Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Лампа масло?
Свий
X
-
От: Лампа масло?
От лявата страна, ако е с ляв волан и оборотомера е от ляво, а километража ит дясно. Като гледам това от снимката е от англичанка - там нямам идея дали освен оборотомера не са преместили и лампите. Попринцип за ляв волан от ляво) свети на контакт и няколко секунди след стартирането на мотора ( зависи от филтъра) .
Поздрави!
-
С ляв волан е, не съм загледал горната снимка, срамота...
Обаче аз никога не съм я виждал тая лампа да свети...
От дясно има една оранжева като картер с капка от долу, и нея не я знам за какво е.
А лампа за масло от ляво няма...
А си мисля, че смених абсолютно всички крушки по таблото - работещи, неработещи - всичко.
Коментар
-
Капката е за вода или боклуци в горивния филтър.
И двете светят като дадеш контакт. Тая за маслото няма как да я сбъркаш - катно на всички останали коли е.
Или ти е изгоряла крушката, или ти се е скапал датчика. Датчика е под всмукателния колектор.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнениеОт лявата страна, ако е с ляв волан и оборотомера е от ляво, а километража ит дясно. Като гледам това от снимката е от англичанка - там нямам идея дали освен оборотомера не са преместили и лампите. Попринцип за ляв волан от ляво) свети на контакт и няколко секунди след стартирането на мотора ( зависи от филтъра) .
Поздрави!
Моята понякога гасне след 3-4 секунди, друг път почти веднага.
При вас как е?"Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди
Коментар
-
Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнениеКолко секунди?
При вас как е?Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнениеКолко секунди?
При вас как е?О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
-
Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнениеНе знам за вас, ама аз бих се притеснил доста, ако лампата за маслото ми изгасне цели 4 секунди след като мотора е запалил.
Все и се струва,че е някаква особеност на автомоблите на Нисан...NISSAN FOREVER
-----------------------------------------------------------------------------
Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!
Коментар
-
Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение...Все и се струва,че е някаква особеност на автомоблите на Нисан...
а) забавянето да е умишлено, без значение как, начини много.
б) чисто и просто да не вдига налягане ... причини пак много.
И ако е втория вариант, отлично знаеш какво се случва с двигател, който на всяко палене работи по няколко секунди без нормално смазване.
Нататък не споря, щото нямам нужния опит, но ми е крайно интерено какво се случва при провеждане на предложение от КИМИ по-горе експеримент. И ако там лампата реагира веднага ... сещаш се
Между другото, колко датчика има на конкретния двигател - един или два?О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...
Коментар
-
Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнениеАми и на Патрола ми/а и на други Патроли съм го установил/ и сега на Тераното го прави и проблем за сега не е имало.дори според съветите и аз сложих филтър Ман...Пак не гасне веднага,но има малка разлика в положителна посока от предния филтър на Clean.
Все и се струва,че е някаква особеност на автомоблите на Нисан...
Двигателя е с един датчик, при това за ниско налягане, мисля 0.2 - 0.3 бара. Сложен е на масления охладител.
@tef4o: Всеки двигател преседял повече от 4-5 часа работи няколко секунди без оптимално мазане, без значение свети ли му лампата или не. В случая не иде реч за неизправност на двигателя. Мерил съм си налягането на мястото на датчика на моя - съвсем в норма е - малко над средата на нормата. И пак с кофти филтър качва бавно, ако е седял изгасен повече от час - два. Предполагам някакъв клапан във филтъра при оригиналния и MANN работи по-добре, отколкото при другите.Последно редактирано от sparkybg; 13-11-13, 09:27.Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнениеС друг филтър към края на живота на маслото (преди смяна) стигаше 4-6 секунди при мен. Това с Clean, Filtron, Bosch и още 1-2 чишита. С оригинален или MANN филтър гасне за не повече от секунда, от началото та до края.
Двигателя е с един датчик, при това за ниско налягане, мисля 0.2 - 0.3 бара. Сложен е на масления охладител.
@tef4o: Всеки двигател преседял повече от 4-5 часа работи няколко секунди без оптимално мазане, без значение свети ли му лампата или не. В случая не иде реч за неизправност на двигателя. Мерил съм си налягането на мястото на датчика на моя - съвсем в норма е - малко над средата на нормата. И пак с кофти филтър качва бавно, ако е седял изгасен повече от час - два. Предполагам някакъв клапан във филтъра при оригиналния и MANN работи по-добре, отколкото при другите.
В началото перфектно стартираш мотора и почти веднага гасне.След 2500км. започна да гасне по-бавно,като при смяната на около 8000км. лампата гаснеше понякога за 2-3сек. ,но понякога и за 4-5сек.
Сега карам вече около 2000км с филтър на Ман.Гасне за около 1-2сек. и се надявам това да не се промени до смяната...NISSAN FOREVER
-----------------------------------------------------------------------------
Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар