Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Турбо Терано 1 2.7 Td

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Турбо Терано 1 2.7 Td

Ровейки си с Ицо/speed750/ из коша на тераното оня ден , аз му обяснявам че ми се струва че това турбо нещо не се включва както трябва и джипа сякаш малее на баирите с по голяма скорост. Трябва да връщам предавка назад и като чили не се изфорсира както трябва. Според нас е запушване я на горивопровод я на филтър обаче друго ни направи впечатление.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled.jpg
Прегледи:1
Размер:73.4 КБ
ID:6053153

Ограденото в кръг лостче което трябва да отвори клапата при достигане на 2000-2500 оборота се движи доста трудно на ръка и изобщо при подаване на газ. Управлява се от клапанче зад него закачено с маркучле идващо от турбото.
    Незнам какво трябва да прави този маркуч да надува или да смуче обаче немога да усетя да прави нито едно от двете.

Ако има някой по-запознат или който да е имал подобен проблем моля да пише
    088455338две
    "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
    Джамбазов 2010г..

От: Турбо Терано 1 2.7 Td

Здравей , турбото е с уестгейт и този актуатор ( клапана ) при достигане на 0.9 бара напъва през лостчето и отваря клапата за изпускане на част от изгорелите газове покрай перката на турбото т.е. падат об. на турбото и така се регулира налягането . Ако клапата е запекла и е отворена не стигат обороти и няма налягане . Може да има и пропуски по турбопътя , но ще се чува свирене / издухване при подаване на газ . хубаво е да се сложи бустметър и в движение на пълна газ да се види какво е налягането.

Коментар

Нормално е да се движи трудно.

За проба, откачте му маркучето и му подайте около бар налягане и тогава вижте дали се движи. Но не повече от бар и половина. Другото, дето може да направите, е да премерите налягането, дето вдига. Но то вдига налягане при натоварване, тоест, като е в движение и си го настъпил и е в обороти. На място колкото и да му ръчкаш газта, няма да вдигне налягане.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Жеков Преглед на мнение
        ...не стигат обороти...
        Не обороти. Трабва достатъчен поток изгорели газове за да вдигне налягане. На място и на 5000 оборота да го ръчкаш, налягане от турбото няма да видиш.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Имал съм предвид обороти на ротора на турбото , не обороти на мотора - при отворена клапа газовете си отиват през ауспуха , а не през турбото , съответно ( оборотите на турбото ) и налягането си отива .. и т.н. Но за по-точно- бустметър , газ до ламарината - на баир нагоре , да показва 0.9-1.0 бар с пик 1.1-1.2 макс.

Коментар

Ицо се оказа прав запушване беше , сменихме горивния филтър и продухах нафтопровода и нещата се оправиха. Но това с клапата трябва да го проверим. Мисля да сложим такъв бустметър / ако може дайте предложения/ , да си го имам на джипката.
            Благодаря ви за разясненията и на двамата
            088455338две
            "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
            Джамбазов 2010г..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X