Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Газов инжекцион за TERANO II - 1997 г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Газов инжекцион за TERANO II - 1997 г.

Здравейте колеги ! - предстои ми купуване на TERANO II - 2.4 бензин 1997 - 98 г. и имам питане - какъв газов инжекцион и къде да монтирам - ако имате впечатления и мнения - моля да ме насочите.Чета ужасяващи неща по други форуми !!!
    Нов съм във форума и е възможно да дублирам темата, за което ме извинете
    Може да ми пишете тук или на e-mail - durk@abv.bg Благодаря предварително

От: Газов инжекцион за TERANO II - 1997 г.

И аз като теб се чудех, и на края реших кардинално въпроса, взех си дизел, смятам, че е по-удачния вариант.
    "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Аз пък съм с обикновена газова.Не виждам причини да слагаш инжекцион, освен ако не е просто защото така си решил.

Коментар

За разнообразие аз ще дам отговор по темата.

Ужасяващи истории има много наистина. Аз след много чудене си сложих Фобос в официалния им сервиз. Седях там на главата на монтажниците един цял ден и горе долу ми хареса как работят. Проблеми след монтажа нямаше. Впоследствие шефа на сервиза и един от монтажниците напуснаха и си нарпавиха свой собствен сервиз. Тъй като те правиха моята кола и бях доволен от работата им ги издирх и продължих да ходя при тях за поддръжка. Пращам и други хора и винаги следя какъв е резултата. До сега нямат издънка. Аз лично карам с това което те са монтирали и поддържат вече 130 000 км. и освен износване на компоненти други проблеми не е имало.

Та така. Като купиш машината пиши ми на лични да ти обясня къде са. Може да им кажеш че аз съм ти казал за тях, ще вкарат допълнително старание

Коментар

Аз също съм с Фобос 4. Слагах си го сам защото "гъзарите" ме изнервиха ужасно. Има едни прехвалени в Горна Баня дето ми обясниха че не може да стане щото колата е имала друга газова уредба и разни други простотии. Накрая изплюха камъчето и си казаха че имат много работа и не им си занимава с мен щото трябва да се свалят колектори. И други разни подобни компетенции с други измишльотини и накрая си я сложих сам. На всичкото отгоре ми излезе и доста по-евтино. Настройките също си ги правя сам, като ми показа един що годе свестен газаджия готов да помага. От него знам че фобос не са върха сред ГИ, но софта им е много добър с изключително много и полезни опции. И така вече 65000км. Доволен съм. Причината да плачат много хора от Фобос според мен е от некачествен монтаж и използването на различни елементи тип збирштайн. Накрая само компа ти е Фобос а всичко останало неясно какво и резултата е ясен. То Фобос произвеждат само компютрите де, но останалата част от елементите която предлагат е на добро ниво.
          Когато човек говори истината - не се налага да лъже!

Коментар

Доста точно описание на марката Фобос. Не исках да влизам в тия подробности защото колегата питаше къде а не какво но щом сме започнали ще споделя и аз впечатления.

Наистина само компютъра е Фобос. Софтуера е добре направен и с много повече опции от италианските които аз съм виждал поне. Останалите компоненти са такива каквито си поръчаш, софтуера поддържа много неща. Това коеот Фобос предлагат по подразбиране е в нисък и среден ценови клас. Съответно и качеството му е такова. При мен за това разстояние по-горе си заминаха няколко датчика за темепратура на антифриза и налягане на газта, един изпарител и сега накрая дюзите. Икономически абсолютно оправдано решение е Фобос, ако не ти се занимава с дребни ремонти впоследствие прост ого комбинираш с по-скъпи елементи.

Коментар

И аз съм с обикновенна уредба.Вече 17 000км нямам проблем.Разхода извън градско -12 , градско 15 (с турски изпарител съм).

Коментар

Здравейте колеги, аз съм с ГИ Фобос1 и , като разход съм извънградско 12, градско 17-18 литра софийско. Явно си е от майсторлък настройката на изпарителя.

Коментар

Първоначално публикуван от kosa3612 Преглед на мнение
                  И аз съм с обикновенна уредба.Вече 17 000км нямам проблем.Разхода извън градско -12 , градско 15 (с турски изпарител съм).
                  Добре де без да се засягате, но дълго дизелово терано с 4 човека и багаж извън градско (90-110) с климатик пада под 8/100. Без климатик 1/2л. надолу. В града около 10/100. Заслужава ли си разликата в цената на горивото с оглед надеждността на дизела, динамиката и най-вече за джипка бензин под 3000 кубика си е не особено подходящо...

