Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Окачване и полиуретанови тампони за Nissan Patrol GR Y60 къса база

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Окачване и полиуретанови тампони за Nissan Patrol GR Y60 къса база

Здравейте колеги, предстой ми закупуване на окачване +2" и полиуретанови тампони за Nissan Patrol GR Y60 2.8тд къса база, но колкото и да се рових из форума не успях да намеря информация от къде да ги купя или поръчам и какви да бъдат. Бюджета за окачване е до 1500 лв. и до 600 лв. за тампони. Всякаква информация би ми била полезна.

Благодаря предварително.
    Life Begins Where The Road Ends.
    Nissan Patrol Y60 GR RD28T
    0889 9две 99 55 Иво

От: Окачване и полиуретанови тампони за Nissan Patrol GR Y60 къса база

ebay?

Коментар

Аз сложих Trail Master преди 3 години и съм много доволен.На асфалта е стабилен а в гората е кеф да се возиш.За тежък оффроуд незнам колко са издръжливи.
      800 евро ги купих от чужбина ако те интересува звънни ми на Мтел номера и ще се разбереме.
      Ето линк.
      http://www.mattouno.com/prodotto_det...rol+Y60+3porte
      Винаги карам напред по моя път,дори когато свърши.
      0885/511287 ; +393200282393

Коментар

Първоначално публикуван от IvanIvanovi Преглед на мнение
        Да колега, гледах в Ebay, но не съм наясно как стоят нещата с обмитяването на стоките от там и каква ще е реалната цена, която ще ми струват. Ще съм благодарен, ако някой, който е запознат с доставките, ми разясни процедурата.
        Иначе гледах и този вариант http://www.ebay.co.uk/itm/Nissan-Pat...item3f25624046
        0889 9две 99 55 Иво

Коментар

обмитяване и ДДС има само от САЩ, а от Англия, Германия и всяка друга европейска страна плащаш само транспорта, който го виждаш още със заявката и ти го доставят в къщи. За вариантите за Патрул не знам, аз просто показах първото което излезе в ибея, иначе на Гранд Черокито си поръчвах от щатите тампоните, а окачването беше ТрайлМастер - има БГ представители във форума.

Коментар

Ако планираш 2,5 инча лифт трябва предварително да си наясно дали (и ако да, то как) ще компенсираш промяната на кастора (ъгъл "гама" по БДС) от геометрията на предницата - вариантите не са много по принцип:
            1. рязане и завъртане на планките на моста (може би най-евтино)
            2. втулки с ексцентричен отвор
            3. т.нар. "drop box"
            4. модифицирани пушки (най-скъпо и най-прецизно по мое мнение)
            Може да решиш да не компенсираш промяната на кастора, но аз лично те съветвам да го направиш, за да запазиш в максимална степен пътното поведение.

За варианти 1, 3 и 4 този ибейски кит ще ти свърши работа.

Ако избереш вариант 2 обаче ще ти трябват ексцентрични втулки за пушките, а в показания от теб ибейски кит втулките са нормални, а не ексцентрични, т.е. няма да ти свърши работа докрай и ще трябва да купуваш отделно ексцентрични втулки и да продаваш тези (така се случи с мен). Аз купих подобен кит с всички втулки + втори кит само с ексцентричните от Добинсънс и ми ги пратиха от Австралия, но предвид колко време загубих на митницата на летището за да освободя пратката, не те съветвам да ги купуваш извън Европейския съюз (за да избегнеш обмитяване), още повече че в Гладиатор има ексцентрични гумени, което е дори по-добър вариант от полиуретановите според мен.

Другото, което ти препоръчвам, е да коригираш дължината на панхардите (и двата трябва да се удължат), за да "поставиш" мостовете един зад друг центрирани спрямо рамата.
            В краен случай най-простият вариант е удължение на опората към рамата на задния панхард с толкова, колкото е повдигането.
            Последно редактирано от Postman; 25-12-13, 17:50. Причина: корекция на информацията
            V70-T5 / GR 2,8 / XV1900A

Коментар

Би трябвало да ти струват цената на стоката + доставката, ако е от ЕС няма мито. А ДДС-то така или иначе си го плащаш на търговеца, от който купуваш.
              Виж тази тема, има и телефон надолу в темата. - http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=4435 Не вярвам да има кой знае каква ценова разлика.

Коментар

210 паунда с доставката пише в ебей
                само бараки

Коментар

Можеш да погледнеш цените и в Милнер ето тук.

