Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Няколко проблема при леко пътуване с Терано 2, 2,4 1994г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Няколко проблема при леко пътуване с Терано 2, 2,4 1994г.

Прекрасно! След изпълнение на точките на sparkybg, проблемите с охлаждането са изчистени. Основния проблем се оказа липсата на ламели на радиатора. Оказа се, че 99% от тях ги няма.
    Сега на дневен ред е да измисля багажник... Благодаря за помощта още веднъж!

Коментар

Смени и капачката на радиатора превантивно, ако все още не си. Евтина е, лесно се сменя, а напоследък все повече колеги се оплакват от проблеми, които в крайна сметка се оказват от капачката.

Мoже дори и оригинална от Patrol Fen да си поръчаш. До колкото помня не беше драстично по-скъпа от тия за 20 кинта от магазина.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз набарах тънка връзка за истински части, та не е на дневен ред. Просто чакам да дойде понеделник за да ида да си взема капачката. Имам обаче един изостанал багажник от старата кола, но искам нещо по яко. Той се хваща при вратите - нестабилно ако не уцелиш планките. Не искам да дупча ламарините, но искам здрав багажник.
        От това, което съм видял по магазините (а то не е много) решението е или дупчене, или багажник закрепен при вратите, което не ме устройва. Четох за колегата, който си направи багажник и го хвана през ламарината за усилена планка отвътре... Но не ми хареса. Не е това, което искам да кична отгоре... По скоро нещо като релси да сложа...Замеряйте ме с няколко идеи, моля.

Коментар

Първоначално публикуван от vladdark Преглед на мнение
          Аз набарах тънка връзка за истински части, та не е на дневен ред. Просто чакам да дойде понеделник за да ида да си взема капачката. Имам обаче един изостанал багажник от старата кола, но искам нещо по яко. Той се хваща при вратите - нестабилно ако не уцелиш планките. Не искам да дупча ламарините, но искам здрав багажник.
          От това, което съм видял по магазините (а то не е много) решението е или дупчене, или багажник закрепен при вратите, което не ме устройва. Четох за колегата, който си направи багажник и го хвана през ламарината за усилена планка отвътре... Но не ми хареса. Не е това, което искам да кична отгоре... По скоро нещо като релси да сложа...Замеряйте ме с няколко идеи, моля.
          Много зависи каква здравина на багажника търсиш. С релсите/между другото им дават много малка товароносимост-някъде около 75кг./, пак ще дупчиш покрива, защото те се захващат реално на същите гредички на които си гледал как е захванал багажника си колегата, но здравината на тези гредички е малка и вероятността да ти хлътне покрива е доста голяма/нека и Дамян от Варна да каже как неговия покрив хлътна/
          При мен решението беше да пробия отстрани зад горния ръб на вратите водоотводите/улеите/ и там да направя захватите. Само, че за там се наложи да правя доста сложни конструктивни чупки и чалъми, докато съумея хем да монтирам носачите на багажника, хем пък да се затварят и вратите безпроблемно.Стана обаче много здраво/мака, че имаше колеги които се съмняваха/.Багажника ми е тежи около 30-35кг., покривната ми палатка е около 50кг. и като я разпънем вътре спим двама човека с общо тегло около 180кг., та значи общо натоварването на улеите става...приблизително 260-270кг., което е супер.
          Та пак казвам...зависи какъв товар ти трябва да слагаш отгоре и другото...от дупчене на покрива или улеите няма как да избягаш
          Виж тук изпълнението на моето решение...http://www.offroad-bulgaria.com/show...135997&page=22
          Поздрави!
          NISSAN FOREVER
          -----------------------------------------------------------------------------
          Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Такааа. Багажника остана малко на заден план, заради премеждията със старата бангия - данъчни, глоби и т.н. След като репатрака я вдигна, остана само истинския автомобил. С лека ръка замахнах относно капачката за новия радиатор преди време. Оказа се, че навсякъде ми предлагат по-малката капачка, която излизала по каталог. Интересното е че и оригиналния радиатор беше с голямата. Принудих се да поръчам уж истинска, която все още чакам, за една сума, която ме е срам да Ви кажа. След поръчката, се оказа че капачка от витара или 2,7 дизелчето на терано ще ми свърши работа, но ... Вече бях поръчал. Яд ме е , защото от мястото което поръчах ми даваха радиатор - куче за 400 пък си взех истински с гаранция за 280 кинта... Сега все още очаквам заветната доставка на позлатената капачка...
            Багажника.... Благодаря. Отказа ме от релсите.
            Имам в момента багажник за няколко вида автомобили, с различно закрепване към тавана. Общото му е, че не се дупчи, но поема тежестта с широки големи планки които нямат общо с вратите. За съжаление, списъка със съответстващите номера на планките към марките автомобили беше "почистен" от милата съпруга. Сега предстои едно голяяямо мерене и тестване. Ако успея да набарам планките, единствено ще трябва да се погрижа, някои съседи да не решат да го свалят - ще трябва да се капнат няколко капки с телоподаващо. Не към купето, а да осигуря няколко елемента от самия багажник. Мисля че ще се получи.
            Не държа да ползвам (за сега ) покривна палатка. Багажа ми ще е доста под тези изисквания като тежина за които споменаваш. А и да бъда откровен, нямам условията и познанията в областта, да постигна тази красота и удобство, която си сътворил.
            Опитвам се да понауча това онова от Вас, но базата и техниката с която разполагате е коренно различна от това, с което аз работя . Единствено ми остава да попивам идеите и добронамерено да завиждам

Коментар

При смяната на гумите се устнови, че предните са ми износени от вътрешната (или външнта) страна. Явно ще трябва да я погледне специалист за реглаж? Или да ми каже каква е причината. Искам и малко да повдигна предницата. Бихте ли ми препоръчали читав майстор, тук в София (или в близост)?

Освен това, днес до като гресирах, открих че кабела към някакъв датчик, който се намира преди гърнетата е разкъсан... Дали това е ламбда сонда? Защо чека не свети? Не успях да го намеря по схемите, които съм дръпнал от тук.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X