Колеги, от 2 дни открих наличието на масло в компенсаторния съд на охладителната система на Терано 2, 2.4 бензин/газ 1997 г. Днес източихме с майстора течността от компенсатора, доляхме чист антифриз с тайната надежда да не е това за което си мисля (гарнитура на главата или спукан блок или глава), но уви след пробег от около 2 км. в антифриза отново се появи филм от масло. В маслото в картера на двигателя няма видимо наличие на антифриз, но казва ли ти някой. Ще бъда благодарен ако някой е имал подобен проблем да сподели перипетиите, които ме очакват.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
масло в компенсаторния съд на охладителната система на Нисан Терано 2, 2.4 – 12
Свий
X
-
От: масло в компенсаторния съд на охладителната система на Нисан Терано 2, 2.4 – 12
При мен беше топлообменника - има там едни "о" пръстени, който се спичат с течение на годините.
След смяна, промиване на системата с чешмяна вода 3-4 пъти, вече 2-ра година няма грижи.
Но при мен двигателя е друг.
Успех.Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
Opel Campo 3,1 TD '99
Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"
-
От: масло в компенсаторния съд на охладителната система на Нисан Терано 2, 2.4 – 12
ogimaster, можеш ли да ми подскажеш къде се намира топлообменника, че не мога да се ориентирам в ръководството. Тоест подскажи каква е последователността на действията за подмяната на тези ”О” пръстени. Аз имам старо руско ръководство, не съм сигурен че е показан тоя модел на двигателя. При мен двигателя е бензин и там не виждам въпросния топлообменник.
Коментар
-
Провери най напред дали двигателя не " надува " във охладителната уредба , а най сигурния начин е да провериш е дали няма наличие на изгорели газове в антифриза при Andro 160 . Всъщност виждам че си от София , при него в сервиза най добре ще се диагностицира проблема .
VEREYA MOTORSPORT TEAM
Коментар
-
Първоначално публикуван от renovod Преглед на мнениеogimaster, можеш ли да ми подскажеш къде се намира топлообменника, че не мога да се ориентирам в ръководството. Тоест подскажи каква е последователността на действията за подмяната на тези ”О” пръстени. Аз имам старо руско ръководство, не съм сигурен че е показан тоя модел на двигателя. При мен двигателя е бензин и там не виждам въпросния топлообменник.
Най-добре колегата Дамян82 да ти отговори - скоро беше разчастил целия двигател.
Успех.Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
Opel Campo 3,1 TD '99
Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"
Коментар
-
Колеги, оказа се, че е отишла гарнитурата на главата. След разглобяването се установи, че главата има нужда от шлайфане с 0,2 мм. Поставената гарнитура (която е издухана) има отвори за водната магистрала само на четвърти цилиндър, което силно озадачи майсторите. Отделно, че намериха в капака над клапаните 1 пружинена тарелка, която фиксира клапаните. На всички клапани си имаше наредени тарелки, явно когато са правили нещо бившите собственици (джамбази от Асеновград) им е изпаднала въпросната тарелка.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар