Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Прекалено силно парно на бензиново Терано

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Прекалено силно парно на бензиново Терано

Здравейте,

Началото на месеца сменихме термостата и промихме системата с добавка. Сложихме розов антифриз 1:1. Сега парното идва на 7-8 минута градско каране, стрелката стига няколко милиметра под средата за около 15-20 мин.Проблема е там, че ми се струва много силно това парно ,без особено да се товари мотора.Като пипна пластмасовия корпус на радиатора не мога да си задържа пръста за повече от секунда ,даже по малко.Лошото е че не мога да измеря каква е температурата на охл.течност - нямам адаптор за диагностика. Това нормално ли е за този мотор.
    Термостата е Тама на 76 гр.Отделно скоростомера не отчита точно , според мен има разлика от поне 15 км .и за това си мисля ,че не мога да вярвам много на таблото.

От: Прекалено силно парно на бензиново Терано

Първоначално публикуван от LogoH Преглед на мнение
    ...Лошото е че не мога да измеря каква е температурата на охл.течност - нямам ...
    Има прости термометри, има мултицети, има инфрачервени термометри, има скенери. Единия вариант е отиваш в магазина и си купуваш, другия е идваш при мен. За тия работи пари не взимам.

Коментар

Пууу...един да вземе да каже ,че на Тераното му парното е много силно...обикновено е обратното...
      NISSAN FOREVER
      -----------------------------------------------------------------------------
      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Хехе да чак ми беше неудобно като пусках темата ...Притесняваме да не прегрява или пък виското да не работи както трябва.Като сменихме антифриза го напънах по байрите на Бистрица но стрелката не мръдна повече нагоре.Ще мина при Андро някой път на проверка.

Коментар

Щом стрелката стои на средата,хич и да не ти пука.Карай и се кефи на хубавото парно.
          П.П.Сещам се за нещо друго...да не би досега хич да го е нямало и след промивката да ти се струва много силно нормалното парно/щото от хич без...и на мен би ми сторило силничко/...
          Поздрави!
          NISSAN FOREVER
          -----------------------------------------------------------------------------
          Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Като го купувахме беше лято , не сме тествали парното, а и не е каран толкова защото нямаше ГИ, но пак си беше горещ мотора и радиатора.Най-вероятно си е нормално. Мислех си дали водната помпа не е сдала багажа- примерно половината лопатки на турбината да са изпадали.Но тя май е с метална турбинка.

Коментар

Развитие по темата:

След шофиране по магистралата с около 100км/h колата прегря, изхвърли антифриза. При градско каране нямаше проблеми.Поради някаква причина стрелката на температурата не отчита правилно , когато е по средата температурата е около 110-120. Закарахме колата при Андро и подменихме , виско, капачка , но имаше само леко подобрение.После проверихме водната помпа и накрая се оказа запушен радиатор.Закарах го на едни момчета да го разпечатат и промият и от тогава нещата заспаха, бил е почти целия запушен.Сега го наблюдаваме , възможно е и гарнитурата да е заминала.

Предполагам причината за запушването е ,че антифриза не е подходящ за тази кола и се менян 1 път най-много .Ето тук има малко инфо на английски http://www.sancarlosradiator.com/dex-cool_pics.htm

Благодаря на Андро за оказаното съдействие !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X