Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси за Nissan Xtrail дизел 2002 година

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпроси за Nissan Xtrail дизел 2002 година

Здравейте колеги,днес си купих един Nissan xtrail и понеже нямам никаква информация относно подръжката, си позволих да задам няколко въпроса към хората с опит.Нисана е 2002 година 2,2 дизел предполагам че е 114 к.с. и до тук...Нямам никаква книжка по която да разбера с какво масло се експлоатира двигателя марка, вид, нито какво трябва да се обслужва в такъв случай, когато купуваш нещо и не си на ясно кой какви ги е вършил по автомобила.Освен това имам съмнения че е за смяна лагер главина предно ляво колело(нямам идея лагера отделно ли се продава или върви с главината) а и освен него подочувам някакви звуци, които се надявам да не са от турбото, а да са от някоя ролка, но пред вид оборотите при които започват да се чуват (около 1800) все си мисля, че може да е от турбото.Иначе по ходовата част няма никакви претропвание или други звуци.Вървежа е леко спънат но пред вид конете си мисля че може и да е нормално така да върви.Приемам всякакви съвети и се надявам че ще има такива хора тук които да помогнат със знанията и опита си.Извинявам се че отварям нова тема, но просто съм изморен в момента и не ми е до търсене.На отзовалите се предварително благодаря.

От: Въпроси за Nissan Xtrail дизел 2002 година

Привет,напиши от къде си,за да ти се обърне внимание.

Коментар

И така колеги,някои от въпросите които съм задал по горе вече отпаднаха.Смених лагер на предна главина,лагера се продава отделно от главината и се сменя по нормалния начин,избиваш стария и набиваш новия.Цената на която го намерих беше 63 лв.NTN за мен това е средна "хубост" тъй като имаше по 30 лева и по над 160 лв.След смяната шумът отпред намаля, но не изчезна съвсем оказа се, че нещо не е наред с клиновите(трапецовидни) ремъци.Проверих състоянието им и се оказа, че единия(на компресора) е толкова хлабав, че обтягащата ролка може да се завърти на ръка.Самата ролка има една фиксираща гайка челно и след като се разхлаби въпросната гайка, отдолу посредством един регулиращ болт, завъртайки или развъртайки го ролката се движи по един канал, като по този начин натягаш или охлабваш ремъка.Лагерчето на въпросната ролка беше леко поизсъхнало но нямаше луфтове заради това то беше смазано с литиева грес и оставено дапродължи да служи..Поради голямото охлабване ремъка беше опечен на максимум заради това подмених и двата като се оказа че размера на ремъка на генератора е 13Х975 а ремъка на компресора е минимум 13Х925 цената на ремъците беше около 10 лева за двата.Смених и масло на двигателя,купих Total ineo 5W30 long life,смяната с филтъра ми излезе за около 100 лева,като се оказа че филтъра е с постоянен корпус и се сменя само филтриращия елемент.След смяната не усетих никаква разлика в работата и шума на двигателя.Изминал съм вече над 1000 километра нивото на маслото си стои там където беше при първоначалното наливане.Като махнем това, че прокапа леко от пробката на картера ,всичко друго е ок.В момента има един лек проблем за отстраняване и той е, че при първоначално палене за деня пали малко по трудно,трябва да се завъртят 7-8 оборота на двигателя за да запали,пробвах да напомпя с помпата на филтъра и се оказа че тогава пали по лесно,но паленето и в двата случая е придружено с изкарване на сиво бял пушек от ауспуха.Възможно е или някой клапан за гориво да не държи или да има някоя подгревна свещ за смяна или и двете.Филтъра за горивото не съм го сменял все още.В момента се боря с едни изгорели крушки на климатроника,не съм вярвал, че баш с някакви крушчици ще срещна толкова трудности...в цял Ловеч няма от къде да се намерят,няма,няма и това е...

Коментар

Препоръчайте добър сервиз за Xtrail в софийско? От няколко месеца имам 2.2 дизел 2004 година и да чукам на дърво засега няма кой знае какви болежки. За първи път карам дизел, досега все съм бил на бензин и АГУ, и ми се иска да чуя предложения за надежден монтьор, който поне си разбира от работата.

Коментар

114 коньовия е по-слабия 2.2, но щом върви спънато много вероятно е да ти е отишъл дебитомера. Имах този проблем. Смених дебитомера и изчистих грешките и направо не беше за вярване как тръгна Периодично проблема се повтаряше докато не ми писна и го продадох. Имай предвид, че тези двигатели са мноооого чуствителни на кофтито нафта в БГ. Сменяй често горивния филтър и ползвай добавки. В какъвто и сервиз да ходиш НЕДЕЙ да ходиш в МИТВАС, освен да ти чистят грешки и за диагностика. Работят бавно, скъпо и некачествено!...Друго слабо място на тези коли са изпускателните колектори и моторчето за парно/клима.

Коментар

А бе спънато спънато,но както ми се е закрепил разхода на около 5/100 хич не ми се пипа нищо в момента .Освен това джипа не е спортен седан и му прилича да се кара бавничко в смисъл 80-120 км/час според мен си е му е най добре.

Коментар

Никакъв шанс няма да гори 5/100. Комбинирано градско 9.2/100( всеки път), извън с галене може и с много молитви да го докараш до 7/100. Минал съм с такава кола над 200К км и единствения път, в който падна под 7/100 беше с австрийска и немска нафта.

Коментар

Имам доста сериозен проблем с радиото. Сигналът е изключително лош дори и в градски условия,да не говорим извънградско. Мислех че проблема е в антената и я смених, но промяна няма.

Коментар

Имам и аз подобен проблем,разглобих буксата на антената,вътре има последователно свързан някакъв кондензатор- най вероятно е филтър за смущения,въпросния кондензатор ми се видя че не е на ред и го елиминирах,положението малко се подобри, но в сравнение с другите ми коли радиото ми пак не е на нужното ниво като качество на звука е много добре, но като приемник е много слабо.Не знам дали проблема не е в антената или фабрично си е направено да не е толкова селективно.
                  А това безполезно CD въобще не знам какво да го правя,само запълва дупката на централната конзола.Като взех нисана CD-то не даваше признак на живот,след като разглобих се видя че буксата му е изключена,включих буксата и се започна едно тракане из вътре,едно шашкане, едно мигане,натиснах бутона SRC и ми изписа "NO MAG".До колкото знам тези нисани има фабрична навигация но не съм на ясно дали работи и дали има актуални карти за нея,за друга благина която да сложа там не се сещам.
                  Последно редактирано от balev64; 28-04-14, 08:10.

Коментар

Здравейте,
                    Искам да попитам има ли някой заинтересован към Nissan Xtrail 2009г?
                    Под заитересован имам предвид закупуването му.
                    Ако някой се интересува мога да напиша повече информация за него.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X