Здр.на всички от вчера съм нов собственик на нисан терано, но уви не можах да му се нарадвам светна ми CHECK лампата от кърджали съм, а тука нема никой кабел за тоз нисан и се чудя какво да го направя някакви съвети, ако може.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
нисан терано 2.7 тди
Свий
X
-
От: нисан терано 2.7 тди
Здравей и честита придобивка!
Пиши най-напред какво е Тераното/ в смисъл коя година/,защото според това и буксите са им различни.
По мое мнение ще е с кръглите фарове 96-99г. ...NISSAN FOREVER
-----------------------------------------------------------------------------
Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!
Коментар
-
Коментар
-
Еми честито и от мен и дано останеш доволен,защото машината си е харна!Та на проблема ти относно чек лампата-аз имах този проблем преди 2-3 год .При мен се оказа "умна дюза" и добре че беше един добър човек от Кюстендил мисля ,че ми я въстанови за 250 кинта.Иначе симптомите ми бяха същите и сам почти на 100 % ,че и при теб ще е същото.[url=http://www.akusherstvo.ru/lines/][img]http://lines.akusherstvo.ru/lineika/706683.gif[/img][/url]
Коментар
-
Първоначално публикуван от Van_Nisan Преглед на мнениеЕми честито и от мен и дано останеш доволен,защото машината си е харна!Та на проблема ти относно чек лампата-аз имах този проблем преди 2-3 год .При мен се оказа "умна дюза" и добре че беше един добър човек от Кюстендил мисля ,че ми я въстанови за 250 кинта.Иначе симптомите ми бяха същите и сам почти на 100 % ,че и при теб ще е същото.[url=http://www.akusherstvo.ru/lines/][img]http://lines.akusherstvo.ru/lineika/706683.gif[/img][/url]
Коментар
-
И какво му се прави на тази умна дюза туй ми е първия дизел и бензиностанцията дет направих първото зареждане по принцип никой не е зареждал там и ми казаха, че може да е от нафтата какво ще му се случи на таз умна дюза?
Коментар
-
Да си я караш дълго и безаварийно,
щом се съмняваш в качеството на нафтата, смени я,или долей повечко от другаде/Където зарежда някой/.
А иначе щом сега си взел колата, сменя ли горивен филтър.Ако не смени го.Ако и при твоя има и цедчица на помпата- почисти и нея. Някой път ефекта е поразителен.Теми по въпроса има няколко.
Смени и маслата, пък тогава ако трябва търси по-специализиран сервиз . Или направо в читав сервиз дето знаят какво правят,но там да препоръчват колеги от региона.
Коментар
-
На мен лятото също ми светна чека, и компа изписа проблем с инжектора.Джипа в началото вървеше почти както винаги/т.е. нормално/,след това започна да се разваля вървежа и накрая почти спря!
Всъщност оказа се яко подпушена горивна система.Компа няма датчик примерно на горивния филтър ,за да отчете,че той е задръстен и съответно като не достига горивото на определени обороти ,той отчита,че умната дюза не работи както трябва и ти казва-"умна дюза",само ,че...ако бях сменил веднага дюзата джипа нямаше да се оправи!!!
Така,че...според мен винаги трябва да се започва от най-елементарното свързано с проблема и да се върви към по-сложното.
Според мен смени задължително горивния филтър,разглоби холендъра на входа на ГНП-то и почисти цедката/почти е сигурно ,че имаш такава и тя се намира в болта минаващ през холендъра и навиващ се в ГНП-то.Чистенето го прави по възможност със спирт,ама не за горене ,а от аптеката/.
Мисля,че след тази манипулация ще забравиш за проблема....поне е доста вероятно!
Това е от мен....ще очакваме развитието !
Поздрави!NISSAN FOREVER
-----------------------------------------------------------------------------
Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!
Коментар
-
Да пътя за квартал болярово и се пада в дясно . Голям автосервиз едно време е бил в старата автошкола . а ако ти е изгоряла умната дюза се отваря и се пренавива тя има една бубунка вътре . Цялата манипулация със смяната и на чашката е от 200 до 300 , 350 лв в зависимост от дюзата , ама моЖе и да не е това .Land rover 2.5 tdi
0884035413
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар