Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт или подмяна на обтегач и верига на Нисан Терано 1 -2.4 бензин

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ремонт или подмяна на обтегач и верига на Нисан Терано 1 -2.4 бензин

Здравейте имах проблем с двигателя гореше ми масло и постепенно взе да ми надува антифриза , докато един ден не се предеде и напълни 1 и 2 цилиндър с антифриз . Та по въпроса отворихме го сменихме сегменти на буталата , отремонтирахме главата и дойде време за събирането но уви .Като го събирахме забелязах , че веригата е леко хлабава -викам си тя нали е с маслен оптегач ще се изпъне от самосебеси но няма такъв филм след като реголирахме клапаните малко по утихна мотора но веригата се чуваще това всичкото преди два дена. Вчера си купих нов акомулатор и реших да пробвам как пали с него -запали но не можеше да се форсира нямаше високи обороти , и веригата се раздрънча повече .
    Аз мисля че е прехвърлила един зъб, не повече понеже дава леко мегдан да запали но не иска -предварението му е дошло в повече .И започвам в неделя да го разхвърлям отново да сваля капака и да видя какъв мармалад е вътре . Има ли колеги който са сменяли верига на такова терано и има ли някакъв пениз за този оптегач, да оптегне веригата .
    Land rover 2.5 tdi
    0884035413

От: Ремонт или подмяна на обтегач и верига на Нисан Терано 1 -2.4 бензин

Пениз няма. Само трябва веригата, колелата и обтегача да са читави, и да се усигури пълненето на обтегача с масло. За друго не се сещам.

Коментар

А като съм свалял веригата как може да е заседнал оптегача и при монтажа да не може да изпъне веригата .
      Land rover 2.5 tdi
      0884035413

Коментар

Сменяй комплект нещата за да си сигурен. Зацепването е малко гадно. Делкото с маслената помпа малко трябва да ги "стреляш".
        Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Да разбрах , днес го отворихме и видях , че оптегача е паднал и пружинката също най- вероятно още при монтажа е бил паднал .И затова е прехвърлила веригата направил е малка поразия с семеринга на коленовия вал , но нищо не оправимо .
          Последно редактирано от jorotk; 26-01-14, 13:28. Причина: грешки
          Land rover 2.5 tdi
          0884035413

Коментар

Като го монтираш обтегача трябва да го свиеш максимално и да го фиксираш с игла или нещо подобно. И чак след като си монтирал веригата и всички части, освобождаваш обтегача. Затова ти е изпаднало буталото първия път.

Коментар

Веригата е направила вече поразията - следва нови клапани , нови водачи препасване и отново шлайф .И най -чудното е защо е изкривила само 4-те всмукателни клапани и е спукала 3 водача .
              Land rover 2.5 tdi
              0884035413

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X