Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Чукане заден мост Terrano 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Чукане заден мост Terrano 2

Рових се из форума но решение нямаше и сега, ако може малко помощ някой от вашите теранозавъри, ако ви е създал същия проблем.
    Значи проблема е включвам на задна скорост независимо колко карам 1 метър или 5 метра после като тръгна напред и като набира в порядъка между 30-50 км се получава някакво чуканепонякога само веднъж понякога по 2 пъти по 3 по 4 в повечето случаи 3 пъти,на 4x4 не го прави, при бавните не го прави даже когато го направи включвам 4x4 и се оправя. Чукането идва отзад дясно.
    благодарности за отговорите

От: Чукане заден мост Terrano 2

Най-напред бих те посъветвал да погледнеш накладките,после лагера на полуоската и после да започнеш да четеш за дифовете и най вече за тези с LSD.Погледни и кардана.Успех.

Коментар

Накладки проверени,масло на диференциала ок, кардана видно е ок но как да го проверя по-обширно не знам пък,ако е лагер до сега да го е счупил повече от месец го има и е много силно чукането, За LSD то по конкретно какво да чета?

Коментар

Според мен малко вероятно, но не и невъзможно...та провери си и задните биелети и тампоните на стаб. щангата.От биелети чука много силно и се разнася звука по метала.Та...поне лесно се проверяват.
        Поздрави!
        NISSAN FOREVER
        -----------------------------------------------------------------------------
        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
          Според мен малко вероятно, но не и невъзможно...та провери си и задните биелети и тампоните на стаб. щангата.От биелети чука много силно и се разнася звука по метала.Та...поне лесно се проверяват.
          Поздрави!
          И нашето съмнение там някой тампон но за биалетката не предполагах, че ще чука така. При моя проверка здрави се виждат, проверка от майстор здрави,ако има някакъв по специфичен начин да се разбере коя е? ще е добре, ако взема да сменям всички тампони и билаетки дебело ще ми излезе. Ако не успея да открия вече ще чакам да се счупи нацяло то от един месец се ровя под колата какво е
          И да допълня проблема излезе след като дърпах ремарке.

Коментар

Как е с ръждите колата?
            о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Пробвай на канал с дръпната ръчна-леко назад-после напред и един да слуша и гледа отдолу.Ако не се види или чуе май ще разглобяваш или както каза докато не се счупи нацяло.

Коментар

Каре на задния кардан
                VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Първоначално публикуван от Бакалов Преглед на мнение
                  Каре на задния кардан
                  ...или луфт в шлиците на кардана, ама той пък не става за 2 дена.

Или амортисьор или тампоните му, или тампони по окачване. Тампоните се виждат с просто око в какво състояние са, долния тампон на амортисйора - също. Горния е малко по-труден за виждане, но луфт може да се провери сравнително лесно.

Лагер не е, според мен. Диф също не е, при положение че маслото му е ок - иначе ще мяза на металик. А и щеше да издава странни звуци при завой де речем.

При 4х4 обира всичките луфтове и по окачване, и по трансмисия, затова и не се чува.

Не си писал от къде си. Ако от София и ми го докараш, едно кръгче от 100-ина метра и предполагам ще отпаднат доста питанки.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

При движение на заден ход моста се завърта обратно и луфтовете в "тръгнало" каре се увеличават , след това му е нужно скорост и време за да се възстанови в "нормално" положение , през което време "чука" . При разбити шлици на кардана чукането е само при тръгване , подаване или отнемане на газта , при разбити тампони на задните носачи или амортисьори положението е аналогично - чука при подаване и отнемане на газта .
                    VEREYA MOTORSPORT TEAM

Коментар

Мда, има логика.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

1.Ръзжда по задницата има.
                        2.С дръпната ръчна немога щот нямам ръчна.
                        3. От Кърджали съм. Амортисор не е,тампони на око са добре иначе как да ги проверя не знам, при завой няма никакви страни звуци.единствено го прави когато съм дал на задна иначе при останалите други положения няма никакъв проблем, опитах се да запиша звука щях да постна но не става вятъра пречи.
                        Звука е от рода все едно нещо се намества на местото си понякога се получава едно топуркане и после чукане и сетне газ напред няма никакъв проблем до като не тръгна на задна. чукането не е постоянно или през определен интервал как си му хрумне си чука единствения критерий за чукането е задната скорост.
                        Късмет или ще го открия или ще чакам да се счупи аз просто попитах, ако някой се е срещнал с този пробле.
                        Блгаодарности за отзивите.
                        sparkybg ти в коя част си на София, ако ми падне път за там да те намеря?

Коментар

В работно време - Опълченска и Сливница. В неработно - Красна поляна.

Май най-вероятно е каре. По-вероятно задното. При другите ваианти както каза Бакалов ще има чукане и при отнемане и натискане на газта и/или при завой. Има и някакъв шанс да е нещо по задните спирачки, например отлепено феродо на накладка, износени накладки, несработващ механизъм за саморегулиране или нещо от сорта. Ако имаше ръчна щеше да може да се провери до някаква степен. Каре обикновено чука и при подаване и отнемане на газ, но не винаги. Обикновено може да се провери и на ръка като клатиш кардана дали има луфт в каретата, но пак не винаги.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            В работно време - Опълченска и Сливница. В неработно - Красна поляна.

Май най-вероятно е каре. По-вероятно задното. При другите ваианти както каза Бакалов ще има чукане и при отнемане и натискане на газта и/или при завой. Има и някакъв шанс да е нещо по задните спирачки, например отлепено феродо на накладка, износени накладки, несработващ механизъм за саморегулиране или нещо от сорта. Ако имаше ръчна щеше да може да се провери до някаква степен. Каре обикновено чука и при подаване и отнемане на газ, но не винаги. Обикновено може да се провери и на ръка като клатиш кардана дали има луфт в каретата, но пак не винаги.
                            Шума идва отзад дясно,Феродото проверихме имаше отлепено и сменени са,предно каре сменено,тампом на скоростна кутия сменено, ако тръгна да сменям всички тампони таз кола ще ми е златна в кардана има малко луфт, ако напънеш много яко утре ще го кача на канал пак ще видя кардана

Коментар

Първоначално публикуван от emo80 Преглед на мнение
                              Шума идва отзад дясно,Феродото проверихме имаше отлепено и сменени са,предно каре сменено,тампом на скоростна кутия сменено, ако тръгна да сменям всички тампони таз кола ще ми е златна в кардана има малко луфт, ако напънеш много яко утре ще го кача на канал пак ще видя кардана
                              Ако ти трябва помощ пиши на лични да се видим

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X