Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Багажник за велосипед за терано

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Багажник за велосипед за терано

Здравейте, искам да попитам как си транспортиране велосипедите и най добрия вариант за това. При мен на покрива не може да стане заради липсващите греди. Има багажник за монтаж върху теглича , но трябва да местя номера . Другия вариант е с въжета за захващане към задната врата и метална форма опираща се върху задната врата. Моля споделете към кой вариант е най добър за терано2

От: Багажник за велосипед за терано

Има и вариант багажник за велосипеди прикрепваща към резервната ти гума посредством стойка и с ленти.

Ето примерен багажник:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Bagajnik.jpg
Прегледи:1
Размер:22.6 КБ
ID:5578512

Коментар

Специално на Тераното не е особено добра идея да прикрепяш каквото и да било към задната врата, хеле пък към резервната гума. Просто това е един от малкото "нежни" чаркове на теранозавъра.
      Най-добре го мисли към теглича

Коментар

Правилния вариант е велобагажник, който се закрепя на ябълката на теглича, плюс една планка, която се слага на оста на теглича, за да не мърда странично багажника. Има такива със стоп тела и букса. Слага се и изнесен регестрационен номер - не знам точно каква е процедурата, но съм виждал. Аз имах такъв багажник, но не го ползвах по предназначение за теглича, а го приспособих за друго превозно средство. Имам точно тази част, която се слага на ябълката на теглича.
        Последно редактирано от Mil68; 09-04-14, 19:38. Причина: правопис
        Nissan Terrano II 2.7TDI 2000г. R20 и Detlefs RT2

Коментар

Име:ZX109.jpg
Размер:11.5 КБ
ID:5578528Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Untitled.jpg
Размер:13.3 КБ
ID:5578530

Коментар

Първоначално публикуван от Asteri Преглед на мнение
            [ATTACH=CONFIG]700030[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]700033[/ATTACH]
            Каза се вече - за терано не е удачно нищо, дето се крепи на резервната гума.

В интерес на истината повечето им проблеми са свързани с това че някой някога ги е "подпирал" по резервната гума, а не от това че самата врата не може да издържи тежестта на гумата. Но е факт че е слабо място, еле пък със закачена гума с по-голям размер от оригиналния.

Може би някакъв приемлив вариант е като това на снимката, но да се закрепва директно за болтовете на резервната гума. Така ще я дърпа само назад, а тежестта се поема отвертикалната тръба и шасито.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Име:towball-car-bike-rack.jpg
Размер:21.0 КБ
ID:5578653
              Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
              Dacia Duster 4WD

Коментар

Здравейте...Аз съм с това http://www.superautobg.com/bg/products/135.html , но подсилихме рамката на резервната гума с ВИНКЕЛ Найстина, майтап или не, стана супер добре Качваме по 3 колела, които са 20+ кг. (downhill, enduro, all mountain).

Заварката стана с рязане с флекс под шината, която държи вратата и оттам с телоподаващото шев. До сега 20000 км не е мръднала задната гума с багажника

Грозно, но здраво !

Коментар

Ето един истински багажник за велосипеди - линк:http://olx.bg/bagazhnik-za-kolela-i45220365. Аз съм с такъв, и е много добър.

Коментар

А как ще се отваря вратата на багажника?

Коментар

Аз съм с два велосипеда на багажник Thule Xpress 970 хванат за ябълката на теглича. Свалям велосипедите от багажника, а последния поставям в джипа за съхранение. По асфалт нямам проблеми при преходи 1 000 км, но off-road с този багажник и два велосипеда не е за препоръчване.
                      Прикачени файлове
                      Лада Нива 4Х4 1.7 i ГИ; Лада 2107; Лада 2103; Dacia Logan II MCV TCe 0.9l 90 Hp ГИ

Коментар

Слагай багажника на теглича, няма по-добро решение. Тези, таванните са доста неудобни за товарене-разтоварване

Коментар

Първоначално публикуван от Mil68 Преглед на мнение
                          Ето един истински багажник за велосипеди - линк:http://olx.bg/bagazhnik-za-kolela-i45220365. Аз съм с такъв, и е много добър.
                          При този багажник, монтажа е на ябълката на теглича, а задната врата на Тераното се отваря , естествено след свалянето на велосипедите. Но тук не участва нито един елемент от купето, цялата тежест поема единствено, и само теглича.

Коментар

Здравейте колеги, всички хубости на едно място не може да са и затова питах за оптималния вариант за монтаж върху нашите машини. Варианта за монтаж на теглича ми хареса и ще вземам такъв, но как стои въпроса със задния номер. Трябва ли да се минава през регистриране багажника?

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              за терано не е удачно нищо, дето се крепи на резервната гума.
                              Това на снимката не се крепи на гумата. Крепи се на теглича. На рисунката е показано как от горната част на велобагажника има и една корда, която минава зад резервната гума и надолу, под задната врата и навътре към купето, откъдето се задържа с една топка. Целта е да няма откат в горната част на велобагажника. Става специално за тераното.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X