Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ремонт на автоматичен хъб от Y61 - къде?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ремонт на автоматичен хъб от Y61 - къде?

Колеги,интересува ме къде и кой, от форума или въобще в София и околностите ще се наеме да ми отремонтира единия хъб,автоматичен от Y61.
    Благодаря.

От: счупен хъб

Без да знам или въобще да съм сигурен,но изказвам едно предположение.
    Най-вероятно ...никой.В смисъл,че автоматичния хъб аз досега не съм чувал/може разбира се и да съм пропуснал де/да е бил отремонтиран.
    Като питаш за отремонтиране,ти части за автоматичния хъб можеш ли да набавиш...? Шегувам се разбира се и въпроса е риторичен !
    Обикновено ремонта се свежда до замяната на счупения хъб с друг такъв втора употреба или най-често направо и двата хъба с механични и след това проблема хъбове се забравя!
    Поздрави!
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Ремонтират се и още как.В повечето случаи става въпрос за счупена или огъната Г-образна пластина,/прави се нова/и замяна на съществуващата пружина с друга. Има писано във форума,но не го намирам.
      Поздрави.

Коментар

Е то сигурно има вариант да се закърпи положението,ама докога...докато изтрещи отново и то в калотията и те остави някъде.
        Принципно ,ако искаш да нямаш кахъри и да не му трепериш кога ще се строши отново,...най-добре е смяна с нови механични.Дори и китайски да си купиш,пак е много по-сигурно от автоматичните!
        Разбира се...всеки си преценява дали да го мързи да слиза и включва при нужда ръчните хъбове или пък да си стои вътре ,да му е идея по-комфортно ,но пък да му тъка във всеки следващ коловоз дали няма да го остави автоматиката!
        Поздрави и успех!
        NISSAN FOREVER

Коментар

Причината в повечето случаи да се счупи хъба е твърдостта на пружината и мързела на шофьора. При втората причина не винаги е така,и желание да имаш, ако хъба не е раздвижван често се чупи самото устройство за превключване,което е изработено от някаква сплав. Ако се изработи качествена пластина и смени пружината с подходяща такава,хъба определено става доста надежден и безпроблемен. Аз го счупих почти веднага след купуването на машината и ги замених с AVM бразилски, пет години никакви проблеми. Този искам да го ремонтирам и да си имам комплект резервни.Сигурен съм,че има колеги от форума,които са правили тази операция много пъти,въпроса е дали им се занимава отново.
          Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Karushev Преглед на мнение
            Причината в повечето случаи да се счупи хъба е твърдостта на пружината и мързела на шофьора. При втората причина не винаги е така,и желание да имаш, ако хъба не е раздвижван често се чупи самото устройство за превключване,което е изработено от някаква сплав. Ако се изработи качествена пластина и смени пружината с подходяща такава,хъба определено става доста надежден и безпроблемен. Аз го счупих почти веднага след купуването на машината и ги замених с AVM бразилски, пет години никакви проблеми. Този искам да го ремонтирам и да си имам комплект резервни.Сигурен съм,че има колеги от форума,които са правили тази операция много пъти,въпроса е дали им се занимава отново.
            Поздрави!
            Ясно ...успех от мен!
            Поздрави!
            NISSAN FOREVER

Коментар

Е хора като тебе колега, не мога да ги разбера- знаеш как се отремонтира , но търсиш някой да ти го направи
              0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Така е колега,имам приятел доста добър адвокат,но когато тръгна да се развежда/не,че не е наясно с нещата/,си нае колега специалист в тази област. То и тате може ама ....

Коментар

От: Ремонт на автоматичен хъб от Y61 - къде?

Иди при Андро.

Е ти тел. 0888/319614."
                  Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                    ... Разбира се...всеки си преценява дали да го мързи да слиза и включва при нужда ръчните хъбове или пък да си стои вътре ,да му е идея по-комфортно ,но пък да му тъка във всеки следващ коловоз дали няма да го остави автоматиката!
                    ...
                    Нали не си забравил, че патрулските хъбове освен автоматичен режим имат и ръчно заключване?
                    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                      Нали не си забравил, че патрулските хъбове освен автоматичен режим имат и ръчно заключване?
                      Ами аз говорих съвсем по-принцип.Факта,че някой иска да си отремонтира автоматичен хъб...за мен е показателен.Писах така,защото за мен не е много удачно да се разчита на автоматиката в случая,а доколкото разбрах точно това се цели с въпросния ремонт!
                      П.П.Разбира се,не знаех,че колега иска да си ремонтира за да има резервни,а и не зная дори и сега дали въобще хъба работи било то в автоматичния си вариант или в ръчния такъв...
                      Поздрави!
                      NISSAN FOREVER

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X