Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Серената грее - идеи?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Серената грее - идеи?

Здравейте,
    Имам проблем с моя Нисан Серена и се надявам да ми помогнете с идеи.Благодаря.

Историята - тръгваме от Варна към Девня и точно когато слязохме от магистралата колата започна да загрява и парното спря да духа топло.Докато стигнем до къщата беше вече на 3-4 мм от червения сектор.Когато я изгасих и слязох видях голяма красива локва антифриз точно под радиатора.Долната половина на радиатора беше омазана с антифриз, всичко останало по колата беше сухо.С тъст ми свалихме радиатора, надухме го и се оказа спукан.
    Купих радиатор, втора употреба, здрав.Купих и нов термостат.Монтирахме всичко напълних с антифриз и запалих.След около 15 минути работа на място и една обиколка от 500-600 метра Нисана пак загря - 4-5 мм от червената зона, радиатора студен, маркучите като цяло студени, но съвсем близо до двигателя горещи и парно няма.Набедихме водната помпа.С триста зора и почти толкова псувни я свалих само за да установя че изглежда като нова.
    И толкова.Смятам да сложа стария термостат (пробван-работи) и да пробвам с него.Случвало ми се е нови части да са скапани.Смятам да проверя и маркучите за запушване макар че те са с 30-40 милиметра диаметър и не ми се вярва така да се затапят.И това са ми идеите.
    Ще се радвам някой да даде някоя по-добра идея.Серената е бензинова, 1.6.
    Ще се опитам да кача и схемата на охлаждане.

4. Engine cooling and lubrication.PDF 1.pdf

От: Серената грее - идеи?

На първо четене прилича на въздух в системата.
    "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Колкото по-навреме спреш при видимо покачване на температурата, толкова по-малко бели стават. Е, ти си закъснял. Дано да е само гарнитура на глава.
      Гледай за балончета в разширителя.

Коментар

Махни изобщо термостата и виж дали пак ще прегрява, като междувременно провериш дали не надува маркучите. Без термостат, малко по-бавно, но трябва да затопли навсякъде.
        Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
        Из "Златния телец"

Коментар

- и аз съм за въздух, при условие, че не си загубил 2/3 от антифриза по пътя ...

Коментар

Първоначално публикуван от Blues_Bandit Преглед на мнение
            ...Купих радиатор, втора употреба, здрав.Купих и нов термостат.Монтирахме всичко напълних с антифриз и запалих.След около 15 минути работа на място и една обиколка от 500-600 метра Нисана пак загря - 4-5 мм от червената зона, радиатора студен, маркучите като цяло студени, но съвсем близо до двигателя горещи и парно няма...]
            Отговорил си си-запушен радиатор.С "новите" е така...
            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Щом няма и парно, едва ли е от запушен радиатор.
              "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Благодаря на отзовалите се.
                Дано да е въздух и Паджеровод да греши.
                Както и да е.Така или иначе ще стане ясно.
                Последно редактирано от Паджеровод; 27-12-13, 17:21. Причина: разчистване

Коментар

Колега, според мен работата е следната. Докато си карал си духнал гарнитурата на главата. Колата навярно е почнала да пуши бяло и е надувало в системата и е спукала радиатора. Ти си сменил радиатора, ама компресията в течността си остава. Моли се да не сте я изкривили главата с това прегряване. Алуминия има доста ниска работна температура. Като я запалиш отвори капачката на разширителния съд и ако има мехурчета-гарнитура глава. Стискам палци!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X