Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с тераното 2.7 тди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с тераното 2.7 тди

Здравейте,отново проблем тераното губи педала на гъста когато е студен двигателя ,изписва грешка code 95 turbo pressure.Като позагрее се оправя,трия грешката но пак се появява.Може ли да ме насочите къде да търся проблема?

От: Проблем с тераното 2.7 тди

Първоначално публикуван от kotata75 Преглед на мнение
    Здравейте,отново проблем тераното губи педала на гъста когато е студен двигателя ,изписва грешка code 95 turbo pressure.Като позагрее се оправя,трия грешката но пак се появява.Може ли да ме насочите къде да търся проблема?
    Това "turbo pressure" няма от къде да дойде, че да ти го пише като грешка. Тоя ДВГ няма сензор, който отчита налягането на пълнене. Ако искаш някой да ти даде съвет (а не само да си пишем), дай коректен код на грешка.

Коментар

Андро здравей,тествам тераното с ECUTalk и с тая програма ми изписва тази грешка code 95 turbo pressure като я изтрия колата се оправя но при повторно запалване пак се получава.

Коментар

Не знам. Пак повтарям, че няма такъв сензор, който да даде информация за налягане на турбо систематата и според мен е подвеждаща информация.

Коментар

А защо се губи педала на гъста като е студен мотора след като загрее малко всичко бачка както трябва?Това са данните .Натиснете снимката за да я уголемите

Име:vankata.jpg
Прегледи:1
Размер:123.6 КБ
ID:5568310

Коментар

Не ми се рови сега дълбоко, но на първо четене горивото и въздуха са много.

Коментар

Горивото мисля че не е много.
              Въздуха..... Това да не е Zexel???
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Гледам, че пише 6 мм3 на празен ход. Друг е въпрса, че ДВГ не е загрял до работна температура.

Коментар

bosh e помпата.По таблото не свети никаква лампа за проблем,но като е студен няма педал на газта.Като го изгася и запаля пак педала идва но като го оставя на оборот пак се губи и така докато позагрее.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:WP_000205.jpg
Размер:51.1 КБ
ID:5568314

Коментар

И според мен 6 мм3 е много.Трябва да е м/у 3,5-4,5.Пипал ли си помпата?

Коментар

Да не би температурен датчик с некоректна информация да лъже компа и той да дозира грешни пропорции на горивната смес?
                      Тогава е нормално при загряване да се оправят нещата/явно като загрее и температурно нещата си идват на мястото според дозировките по грешните данни от датчика/...
                      NISSAN FOREVER
                      -----------------------------------------------------------------------------
                      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Помпата съм я сменял миналата година а това взе да го прави преди един месец.Как мога да замеря температурният датчик,за този до термостата става въпрос?Да уточня помпата не е отваряна свалена е от друго терано и качена на моето.

Коментар

Няма какво да се занимаваш да мериш - на тия картинки има колко е Т на ДВГ. Сравняваш с часовника на таблото и виждаш дали е ОК. Друг е въпроса, че тая грешка е странна и поставя под съмнение всички данни по горе. Направи диагностика с друг скенер.

Коментар

Здравейте отново пак се появи като застудя проблема с отрязването на педала или по точно влизане в авариен режим?Цяло лято нямаше проблем но сега пак започна но този път и като загрее го прави проблема.Ако се мръдне помпата в предварение или закъснение дали ще се оправи или трябва да се регулира цикловата порция?Ето снимки от тестаНатиснете снимката за да я уголемите

Име:Екранна снимка (2).jpg
Размер:117.6 КБ
ID:5629178Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Екранна снимка (3).jpg
Размер:117.5 КБ
ID:5629179

Коментар

"trottle V" трябва да е пропорционално на това колко си натиснал педала. Тоест при отпуснат педал да е нула, а при натриснат до край да е 5, или близо до тия стойности. И като натискаш педала трябва да се увеличава в зависимост от това колко си го натиснал.

Направи филмче на тия часовници и какво става като натискаш педала.

Airflow 2.59 волта при празен ход ми се чини много. Може и да бъркам, но мисля че трябваше да е около 2V. Като гледам че и педала за газта е 0.38 (а май трябваше да е съвсем нула), да не би да има някакъв проблем с масата на компютъра....
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X