Обява

Свий
Няма добавени обяви.

изчезна ми парното!!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• изчезна ми парното!!

Колеги имам много странен проблем периодично ми изчезва парното започва да духа студено .В казанчето има вода долях около 100 грама запалих пак, пак същото покарах 1-2 километра пак студено настъпих малко повечко газта 3500-4000 оборота
    и пак тръгна парното.Дайте идеи каква може да е причината миналата седмица правих промивка на охладителната с-ма и след това уж обезвъздуших всичко ,няма течове никъде по системата няма запушени тръби. Има ли нещо по-специфично при обезвъздушаването на тераното ? колата е Нисан Терано 1 2.7тд

От: изчезна ми парното!!

На първо четене с тия симптоми е водна помпа.След като си промивал...ако е карана колата само с вода,може и да няма перки вътре...
    0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Някоя откачена клапа за въздуха или излезнал ръкав за топло , като от време на време се намества.
      Сузуки Витара 1,6 и лодка в морето от мечти.

Коментар

Водна помпа-първи заподозрян. Издухана гарнитура, не е невъзможно. Радиатора на мотора горещ ли е равномерно когато нямаш парно? Запушени тръбички на радиатора на парното? Неправилно обезвъздушен мотор, ама тоя би трябвало да се самообезвъдушава.
        Мотора е чугунен и по принцип не е невъзможно проблеми от към гарнитурата. Ако вкарва по малко въздух , няма да прегрява, ще ти прави въздушна тапа на най-високата точка на циркулацията на охлаждащата течност.

Коментар

Маркучите са си нормални на твърдост няма мехурчета във водата като правих промиването водата си преминаваше безпрепятствено през всички тръбички

Коментар

А как се мени топло студено...на едни и същи обороти ли се променя температурата на въздуха или се променя като подаваш примерно гас?
            Има вариант да се е подпушило радиаторчето и реално като подаваш гас и разбира се тогава се върти по-бързо охл. течност,въздуха се позагрява дори и с по-малко на брой проводими тръбички,а съответно като пуснеш на празен ход и циркулацията намалява и въздуха става по-студен!
            Всичко разбира се е предположения.Може и въздух да има,може и водната помпа да е проблемна,може и г-ра на главата да е изтървала...
            Трябва да се гледа в сервиз и да се отмятат възможните варианти един по един!
            Поздрави и успех!
            NISSAN FOREVER
            -----------------------------------------------------------------------------
            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Като прочетох заглавието на темата си помислих "Баси колата, щом парното е хванало багажа и е изчезнало смятай".
              Образуваш въздух в охладителната система , гарнитура глава, термостат, пропуски от маркучи,капачка на радиатора, затлачен радиатор с котлен камък, перка. Какво е налягането в охладителната система? Каква е температурата на двигателя? Измери си си налягането и виж дали отговаря с предписаното.
              Тествай си колата!
              Почти няма случаи да е водна помпа.
              Последно редактирано от banjo; 20-12-13, 08:20.
              Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
              Дий Снайдер

Коментар

Здравей. Аз имах същия проблем след промиване на охладителната система, и симптомите на парното бяха същите близо две седмици. После се обезвъздуши само, и то тогава когато вече си мислех , че няма да стане. Иска си и каране. Ето и моята тема по въпроса http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=174498
                Nissan Terrano II 2.7TDI 2000г. R20 и Detlefs RT2

Коментар

Ей ще го накарате да свали и буталата човека заради едно временно запушване на радиаторчето на парно , въздух или повредена клапа , ръкав.
                  Сузуки Витара 1,6 и лодка в морето от мечти.

Коментар

При гарнитура има нередовни и нетипични температурни амплитуди,може и без прегряване,но стои ли температурата стабилна и при натоварване на мотора,отхвърляй варианта гарнитура и се концентрирай в проблем парно.Аз бих започнал с него ,виж вход и изход еднакво топли ли са ,ако имаш достъп до радиаторчето ,виж дънното казанче топло ли е,при някои радиаторчета има пластини задържащи потока ,ако е заминала такава, върти течността ,но не през цялото радиаторче!
                    Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Ако е гарнитура ще има загуба на течност

Коментар

Температурата е стабилна днес пак ми го направи тоя номер 5мин подгряване на място и след това 2 км каране от парното духа студено (обикновено за това време почва вече топло да духа) и пак повече ръчка 3000-4000 оборота и за 200 метра тръгва парното почвам да си мисля ,че може и помпата да е заминала маистора при които ходих (мои приятел) гледа маркучите и каза, че за него няма проблем с гарнитурата има сумнения за помпата защото му се вийда слаба циркулацията на водата в маркучите

Коментар

Първоначално публикуван от malio80 Преглед на мнение
                          Ако е гарнитура ще има загуба на течност
                          Ц,само вкарва компресирани газове във водната риза и нарушава циркулацията,първоначално малко,/ при здрави сегменти течността не ходи в маслото когато не работи мотора/,демек имаш необезвъздушена система и нямаш парно на место, като подкараш се появява някакво,но има резки амплитуди в температурата в повечето случаи!
                          Трябваше да почивам вчера! // Мразя сапунени сериали и фейсбук ,не слушам чалга!NO FEAR!

Коментар

Здравейте,
                            Надявам се вече проблема да е решен, но искам да споделя, че преди 2-3 седмици сменях водна помпа (TERRANO 2 - 2.4 бензин/газ) и миналата седмица долях още литър. За бензиновия двигател по инструкция първо се пълни радиатора след това и казанчето, не съм гледал за дизеловия как е, но погледни в инструкциите как се зарежда и обезвъздушава охладителната система. Също така не става ясно да ли си имал проблеми с парното преди да промиваш системата и какво те е накарало да я промиваш.
                            Поздрави, на всички и честита коледа.

Коментар

Честита коледа колеги! Причината беше ,че вдигаше налягане и спука един маркуч оказа се ,че е запушен тройника на изпарителния съд имаше много ръжда във водата и за това промивах за сега парното се оправи и няма проблеми може да се е самообезвъздушила с-мата сама .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X