Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Nissan Patrol Y61 3.0 Di проблеми с турбото

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Nissan Patrol Y61 3.0 Di проблеми с турбото

Здравейте, имам огромен проблем със Нисан Патрул... джипа не е мой а на приятел - клиент. Така да започна по същество... джипа беше закупен със счупено турбо, свалих го и го пратих да се рециклира в софия, момчето го оправи и ми каза да почистя одушниците и картера ( това съм го чувал 100 пъти) както и да де, почистх ЕГР-а одушника и промих картера, ново масло + филтър... палим всичко ОК и след 8000 км турбото пак здаде багажа... (джипа несе кара офроуд само да поясня) и започнахме да се чудим какво става... посабрахме информация от тук от там и се свързахме с предишния собственик на джипа да го поразпитам малко за кво иде на реч... човека ми сподели че това е 4-тата турбина която сменя за периода от 3 години от както го има... и в крайна сметка решихме да правим двигателя... свалих го аз разглобих го на съставните му части и единствения проблем който открих е че сегментите му бяха заминали... и се почна ремонта, всички гарнитури, основни и биелни лагери, сегменти, райбероване на клапани, гумички и т.н. абе всичко което можеше да се подмени се подмени... двигателя стана като чисто нов... слагаме и напълно рециклираната турбина... и познайте 3000 км и турбото пак леш... и вече незнам какво да правя... пращам я пак в софия и човека каза че имало стружки в маслото и затова се е преебало... е аджаба тоя маслен филтър за какъв чеп е сложен? как на другите коли няма проблеми след основни ремонти и тем подобни? турбината е от нисан терано без водна риза но те са едни и същи... та след всичкото това ходене по мъките вече съм със вързани раце...
    някой имал ли е подобен проблем и евентоално решение ако има такова??? много ще ви бъда благодарен!!!!!

От: Nissan Patrol Y61 3.0 Di проблеми с турбото

Единствения проблем,за който се сещам е с мазането на турбото-търси проблема там.
    0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Ангренажа сменен ли е? Аз имах проблем със стружки и беше от веригата.
      Последно редактирано от alexander_76; 10-04-14, 20:30. Причина: допълнение
      Nissan Patrol 2008
      Mercedes c220 cdi 2006
      Mercedes cls350 cdi 2013
      Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

налягането на маслото е перфектно, както и мазането към турбото...

ангренажа... ами то ангренаж няма всичко се задвижва със зъбни колела колега...

Коментар

Скептичен съм към рециклиране на турбина-колко струва нова?
          много автомати-слаби резултати!

Коментар

1300лв. но човека иска рециклаж да е които струва 700... незнам... щом до сега 5 турбини хвърля явно има някаде нещо което не е наред ама ха де ...

Коментар

Моето Терано е 3.0 DI и е с верига, на този Патрол двигателя не е ли същият?

Коментар

Първоначално публикуван от JacK`DanielS Преглед на мнение
                ...

ангренажа... ами то ангренаж няма всичко се задвижва със зъбни колела колега...
                Айде погледни през капачката за наливане на маслото и виж хубаво има ли верига, няма ли! Не знам как си го правил тоя основен ремонт като не знаеш какво има под капака! Постоянно се пишат небивалици и се чудите защо не ви се отговаря смислено!

Коментар

прав си! ! ! има ангренаж, и грешката е моя но понякога човек изключва особенно в моя случей както беше с цялата тарапана и нерви от моя страна и от страната на собсвеника... и добре че Andro 160 ме урога че да се сетя че дори и снимки на двигателя в разглобен вид имам... та така де... неми се вярва от веригата да падат тия стружки и да се получава абразив в маслото... не е единствения автомобил с тоя тип двигател и изобщо с вариянта верига и турбо.

Коментар

При мен беше нова верига с една стара зъбчатка, от там и стружките.
                    Nissan Patrol 2008
                    Mercedes c220 cdi 2006
                    Mercedes cls350 cdi 2013
                    Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

искаш да кажеш да сменям зъбчатки и верига ? я по подробно обясни какво ти се е случило на теб ?

Коментар

Просвири мотора на ниски обороти, появи се шум в клапаните. В сервиз свалиха капака на главата, от огледа се видя че веригата и горната зъбчатка са почти нови за 100 000 км пробег. В маслото имаше стружки. Последва сваляне на мотора и отваряне на картера, оказа се че мотора е късал верига и картера е заварян. Проблемът беше в това че едната зъбчатка на коляновия вал не е била сменена. Последва смяна на основни и биелни лагери заедно с целия ангренаж.
                        Nissan Patrol 2008
                        Mercedes c220 cdi 2006
                        Mercedes cls350 cdi 2013
                        Mercedes GL 450 cdi 2012

Коментар

Първоначално публикуван от JacK`DanielS Преглед на мнение
                          ... грешката е моя но понякога човек изключва особенно в моя случей ...
                          Простено ти е, но само като проява на добро възпитание ...
                          Иначе, по горе Влади каза - "мазане" - ти спомена, че сегментите били "заминали" - прочети какво се случва когато изгорелите газове преминат в подкартерното пространство и как се процедира в такъв случай. Поинтересувай се, освен колко турбини са "сменени", с какви са сменени (ремонтирани, втора употреба, или нови). Поинтересувай се с какво масло се кара ДВГ. Поинтересувай се увеличена ли е мощноста на ДВГ и ако да, какво точно е правено. И не на последно място - поинтересувай се от пробега на автомобила и от стила на каране на водача.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X