Колеги да ли има букса в Тераното за подвързване на теглича.Акоима къде се намира.Благодаря за отговорите!
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Теглич за Нисан Терано2 2.7 ТДИ 2002
Свий
X
-
От: Тегличза Нисан Терано2 2.7 ТДИ 2002
Здравей колега. Когато купувах моя джип, само че 2002 което е същия като твоя, не намерих букса за теглича, но не съм проверявал зад левия заден мигач ( в бронята ). Погледни като свалиш мигача, дали не стърчи някоя свободна букса.
Поздрави!Nissan Terrano 2.7 TDi
----------------------------
Нещо което работи - не се пипа!
-
От: Теглич за Нисан Терано2 2.7 ТДИ 2002
Здравей Колега,
Със сигурност букса няма. Най-удачния начин е да вкараш кабелите в купето през гумения тампон в задния ляв калник.
Самото подвръзване да се извърши в купето, като по този начин защитаваш връзките от въздействието на външни фактори - вода, сол, кал и т.н.
УспехНула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
Opel Campo 3,1 TD '99
Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"
Коментар
-
Оригинално са едни разклонителни букси-вадиш от стопа включваш в тях и после отиват към теглича и стопа.Аз моите ги махнах и запоих за кабелите защото ми правеха проблеми.Според мен не тъси такова нещо....
Коментар
-
Има оригинална инсталация за теглича.
Прекъсва се инсталацията на буксата след бушоните там се закача тази за теглича а в нея се боде разкачената и така.
Успех."Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди
Коментар
-
Има вариант да се вземат токовете за светлините от стоптелата, и да подвържеш буксата, за която имам схема и мога да я постна тук, но зависи и за какво ремарке ще се ползва. Конкретно - ако е само за туристическо ремарке може и да стане директно от стоптелата, но? Аз така си правих първата букса за теглича и при тест с пробна лампа, всичко бе ОК, но реално след включване към новата букса, светлините на ремаркето се губеха. Правилното изпълнение е с предпазители и релета, които може да вземеш от една "умряла" кола във вид на една платка с предпазители и релета, и само да ги наредиш проводниците. Ако имаш допълнителни въпроси , насреща съм.Nissan Terrano II 2.7TDI 2000г. R20 и Detlefs RT2
Коментар
-
Не, не е невиждано , а направено. Много от колите имат фабрично изведени кабели/букси в багажния отсек, които са за ремаркета. В таблото с предпазителите има гнездо и за такъв предпазител, Но.. трябва да има и електронен блок за управлението на светлините. Ако го няма, на извода за светлините на ремаркето, който ще намериш в багажния отсек, или в бронята, на кабела прим. за габарит ще получиш напрежение в миливолтове, а за ток(А) да не говорим. Не казвам, че при Тераното е така, но при мен беше така. След като взех светлините от стоп тялото(запоени), и замерих с мултицета всичко бе ОК, но реално след като закачих ремаркето - светлини ойк, а чека ми извади очите. От там една платка с предпазителите и релетата от една Самара: Захраних с един по дебел + един основен предпазител 50А, след него още шест по 10А, за всяка светлина да си има, и през реле след всеки предпазител към буксата. За какво е релето ли? - върши работата на контакторите на 220в., един вид поема товара(А). Съжалявам, но нямам снимка, тъй като колата отдавна е в моргата. Всичкото това е с размери около 30/15см., сложено в нишата на задния калник отвътре. Отделно, че имаш избор как да си направиш постояния плюс (G54), след вкл. на котакт/фарове/директно или постоянно. По този начин имаш още една защита, ако имаш проблем в светините на ремаркето тстопяваш бушона във въпросната платка, а по колата всичко е ок, и знаеш къде да търсиш, вярвай ми, много е полезно.Nissan Terrano II 2.7TDI 2000г. R20 и Detlefs RT2
Коментар
-
Здравейте,след прочетените мнения тотално се обърках.Няма ли някой с оригинално закупена джипка с теглич да погледне как е теглича.След ровене в интернет
намерих електронен блок но него го дават само ако колата е с борд компютър.Спокойна вечер.
Коментар
-
При мен колата си дойде с теглича и буксата (седмица). Караваната обаче ми е английска и е с две букси седмици. Едната е като на всички останали ремаркета - за габаритни светлини, мигачи, стопове и фар за мъгла. Другата е за консуматорите в караваната - хладилник, заряд на тяговия акумулатор и пр. и се ползва само когато двигателят на колата работи. За да опростя нещата кирилизирах двете букси седмици в една тринадесетка. Не мога да кажа дали инсталацията е била оригинално така, или допълнително правена, но много вероятно е да е купена така от първия и предишен собственик. Няма релета или предпазители. Аз добавих реле и предпазител само на веригата за захранване на вътрешните консуматори в караваната по време на работа на колата, понеже там токовете са поне колкото на два фара взети заедно. Интересното е, че със закачена каравана като включа мигачите на колата и се чува в купето и звуков сигнал (бъзер), а без каравана не се чува. Дали е един вид сигнализация, че и отзад светят светлини и ако не се чуе, значи има изгоряла крушка или откачена букса? Що се отнася до това дали да има релета в инсталацията за обикновено ремарке или не, мнението ми е, че не е нужно. Но пък оригиналната инсталация ако знаете, Колеги, колко е тънка и мижава...
Коментар
-
В по горния си пост не казвам, че трябва да задължително да има релета, а само когато светлините на ремаркето не светнат, ако токовете са взети от стоп телата, просто това е решението при такъв проблем. Но всичко е индувидуално при всеки вид автомобил. Поздрави.Nissan Terrano II 2.7TDI 2000г. R20 и Detlefs RT2
Коментар
-
В неделя разопаковах теглича който ми бяха изпратили оригинален/втора употреба/и с изненада видях някакво реле подвързано към буксата на теглича.А ако някой има предположение за какво може да бъде да спомене.Кабелите към него не са много дебели,около 0,75 кв мм.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар