълбок трап и щатните фарове някакси си светеха само вътре в дупката и само халогените на покрива/тогава имах една стойка подобна на тази на V93 на покрива/,ми осветяваха извън препятствието а повярвайте ми.......това беше много важно в тази ситуация.NISSAN FOREVER
-----------------------------------------------------------------------------
Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!
Коментар
-
Чудесен багажник си проектирал и изработил Любо! Браво! Аз също мога да заварявам, правил съм си някои неща, но не съм толкова добър,че да ги правя обществено достояние, но ..............не бих си и приписал чужди заслуги! Свалям шапка на момчетата, които тунинговаха моя джип и се кефя страшно на резултата на труда им! Хора като тях и близнаците в София градят понятието "тунинг" за джипове в страната ни, за да плагиатстват другите и да се потупват по рамото...
Близнак, монтирахме халогените назад, за да избегнем ефекта на отразяване на светлината им от предния капак, особено, когато е прашен.NISSAN PATROL 2.8TD
Коментар
-
Благодаря ти Петьо.Пуснах темата за да покажа,че ако не ти се дават пари за оргинален багажник или пък на някой да ти го направи може човек и сам да си направи нещо такова.И аз не съм кой знае какъв майстор,но с повече старание и желание нещата могат да се получат.Който съвсем не може си плаща както спомена и Янко.По въпроса за плагиятстването не разбирам намека тиПървоначално публикуван от petio-beliata Преглед на мнениеЧудесен багажник си проектирал и изработил Любо! Браво! Аз също мога да заварявам, правил съм си някои неща, но не съм толкова добър,че да ги правя обществено достояние, но ..............не бих си и приписал чужди заслуги! Свалям шапка на момчетата, които тунинговаха моя джип и се кефя страшно на резултата на труда им! Хора като тях и близнаците в София градят понятието "тунинг" за джипове в страната ни, за да плагиатстват другите и да се потупват по рамото...
Близнак, монтирахме халогените назад, за да избегнем ефекта на отразяване на светлината им от предния капак, особено, когато е прашен.
.Никъде не съм споменавал,че моделът е мой или че аз съм го измислил.Напротив още в началото на темата съм споменал,че съм гледал от вашите багажници,а в тема за раходката след монтажа /виж в хард разходки/,точно и ясно съм писал модела от кого е.Дефакто темата не беше за "вижте на какво измислих",а за "направи си сам" или по- скоро-изработи си сам.Евала на хората които са измислили модела а и много други тунинг доработки за джипките ни,но аз не ги познавам и затова казвам,че съм гледал от едикъде си.Това е.Ако не съм се изразил някъде точно или някой не ме е разбрал както трябва то моля за извинение.Поздрави.
NISSAN FOREVER
Коментар
-
Окей братчето ми.Когато решиш се обади.Първоначално публикуван от MARINHAKER Преглед на мнениеБраво Любо много е хубав, някой ден ще дойда за мерките и като гледам ако е малко по къс ще заспи на фронтерката
NISSAN FOREVER
Коментар
-
От: Експедиционен багажник за NISSAN PATROL GR
Искам малко да съживя малко темата за Експедиционен багажник за NISSAN PATROL GR Y60 къса база.
Въпроса ми е каква тежест (теоретично по-равно разпределена) могат да поемат водобраните.
първо - хубав багажник
второ - едва ли си спомняш (защото е било много отдавна) но какви са дебелините на профилите
трето - колко най-много си го товарил (горе-долу колко килограма)Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнениеМатериала е 4ерен профил.Рамката е от 50/30мм,а напре4ните са от 40/20мм.общо тегло около 25-27кг.
......
На мен идеята ми е да е на десет планки, по четири отстрани и две отзад, а планките са по 100mm (100mm е дължината на която лягат планките върху водобрана). С което целя по-равномерното разпределение на тежестта.
Ето примерна схема
Моля който има опит с багажници монтирани на водобрани лайсни - профили, дебелини на профили, тегло на самият багажника, товароносимост на багажника и каквото се сетят, нека споделят
Коментар
-
С моя последно премъкнах към 50м2 метална конструкция, греди, дъски и ламарина за покрив. На един от курсовете джипа видимо се беше смачкал. Багажника, водобраните и стъклопластовия таван издържаха.
Коментар
-
Това звучи добре (е, не че се е смачкал джипа деПървоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение... джипа видимо се беше смачкал. Багажника, водобраните и стъклопластовия таван издържаха.
)
Все пак някакви килограми(поне ориентировъчно).Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнениеС моя последно премъкнах към 50м2 метална конструкция, греди, дъски и ламарина за покрив.
...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар