Колеги, колата ми е внесена от Швеция, северно изпълнение с два акумулатора, 4 допълнителни халогена по 100 вата единия, нафтова печка, подгряване на седалки и пр. До тук - добре! След 5-6 години вярна служба акумулаторите умряха. Не съвсем и изведнъж, а за около месец, два. Естествено, за да не се охарча пробвах да ги дозареждам. От начало искаше да се кара всеки ден и това беше достатъчно. После искаше вечер да ги зареждам с изправител. Докато преди два дни тотално умряха... Това беше очаквано от мен, ясно е, че ще се купуват нови акумулатори, че и два при това (единият е за стартера, като на всички коли, а другият е за допълнителните консуматори и се зарежда от основния през диод). Днес се обадих в магазина и се уточнихме за марка, модел, цена, отстъпка и пр. Междувременно запалих с кабели и се оказа, че аварийните мигачи мигат на поразия, без да е натиснат ключа за включването им. Няма спиране. Едновременно с това и не ми работи централното заключване, оригиналната аларма и не мога да отворя никоя врата дори и отвътре, ръчно. Всъщност може да си отворя само шофьорската врата с ключа, паля и карам нормално, но през всичкото време на аварийни мигачи...
Въпросът ми е -има ли някой опит с подобен проблем, или поне идея как да се справя? Пропуснах да кажа, че днес реших да си обуча ключовете, да не би от загубата на захранване за два дни да са се разкодирали оригиналните дистанционни, интегрирани в ключа. Не успях да свърша тази работа. На моменти само колата влизаше в режим за програмиране, но до там. Направи ми впечатление, че мигачите мигат понякога по веднъж, три, пет, осем, та чак до тринадесет пъти, на без някаква логическа връзка. Понякога изгасват сами, или като откача минусите на акумулаторите, но след време сами се включват пак. Също така осветлението на купето свети без да изгасва при заключени врати или при работещ двигател.
Дали има някакви натрупани грешки, макар да бях чел, че при изключване на захранването се трият сами.
Утре ще отида до сервиза на Нисан, ще си нося пяна за бръснене, та да не ме дерат на сухо
Нуждая се, Колеги, от помооощ!
Въпросът ми е -има ли някой опит с подобен проблем, или поне идея как да се справя? Пропуснах да кажа, че днес реших да си обуча ключовете, да не би от загубата на захранване за два дни да са се разкодирали оригиналните дистанционни, интегрирани в ключа. Не успях да свърша тази работа. На моменти само колата влизаше в режим за програмиране, но до там. Направи ми впечатление, че мигачите мигат понякога по веднъж, три, пет, осем, та чак до тринадесет пъти, на без някаква логическа връзка. Понякога изгасват сами, или като откача минусите на акумулаторите, но след време сами се включват пак. Също така осветлението на купето свети без да изгасва при заключени врати или при работещ двигател.
Дали има някакви натрупани грешки, макар да бях чел, че при изключване на захранването се трият сами.
Утре ще отида до сервиза на Нисан, ще си нося пяна за бръснене, та да не ме дерат на сухо

Нуждая се, Колеги, от помооощ!
Коментар