Поздрави

п.п. от гледна точка на АГУ-то - за атмосферен двигател обикновената газова е доста удачен вариант

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                    Добре де без да се засягате, но дълго дизелово терано с 4 човека и багаж извън градско (90-110) с климатик пада под 8/100. Без климатик 1/2л. надолу. В града около 10/100. Заслужава ли си разликата в цената на горивото с оглед надеждността на дизела, динамиката и най-вече за джипка бензин под 3000 кубика си е не особено подходящо...

Поздрави

п.п. от гледна точка на АГУ-то - за атмосферен двигател обикновената газова е доста удачен вариант
                    Ами 10 нафта =26лв 15газ =17-18 лв.... Всеки сам си преценя.
                    п.п. Ако можех да си позволя и аз бих карал дизел..

Коментар

15 газ за парт тайм Терано с 2.4 двигател ми се вижда много на мен. Аз с ТЛК 3.4 фул тайм средния ми разход на газ с инжекциона е 15.6. Това за 130000 км. Записвал съм всяко зареждане и го деля на километрите накрая. Толкова се получава.

Дизеловия ТЛК 90-ка под 10 разход няма шанс да даде. Така че на пари газта определено е по-евтина. А надеждността и динамиката на бензиновия двигател определено са по-добри.

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                        Добре де без да се засягате, но дълго дизелово терано с 4 човека и багаж извън градско (90-110) с климатик пада под 8/100. Без климатик 1/2л. надолу. В града около 10/100. Заслужава ли си разликата в цената на горивото...
                        Аз имах късо Терано 2,7 ТДИ миналата зима. Разхода беше 10 извън и 12/100 градско Пловдивско без климатици. Айде лятото да падне с литър. Колкото и да ти е запазено Тераното, твоя разход ми се струва леко занижен. Особено за ДБ, натоварено и с пуснат климатик
                        Nissan Terrano 2,7 TDI

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
                          Аз имах късо Терано 2,7 ТДИ миналата зима. Разхода беше 10 извън и 12/100 градско Пловдивско без климатици. Айде лятото да падне с литър. Колкото и да ти е запазено Тераното, твоя разход ми се струва леко занижен. Особено за ДБ, натоварено и с пуснат климатик
                          С доста колеги сме коментирали ~ 8/100 извън, но ЛяТоТо. Зимата качват поне с литър извън, а градско съм стигал до 13/100, пак зимата...

Коментар

И при мен е около 8, тд 100 коня, нормална скорост 80 км./може и да е малко по малко, въпреки, че звучи странно/
                            Градско е повечко но не е фрапиращо повече, то и града ни не е точно град.
                            Голфа ми харчи 12 градско газ, и 7 извън.
                            "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Първоначално публикуван от jja Преглед на мнение
                              15 газ за парт тайм Терано с 2.4 двигател ми се вижда много на мен. Аз с ТЛК 3.4 фул тайм средния ми разход на газ с инжекциона е 15.6. Това за 130000 км. Записвал съм всяко зареждане и го деля на километрите накрая. Толкова се получава.

Дизеловия ТЛК 90-ка под 10 разход няма шанс да даде. Така че на пари газта определено е по-евтина. А надеждността и динамиката на бензиновия двигател определено са по-добри.
                              Ето това в червеното, нещо тотално го бъркаш колега.Бензиновото Терано 2/говорим определено за мотор 2.4/, НЕ е нито по-надежден, и НЕ е в никакъв случай по-динамичен от дизеловото със 125к.с.!
                              Това е доказано от практиката, та...като му сложиш и ремонтите и май става танто за кукуриго, само обаче дето се налага от време на време да влизаш в бокса, да ръсиш парици и да не разполагаш с джипа си
                              Та...не съм сигурен, че е чак толкова далаверно..., още повече, че трябва да се избие и първоначалната инвестиция за ГО, а от разликата /няколко левчета на 100км./ от цената на дизела на 100км. ще си трябват едни доста хиляди километри, преди да избиеш ГО-то и да си на далавера...
                              NISSAN FOREVER
                              -----------------------------------------------------------------------------
                              Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X