Обява

Свий
Няма добавени обяви.

От два месеца и аз с НИСАН Терано 2 2.7 ТДИ 97г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От два месеца и аз с НИСАН Терано 2 2.7 ТДИ 97г

Здравейте колеги .И аз вече мога да се похваля с новата си придобивка Нисан терано 2 2.7 тди97г.И ме интересува какви гуми оффроуд да гледам за догодина.Моля ви помагайте, давайте и снимки, ако може.Благодаря ви предварително.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1080408.jpg
Прегледи:1
Размер:151.9 КБ
ID:6042030Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1080409.jpg
Размер:161.1 КБ
ID:6042031Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1080410.jpg
Размер:130.3 КБ
ID:6042032

От: От два месеца и аз с НИСАН Терано 2 2.7 ТДИ 97г

Честито.Ама първо се спри на нещо че тогаз да даваме акъли,щото има много писано за гуми..

Коментар

Мисля си за малатеса кобра.Заштото са по евтинки а другите за които мисля са дискавари или нешто такова беше.

Коментар

Да си я караш дълго и безпроблемно.
        Относно въпроса с гумите - лесно няма да стане. Няма кой да ти каже какви гуми ще ти харесат на теб.Както казa Милчев четеш всички теми за гуми на теранo които намериш, мислиш, после пробваш и така. Аз карах две години с БФГ All terrain ,видях какво могат и какво не. Мисля открих за себе си какво искам от гумите на Тераното. После си сложих Bfg Mud terrain за лято пролет есен,а декември си взех и Гудиър Дуратрак за зимата. Това е моето виждане за нещата, след много четене на отзиви,предимства и недостатъци. Какво ще е твоето виждане..........

Коментар

За какъв тип "офроуд" възнамеряваш да си търсиш гуми? Кални пътища, коловози, камъни, заснежени (планински) пътеки и т.н.?

Споменатите от теб Malatesta Кobra, са типичен представител на "кални" гуми - регенерат, докато "калната" версия на Cooper Discoverer (не регенерат) е тази:

В заводски вариант, окачването ти е най-добре работещо с разпространения размер 235/75/15, като можеш да направиш леки "забежки" с до един размер по-големи.
          proud founder of Anna Veith fan club Bulgaria
          NISSAN Terrano II R20 2.7 TDi [A1 Rh+]
          Заедно в борбата срещу злокачествените мозъчни тумори

Коментар

Честита придобивка и много безаварийни километри ти желая!
            По въпроса с гумите.Според мен пък първо и основно си дай отговор на какъв размер ще са/нали се сещаш, че като дадеш една камара пари за гуми и след месец установиш, че ти идват малки/ниски и ...вече си се набутал!/, след това ако ще са по-високи от заводските/така и така ще се дават пари за гуми, а обикновено при джипките се търси повече проходимост, което означава и по-голям клиренс, което пък означава по-високи гуми/, ще трябва първо да помислиш как и с какви методи ще повдигнеш малко машината, за да вкараш и по-високата гума.Повдигнеш ли го пък...ще трябва да помислиш или за фланци/според моето виждане по-неприемливия вариант/ или пък подмяна на щатните джанти с по-широки, за да се компенсира стабилността странично/за предпочитане е джантите да НЕ са алуминиеви ако ще се кара повечко офроуд!/.
            Така...след всичкото това вече можеш и да помислиш каква да е шарката и коя да е марката/размера ще си го избрал предварително и по него ще повдигаш и т.н. операции/.
            Разбира се...можеш и просто да сложиш едни кални гуми със заводския размер,но като цяло Тераното си е от ниските джипки и е много важно дали няма да съжаляваш, че не си малко по-висок, а си изтървал момента да го направиш това!
            П.П. Аз карам с Купър Дискавъри STT /този от снимката на Ники по-горе/.Размера ми е 2" по-голям от заводския или от 29" отидох на 31"/по-висока гума не е лесно да вкараш без доста сериозни преработки !/.Гумите са супер.Карам ги и по асфалта и по черно.Макар и определено да са "кални", съм адски доволен от поведението им във всякакви условия!
            Разбира се, ценово са доста над въпросната Малатеста Кобра!
            П.П.П. Регенерата е тежък и шуми много.При възможност избягвай го!
            Поздрави!
            NISSAN FOREVER
            -----------------------------------------------------------------------------
            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Аз си мисля за малко по тесни 225/80/15 примерно.За джантите ште тарся желязни ама лятото заштото няма парички.Джипката ште я ползам зимата да ходя на лов , а лятото като кола да ходя на работа и разбира се на почивка.Колко горе долу трябва да си наготвя за гуми?

Коментар

Лятото на работа и на почивка,зимата на лов - забрави регенерат заради лятото. Може би едни добри МТ гуми които държат и на асфалт са твоят избор. Ориентировъчно 800 -1000 лева комплект 235/75/15.

Коментар

По принцип изкам да взема хубава гума за кал и сняг ,които ште ги карам само зимата.За регенерати не говорим тарся само изтински гуми.

Коментар

Първоначално публикуван от bukoveca_89 Преглед на мнение
                    По принцип изкам да взема хубава гума за кал и сняг ,които ште ги карам само зимата.За регенерати не говорим тарся само изтински гуми.
                    Тогава над 1000 лв

Коментар

Ок .Ама ако може някое изображение на гуми с цени за кални говорим .Решено е вече.Или ако имате предвит някой споделете .Благодаря ви предварително.

Коментар

Аз карам ето с тия и съм много доволен.Ценово една гума е около 350лв.

Последно редактирано от lubashki777; 22-01-14, 11:52.
                        NISSAN FOREVER
                        -----------------------------------------------------------------------------
                        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Ето ти гума точно за кал и сняг (GoodYear Wrangler DuraTrack):
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:goodyear-wrangler-duratrac.jpg
Размер:113.4 КБ
ID:5556029

Дуратрака на сняг и на мокро е по-добра, и по-тиха, и по-лека. Купъра има драстично по-малко ламели. По-кално насочена гума е. Казват и че траела много откъм износване. Но пък не знам на дуратрака как би се отразило целогодишно каране (в смисъл - и лятото). С 2 думи - едното е по-кално насочено (STT) другото - по-универсално насочено (Duratrac).
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Здравей Спарки ,а някаква цена горе долу знаеш ли на Дуратрака тази година.Мисля, ако мога да заделя една 1000-ка. Дали ще ме оправи или трябва да се напъна още?

Това ще Ви е последното мнение с този правопис!
                            Модератор!
                            Последно редактирано от CarTest™; 22-01-14, 13:28. Причина: Правопис

Коментар

Първоначално публикуван от bukoveca_89 Преглед на мнение
                              Здравеи спарки ,а някаква цена горе долу знаеш ли на Дуратрака тази година.Мисля ако мога да заделя една 1000 ка. Дали ште ме оправи или трябва да се напана оште?
                              Хилядарка няма да ти стигне за 4. 31-ца беше около 350 кинта бройката, като гледах последно. За по-малките размери не знам - бегло помня нещо около и малко под 300.

Питай бате Гугльо. Излизат доста резултати.
                              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X