Препоръчвам обаче, да се обърнеш към Пламен, може да ти бъде полезен и с консултация и с доставката на правилните части.
                  www.occ.bg - Преносими газови бойлери и Мобилна баня за къмпингуване
                  0898777327

Коментар

Първоначално публикуван от spaskok Преглед на мнение
                    Аз сложих Trail Master преди 3 години и съм много доволен.На асфалта е стабилен а в гората е кеф да се возиш.За тежък оффроуд незнам колко са издръжливи.
                    800 евро ги купих от чужбина ако те интересува звънни ми на Мтел номера и ще се разбереме.
                    Ето линк.
                    http://www.mattouno.com/prodotto_det...rol+Y60+3porte
                    Благодаря колега, след празниците ще ти звънна да ми разясниш това, онова, за да не те притеснявам през почивните дни
                    0889 9две 99 55 Иво

Коментар

Само Trail Master ли е единствения вариант в този ценови диапазон. Ако има още някакви предложения, споделяйте без да се притеснявате. Също така и за тампони.
                      Джипа ще се подготвя малко,по-малко за по-леките формати на трофи и траял състезанията.
                      0889 9две 99 55 Иво

Коментар

Първоначално публикуван от Postman Преглед на мнение
                        Ако планираш 2,5 инча лифт трябва предварително да си наясно дали (и ако да, то как) ще компенсираш промяната на кастора (ъгъл "гама" по БДС) от геометрията на предницата - вариантите не са много по принцип:
                        1. рязане и завъртане на планките на моста (може би най-евтино)
                        2. втулки с ексцентричен отвор
                        3. т.нар. "drop box"
                        4. модифицирани пушки (най-скъпо и най-прецизно по мое мнение)
                        Може да решиш да не компенсираш промяната на кастора, но аз лично те съветвам да го направиш, за да запазиш в максимална степен пътното поведение.

За варианти 1, 3 и 4 този ибейски кит ще ти свърши работа.

Ако избереш вариант 2 обаче ще ти трябват ексцентрични втулки за пушките, а в показания от теб ибейски кит втулките са нормални, а не ексцентрични, т.е. няма да ти свърши работа докрай и ще трябва да купуваш отделно ексцентрични втулки и да продаваш тези (така се случи с мен). Аз купих подобен кит с всички втулки + втори кит само с ексцентричните от Добинсънс и ми ги пратиха от Австралия, но предвид колко време загубих на митницата на летището за да освободя пратката, не те съветвам да ги купуваш извън Европейския съюз (за да избегнеш обмитяване), още повече че в Гладиатор има ексцентрични гумени, което е дори по-добър вариант от полиуретановите според мен.

Другото, което ти препоръчвам, е да коригираш дължината на панхардите (и двата трябва да се удължат), за да "поставиш" мостовете един зад друг центрирани спрямо рамата.
                        В краен случай най-простият вариант е удължение на опората към рамата на задния панхард с толкова, колкото е повдигането.
                        Предполагам, че ще прибегна към вариант 2(втулки с ексцентричен отвор). Вариант 1 ми звучи труден за изпълнение. Панхардите ще ги удължавам, но от прочетеното във връзка с повдигането, останах с впечатление, че и биалетките трябва да се удължават.
                        0889 9две 99 55 Иво

Коментар

С тоя кит който ти посочих в предишните постове нищо не съм променял,освен към комплекта имаше едни планки за повдигане на спирачните маркучета и планката под скоростите.Нито имам вибрации в купето нито нищо,ако искаш разходи се до тука ще го покараш и ако ти харесва си поръчай.
                          Винаги карам напред по моя път,дори когато свърши.
                          0885/511287 ; +393200282393

Коментар

Аз от скоро на Патрула съм сложил прогресивни (variable) пружини Dobinsons и мога да кажа само хубави неща за сега. Има огромна разлика спрямо уморено заводско окачване и много голяма разлика спрямо обикновени (линейни) heavy duty пружуни. Разликата е в гъстотата на навивките от където идва различна твърдост на пружината в различните и отсеци. Като резултат колата вози много меко и приятно дори и празна, въпреки, че на задния мост пружините са със спецификация +3", +400 кг. Допълнителен "бонус" за тези пружини е, че в свободно състояние имат много по-голяма височина, поради което няма опасност да изпаднат при по-големи ходове. Недостатък е, че изискват и съответните дългоходови амортисьори.
                            Technical Rescue Direct - life lies in courage
                            http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

Първоначално публикуван от Ivokraev Преглед на мнение
                              Предполагам, че ще прибегна към вариант 2(втулки с ексцентричен отвор). Вариант 1 ми звучи труден за изпълнение. Панхардите ще ги удължавам, но от прочетеното във връзка с повдигането, останах с впечатление, че и биалетките трябва да се удължават.
                              Да, задължително трябва да се удължат ако искаш да караш със стабилизиращите щанги. Аз на моя съм свалил и двете щанги и не усещам липсата им на асфалт, но пружините са ми доста твърди и дори без щанги джипа се накланя по-малко отколкото в оригинален вид.

Първоначално публикуван от icerunner Преглед на мнение
                              Аз от скоро на Патрула съм сложил прогресивни (variable) пружини Dobinsons ...
                              Помниш ли точния каталожен номер на тези прогресивни пружини?
                              V70-T5 / GR 2,8 / XV1900A

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X