Здравейте, имам огромен проблем със Нисан Патрул... джипа не е мой а на приятел - клиент. Така да започна по същество... джипа беше закупен със счупено турбо, свалих го и го пратих да се рециклира в софия, момчето го оправи и ми каза да почистя одушниците и картера ( това съм го чувал 100 пъти) както и да де, почистх ЕГР-а одушника и промих картера, ново масло + филтър... палим всичко ОК и след 8000 км турбото пак здаде багажа... (джипа несе кара офроуд само да поясня) и започнахме да се чудим какво става... посабрахме информация от тук от там и се свързахме с предишния собственик на джипа да го поразпитам малко за кво иде на реч... човека ми сподели че това е 4-тата турбина която сменя за периода от 3 години от както го има... и в крайна сметка решихме да правим двигателя... свалих го аз разглобих го на съставните му части и единствения проблем който открих е че сегментите му бяха заминали... и се почна ремонта, всички гарнитури, основни и биелни лагери, сегменти, райбероване на клапани, гумички и т.н. абе всичко което можеше да се подмени се подмени... двигателя стана като чисто нов... слагаме и напълно рециклираната турбина... и познайте 3000 км и турбото пак леш... и вече незнам какво да правя... пращам я пак в софия и човека каза че имало стружки в маслото и затова се е преебало... е аджаба тоя маслен филтър за какъв чеп е сложен? как на другите коли няма проблеми след основни ремонти и тем подобни? турбината е от нисан терано без водна риза но те са едни и същи... та след всичкото това ходене по мъките вече съм със вързани раце...
някой имал ли е подобен проблем и евентоално решение ако има такова??? много ще ви бъда благодарен!!!!!
някой имал ли е подобен проблем и евентоално решение ако има такова??? много ще ви бъда благодарен!!!!!

Коментар