Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Продадох си камиончето и си купих Кашкай

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Продадох си камиончето и си купих Кашкай

Днес си купих Нисанче Кашкай първа регистрация декември 2008 2,0 CVT
    Много ще се радвам ако има някакви мнения и коментари , за сега съм по-скоро очарован.
    Малко се стряскам от CVT-то малко ми е шумно, най-вече ми е странно че по "нанадолнище" не изключва като други автоматици които съм карал ами задържа-незнам дали е нормално.
    Другото което малко ме стресна е странен шум когато намалявам без спирачка само при върната газ но не мога още да конкретизирам кога точно се случва!

Моля за вашите коментари скоро ще кача и снимки
    Живей всеки ден така все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав
    :D

От: Продадох си камиончето и си купих Кашкай

Честито и безаварийно.
    А тези простотии се правят от името на всички ни.
    Даника
    Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Благодаря ти!
      Живей всеки ден така все едно ти е последен, защото рано или късно ще се окажеш прав

Коментар

Честито и много безаварийни.
        Относно питанията ти...аз лично не мога да се включа с мнение,защото нямам никакви наблюдения върху този автомобил.Надявам се ,че ще има някой с опит!
        Поздрави!
        NISSAN FOREVER
        -----------------------------------------------------------------------------
        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Честито и от мен, за жалост и аз съм до тук, не съм се сблъсквал особено с модела.

Коментар

Честито! За първи път чух такъв модел на нисан. Сега като го видях в чичко гъгал, излезна, че често съм го засичал по - пътищата. Много км ти пожелавам.

Коментар

Честито колега... За съжаление нямам опит със СВТ кутията.
              Иначе на жената взех 2.0/6МТ / 2008г, но ми хареса и често го ползвам и аз, особено зимата.
              Като че ли му е слабо окачването (въпреки, че е доста комфортно и дългоходово)... Засега съм сменял тропащите тампони на задните амортисьори.
              А и преди три дни смених предна биалетка. А колата е на само 40х.км....
              Огледай и пластмасите където излизат предните колани - модела от тази година има калпави пластмаси там и колана ги прерязва (имах пусната тема във форума Нисан)..
              С новите пластмаси няма проблем, но струват доста (над 200лв едната)...
              Виж и дали не е в списъка за замяна на бензиновата помпа...
              П.С. да знаеш, че ако е по-високо оборудване, сигурно имаш ABLS - нисанската система, която удря спирачка на превъртащото колело и така имитира самоблокиращи диференциали
              Май се включваше само ако изключиш ЕСП.
              Вече съм неактивен в този форум и не го следя.
              Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Първоначално публикуван от slowtraveler Преглед на мнение
                Честито колега... За съжаление нямам опит със СВТ кутията.
                Иначе на жената взех 2.0/6МТ / 2008г, но ми хареса и често го ползвам и аз, особено зимата.
                Като че ли му е слабо окачването (въпреки, че е доста комфортно и дългоходово)... Засега съм сменял тропащите тампони на задните амортисьори.
                А и преди три дни смених предна биалетка. А колата е на само 40х.км....
                Огледай и пластмасите където излизат предните колани - модела от тази година има калпави пластмаси там и колана ги прерязва (имах пусната тема във форума Нисан)..
                С новите пластмаси няма проблем, но струват доста (над 200лв едната)...
                Виж и дали не е в списъка за замяна на бензиновата помпа...
                П.С. да знаеш, че ако е по-високо оборудване, сигурно имаш ABLS - нисанската система, която удря спирачка на превъртащото колело и така имитира самоблокиращи диференциали
                Май се включваше само ако изключиш ЕСП.
                как да проверя дали съм в списъка

Коментар

Честито Колега!! Безаварийни километри!!
                  Баща ми има Кашкай с първа рег. 2009, дизелче, автоматик/с "тип-троник", или режим за ръчни скорости/, за CVT-та, там, не знам какво има, може и да има, пък аз да не знам,де... Ако мога да съм полезен с нещо, казвай
                  Аз го карам от време на време, в началото бях скептично настроен, но в последствие го покарах малко повече и все повече се очаровам от него!! Добри джипчета са Дано и твоя да те слуша
                  Последно редактирано от Борис Хаджиценев (bob4oo); 11-11-13, 22:28.
                  За Лада НиВа--->Имам СаМо ДвЕ ДуМи---->НяМаМ ДуМи....!!
                  Honda Dominator 650
                  088ЧЧ93979-->Борис
                  0878956Ч38-->Борис

Коментар

Първоначално публикуван от skunk Преглед на мнение
                    как да проверя дали съм в списъка
                    Попитай официалния сервиз (по VIN) дали е правено и дали подлежи на някаква сервизна акция...
                    Поне при мен бяха доста любезни - дори сами се обадиха за тази помпа (имах и предвариателна информация за акцията и от приятел де
                    Но съм насреща през алтернативни средства за комуникация (други форуми, телефон), ако има въпроси по обсъжданите тук теми.

Коментар

Аз смятам, че е нормално да "задържа" при спускане..и при обикновените автомати е така, това е "моторна" спирачка, за да не оставаш само на спирачки. Относно шума при отнемане на газ-та, виене ли е, тракане ли, какво се чува и локализация откъде идва горе -долу ?
                      0899 шест5313нула
                      За всекиго по нещо

Коментар

Честито и тук! Няма да се притесняваш. Кутията е супер . Само не отваряй тук тема за проходимостта на Кашо, защото колегите много ще се зарадват .
                        ВСИЧКО Е НА НЕРВНА ПОЧВА
                        LZ1YBB

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                          Аз смятам, че е нормално да "задържа" при спускане..и при обикновените автомати е така, това е "моторна" спирачка, за да не оставаш само на спирачки. Относно шума при отнемане на газ-та, виене ли е, тракане ли, какво се чува и локализация откъде идва горе -долу ?
                          По-скоро е виене! Не е тракане , и мисля че може да е и от вдигането на оборотите на двигателя. За задържането при спускане прочетох че е нормално при тази кутия , дори и един колега го споменава по-горе.
                          Незнам колко е от значение че колата не е била карана дълго време.
                          Тази сутрин ми се стори че е намалял шума, а и може да се филмирам малко повече от нормалното, но тази кола ми е непозната както и този автоматик.
                          Карал съм от класически автоматик ако мога да го нарека така и там моторна спирачка се включва само след натискане на спирачка, проверих маслото в норма е и изглежда бистро.

Коментар

И му сложи хубави зимни гуми Това рязко ще промени проходимостта
                            Аз за зимата слязох на 16" (GY Ultragrip), и заедно с алуминиевите джанти ми излязоха почти на цена, все едно съм си купил гуми 17".

А.. И още един 'дефект' на този модел .... Предните пластмасови кори са направени много идиотски и крехки (имат аеродинамичен пластмасов ръб пред гумата, който е лесно да го закачиш на тротоар, а от там се троши цялата кора)....
                            Ако са строшени или се строшат, ти препоръчвам въобще да не търсиш пластмасови кори (идиотски скъпи са)...
                            Взех един лист 'алпака' 1мм Кратък разкрой и се получава нещо такова.

Захвата е с нит-гайки на удобни места (в повечето места, където са били пластмасовите щипки, държали оригиналната кора...

Коментар

Първоначално публикуван от skunk Преглед на мнение
                              По-скоро е виене!
                              Виж маслата в диференциалите, защото виене по трансмисията при отнемане на газта навежда на мисълта точно за диференциал !
                              0899 шест5313нула
                              За всекиго по нещо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X