Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Terrano II счупена стойка за заден номер.. Идеи за подсилване?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Terrano II счупена стойка за заден номер.. Идеи за подсилване?

Здравейте от "малкото" сняг който имаме и обръщане на терсене място ми се счупи стойката на задният номер, та сега си го возя в купето понеже предпочетох лично да си го досчупя / държеше се на 5 см. пластмаса/. Има ли някакви идеи как да си подсиля тази стойка? Мисля за няколко метални ленти хванати за бронята. Но ако има някой който да се е борил с този проблем ако може да даде идеи. Най е лесно да си сложа нова пластмасова стойка но утре в някоя кал може да си го изгубя напълно и да имам сумати разправии.
    Колата е Терано 2 - 1998 година
    Техниката на безопасност е като религия - може и да не вярваш, но по-добре да спазваш ритуалите...
    Калоян Кирилов
    LZ2ZGT

От: Terano II счупена стойка за заден номер.. Идеи за подсилване?

Здравейте, аз имам същия проблем.При трасирането на маршрута за вече отминалия събор в Ст. Загора, за пореден път обърнах нагоре цялата стойка с основата и номера беше пред загубване.За съжаление след щателен оглед установих, че...както и да го поправя или подсиля, номера си стърчи около 7-8см. от задната броня надолу и при по-пресечен терен неминуемо задира и се троши стойката му.
    Та по въпроса аз мисля да взема кардиналното решение да го преместя на пластмасовия калъф на резервната гума.Вече захванах там нова пластмасова стойка за номера с 4-ри болта, но съм в процес на търсене на подходящи плафончета, за да осветявам номера.Кабела ще си минава през отвора на кабела за датчика за външна температура, който е позициониран зад стойката на резервната гума.
    Знам, че не е съвсем по закон новото положение на номера, но пък смятам, че ако си е осветен първо ще прави по-малко впечатление, че е местен и второ...по-добре да се разправям евентуално с някой катаджия на пътя, отколкото да загубя номера.При втория вариант ако го изгубя на 100% ще имам ядове и плащания, а с катаджията може да се разберем!
    П.П.Принципно смятам в близко бъдеще да правя и нова метална броня отзад и тогава, ако искам да е по-прибрана, така или иначе за номера няма да има място на нея!
    Та това е моето решение!
    Поздрави!
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Решението е нова броня. И аз няколко пъти съм бил на крачка от изгубване. На дългото терано задната броня му пречи!
      Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Първоначално публикуван от damyan82 Преглед на мнение
        Решението е нова броня. И аз няколко пъти съм бил на крачка от изгубване. На дългото Терано задната броня му пречи!
        Е да...ама то от заводската броня стърчи около 8см. надолу,а за да го вградиш в една нова броня това означава, че ще трябва да я правиш 8см. по висока, което пък ще се отрази при пресечен терен, защото тя няма да е прибрана максимално нагоре!
        Говоря за вариант с гумата на предвиденото от производителя място, защото ако гумата се махне от вратата...то тогава варианти и със заводската броня бол!
        Поздрави!
        NISSAN FOREVER

Коментар

Един приятел се шегува да го направя на панти задният номер та като давам назад да се прибира. А както се изрази като влиза в гората мога да го прибирам под машината ...
          Техниката на безопасност е като религия - може и да не вярваш, но по-добре да спазваш ритуалите...
          Калоян Кирилов
          LZ2ZGT

Коментар

Аз си сложих теглич под него. След като го водих до София за пререгистрация.
            Най обичам да ми обясняват как няма да стане!

Коментар

Правите метална стойка на мястото на оригиналната. Правите я на стегнати панти към металната под-броня. Ако някъде закачи, номера ще си се прибере нагоре, и толкоз.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Лошото е, че ако се ходи повечко по горите теглича окантарва дългата база още повече...
                За мен най-добрия вариант е качване на номера/разбира се с добавяне на плафончета за осветяване/ горе на резервната гума, а ако ни трябва теглич да се направи такъв, но разглобяем, за да не бърка проходимостта/а и да няма глоби в Гърция например /
                Поздрави!
                NISSAN FOREVER

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                  Правите метална стойка на мястото на оригиналната. Правите я на стегнати панти към металната под-броня. Ако някъде закачи, номера ще си се прибере нагоре, и толкоз.
                  Да ама по асфалта ще тропа.
                  Проблема идва обаче в обратна посока...т.е. при изкачване на много стръмно нагорнище. Като покатери предницата и ...номера задира и се изкривява почти чупейки стойката ама навън...а не навътре под джипа.
                  А да се прави подвижен в двете посоки е невъзможно...
                  NISSAN FOREVER

Коментар

Вижте на снимките за евентуалните места където биха могли да станат или....?

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Прегледи:1
Размер:81.4 КБ
ID:5562072

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:12.jpg
Прегледи:1
Размер:36.0 КБ
ID:5562073

Само идея

Коментар

При мен ще е нещо като на втората снимка вариант 2...само, че ще е малко по-ниско и ще поставя над него плафончета за осветяване, за да не ме преследват милиционерите по пътищата..
                      Така както е на снимката , не е съвсем добре, защото ако се наложи сваляне на резервната гума, трябва да се сваля и номера/калъфа е захванат с болт през средата/
                      Поздрави!
                      NISSAN FOREVER

Коментар

То като сложиш 31-ци трябва да сменяш и калъфа. Ти не си ли с 31-ца резервна?
                        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Добре а по това което каза Спарки с планките ако като се влиза по черно и си сложа едно като "райберче" под колата да ми закача номера и да не виси докато съм по черно... Знам, че може да се забрави като излизам на асфалта ...
                          Калоян Кирилов
                          LZ2ZGT

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                            То като сложиш 31-ци трябва да сменяш и калъфа. Ти не си ли с 31-ца резервна?
                            Не ...не съм с 31" резервна.Резервната е тази с която купих джипа.Така или иначе, с резервна нямам намерение да карам освен да се добера до гумаджийница. Принципно в джипа имам компресор, и ремонтен комплект шила и фитили/дори веднъж ремонтирахме гуми с дебел фитил и то с почти страничен срез около 1-1.5см. и тя стана/,та ако не успея да си ремонтирам гумата извън пътя или дори на асфалта извън града/,то както писах...слагам резервната отпред и поле полека до първата гумаджийница.
                            Смятам,че...дори и спуканата гума да е тотална щета, по-малката гума сложена на предния мост и джипа движещ се само на заден мост, не би имало проблем докато намеря решение на проблема!
                            Поздрави!
                            NISSAN FOREVER

Коментар

Малко е извън темата, ама ще извинява колегата за спама.
                              Спарки... на този другар от снимката това отпред да не е цял преден мост...на такова го оприличавам...

NISSAN FOREVER

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X