Обява

Свий
Няма добавени обяви.

НИСАН ТЕРАНО 3.000 2005г проблем

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• НИСАН ТЕРАНО 3.000 2005г проблем

проблема е че свети чек лампата и повече от 2700 оборота не може да вдигне.Карах го в нисан сервиза в Пловдив но не можаха да открият точно грешката казаха че е някъде в горивната система.Сега съм закарал в друг сервиз там ми казаха че може би е ГНП то и ремонта му е 1500 лв. Въпроса ми е дали може проблема да е от нещо по евтино от ГНП то.Благодаря предварително за дадените отговори.

От: НИСАН ТЕРАНО 3.000 2005г проблем

Първоначално публикуван от toma8008 Преглед на мнение
    ... Въпроса ми е ...
    Въпроса ви е меко казано наивен! Щом свети чека има записана грешка в компа. Тряваше най малко да я кажете тук, за да ви се даде съвет!

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
      Въпроса ви е меко казано наивен! Щом свети чека има записана грешка в компа. Тряваше най малко да я кажете тук, за да ви се даде съвет!
      то за съвет никога не е късно джшпа още е в сервиза без нищо конкретно да са ми казали

Коментар

Първоначално публикуван от toma8008 Преглед на мнение
        то за съвет никога не е късно джшпа още е в сервиза без нищо конкретно да са ми казали
        Андро го написа много ясно- кажи поне номера на записаната грешка, за да може да получиш някакъв отговор, в който да има смисъл.
        Виждам че и в първия пост си писал, че майсторите казали "може би е ГНП", ами най-лесно ще си решиш проблема като намериш сервиз където да ти прочетат грешките и да ти дадат конкретните им номера, които да напишеш тук и после вече да се умува.С тази информация която си написал няма как някой да ти помогне.

Успех!
        Keep the shiny side up, all four on the floor and with any luck I will see you on the trail!
        Daihatsu Feroza F300 1.6 16V

Коментар

Колега, защо не пробваш първо с горивния филтър? Ако не си го сменял разбира се
          Nissan Terrano 2.7 TDi
          ----------------------------
          Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

То и на мен "майсторите" ми казаха да си сменя дебитомера и умната дюза...ама накрая се оказа просто подпушена горивна система!
            Така, че...пак опира всичко до диагностика и то до тълкувание и правилно разсъждение от какво може да е проблема.Дори според мен трябва да се започне с простите причини, като се елиминират една по една и чак тогава ако не се оправят нещата да се търси проблема в по-сложни неща като...ГНП например...
            Най-вече не бързай да предприемаш някакви скъпо струващи мерки,че има голяма вероятност и да си дадеш парите на вятъра
            NISSAN FOREVER
            -----------------------------------------------------------------------------
            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от D. Bibov Преглед на мнение
              Колега, защо не пробваш първо с горивния филтър? Ако не си го сменял разбира се
              Смених го обаче същата работа

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                То и на мен "майсторите" ми казаха да си сменя дебитомера и умната дюза...ама накрая се оказа просто подпушена горивна система!
                Така, че...пак опира всичко до диагностика и то до тълкувание и правилно разсъждение от какво може да е проблема.Дори според мен трябва да се започне с простите причини, като се елиминират една по една и чак тогава ако не се оправят нещата да се търси проблема в по-сложни неща като...ГНП например...
                Най-вече не бързай да предприемаш някакви скъпо струващи мерки,че има голяма вероятност и да си дадеш парите на вятъра
                Здравей сложиха едно шише с нафта за да елеминират всичко преди гнп.Сега свалят гнп вече 3 дена утре сигурно ще имам резултат.Май избързах със свалянето на гнп ама то виче свърши

Коментар

някой ремонтирал ли е такава помпа

Коментар

Ремонт на ГНП BOSCH VP 44 и подобни

Коментар

Здравейте, да споделя и аз малко личен опит. Есента имах същият проблем с тераното. Светна чека докато бях на почивка в Банско и ходих на диагностика при Андро в София. Грешката беше "момент на впръскване". После последва сваляне на помпата ремонт и качване. Всичко това ми го правиха във Варна. От тогава съм минал към 2000км и проблеми няма. Така, че колега не мъчи колата няма да се оправи сама ами действай. Ремонта си е цифра , но няма как, просто тези помпи са кофти.

Коментар

Първоначално публикуван от stoycho_y Преглед на мнение
                        Здравейте, да споделя и аз малко личен опит. Есента имах същият проблем с тераното. Светна чека докато бях на почивка в Банско и ходих на диагностика при Андро в София. Грешката беше "момент на впръскване". После последва сваляне на помпата ремонт и качване. Всичко това ми го правиха във Варна. От тогава съм минал към 2000км и проблеми няма. Така, че колега не мъчи колата няма да се оправи сама ами действай. Ремонта си е цифра , но няма как, просто тези помпи са кофти.
                        Днес ми се обадиха от сервиза има механичен проблем и трябва да се смени електрониката 1600 ще струва.За сега нямам възможност да я правя

Коментар

Аз от горчивият си опит, който придобих и от изчетеното в нета по въпроса останах с впечатление, че при проблем с електрониката колата не пали изобщо. При теб доколкото чета пали и върви, но влиза в авариен режим. При мен проблема беше в задрало авансаторно бутало в помпата и никакъв проблем в електрониката. За тези помпи из нета има писано с тонове /сигурно защото са много хубави/. И все пак не разбрахме при теб каква е записаната грешка?

Коментар

Първоначално публикуван от stoycho_y Преглед на мнение
                            Аз от горчивият си опит, който придобих и от изчетеното в нета по въпроса останах с впечатление, че при проблем с електрониката колата не пали изобщо. При теб доколкото чета пали и върви, но влиза в авариен режим. При мен проблема беше в задрало авансаторно бутало в помпата и никакъв проблем в електрониката. За тези помпи из нета има писано с тонове /сигурно защото са много хубави/. И все пак не разбрахме при теб каква е записаната грешка?
                            Днес ще го взема от сервиза и ако ми дадат нещо от диагностиката ще го напиша тук.Вчера ми казаха че е задрало буталото и електрониката е за смяна

Коментар

Днес ми казаха че ще стане може би в понеделник че имат дуги коли за ремонт

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X