Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съединител-отделяне на терано2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съединител-отделяне на терано2

Здравейте, отскоро имам терано 2.7 тд, но съединителя ми не отделя хубаво и понякога задна изхърква.
    Отделя много ниско и имам чувството, че работният ход на педала е много малък.
    Някакви съвети, регулира ли се хода на вилката или нещо покрай помпите?
    "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

От: Съединител-отделяне на терано2

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
    Здравейте, отскоро имам терано 2.7 тд, но съединителя ми не отделя хубаво и понякога задна изхърква.
    Отделя много ниско и имам чувството, че работният ход на педала е много малък.
    Някакви съвети, регулира ли се хода на вилката или нещо покрай помпите?
    - всичко е саморегулиращо се, попринцип ;

На моето му смених съединителя заради чепкогъзие, но както и да е мисълта ми е, че оригиналният Валео, дето бе неразличим откъм феродов диск с новия Айсин отделяше доста високо, с новия работата е напълно същата. Отеделя след средата, 2см преди да спре хода на педала. При теб отделя ниско - попринцип хода може да се регулира от горната помпа (тази на педала). От на вилката на помпата, която е закрепена за педала има резба, чрез въртенето и може да докараш криво ляво някакво различно полужение на отделянето на височината на педала, от там теоритично би се увеличил и хода на притискателя..
    - Как се получава хъркането - като сеедно не е натиснат съединителя до края ?

Дано да ме разбра..

Поздрави !
    п.п. а педала на съединителя на равно ли е с този на спирачката ?
    - при мен малкия ход бе именно заради не връщащ се педал до край. Като го отпусках и спираше точно до там до където съединителя зацепи, принудително се връщаше до горе (грубо около 1/4 от растоянието). Проверо най-напред това. Виш дали педала може да се върне ръчно още нагоре докато опре стопера, ако да пиши
    - също така педала се регулира от един ограничителен болт. В ръководството ясно е описано къде трябва да е полужението на педала и как се настройва

Коментар

Струва ми се равен със спирачката, но ще проверя по обстойно.
      Натискам педала на съединителя и той се натиска без особено усилие и в един момент долу ниско вече започвам да усещам усилие и след малко отделя, тоест работният ход е много малко.
      При мен имам чувството, че отделя два сантиметра над пода, много ниско.

Да. На няколко пъти го усетих и на първа.
      "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
        Струва ми се равен със спирачката, но ще проверя по обстойно.
        Натискам педала на съединителя и той се натиска без особено усилие и в един момент долу ниско вече започвам да усещам усилие и след малко отделя, тоест работният ход е много малко.
        При мен имам чувството, че отделя два сантиметра над пода, много ниско.

Да. На няколко пъти го усетих и на първа.
        - Така най-напред провери самия педал, после огледай помпите за течове, както и казанчето дали има достатъчна течност. Ако всичко е наред и педала ти се гледа читав пробвай да обезвъздушиш...
        - после остава - дефектна помпа или заминал притискател, но все пак най-вероятно е нещо с помпите, а съединителя буксува ли ?

Поздрави !

Коментар

Привет! Както го описваш , колега прилича на некоректно работеща помпа (горна). Най-просто:с помощта на другар и маркуче обезвъздушете системата. Ако изтеклата течност е черна и съединителят не се подобрява-помпа.Проконтролирайте , както каза колегата Стоянов и реглажа (защото може и някой да се е опитвал нещо).Също да няма и загуба на течност! Успех!
          Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Докато писах и готвих-колегата е казал
            Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
              - Така най-напред провери самия педал, после огледай помпите за течове, както и казанчето дали има достатъчна течност. Ако всичко е наред и педала ти се гледа читав пробвай да обезвъздушиш...
              - после остава - дефектна помпа или заминал притискател, но все пак най-вероятно е нещо с помпите, а съединителя буксува ли ?

Поздрави !
              Не съм забелязал да боксува, струва ми се добре.
              Ще прегледам и педала защото като видях как се е опитал италиянеца да отремонтира ел. стъклото ми прилоша, едно парче талпа за машинката с шрафт и друг шрафт за стъклото, но преди това задължително е трябвало и да размести кабелите на бутона.
              Обезвъздушаването как става?

Коментар

регулираи от вилката на горна помпа ,ремонтен комплект гумички горна помпа има в евро 07 моита се оправи с тях
                само бараки

Коментар

Наблегни на горната помпа, но задължително преди това обезвъздуши

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                    Наблегни на горната помпа, но задължително преди това обезвъздуши
                    Как става?

Коментар

По същия начин както се обезвъздушават спирачки..
                      2 ма сте - един вътре да натиска (помпа) съединителя другия под джипа с подходящ ключ. На самата помпа има пробка за обезвъздушаване. Купуваш спирачна течност (dot 3,4 или 5.1)
                      - сипваш в казанчето колко събете :
                      - единият започва да натиска (помпа) съединителя многократно, след което задържа до долу. В този момент помощникът развърта пробката за обезвъздушаване внимателно да не си пръсне в очите. Може да се направи като на щуцера на пробката се сложи прозрачно маркучле и се потопи в бурканче със спирачна течност. Така хем не може да засмуче въздух, хем се гледа йак излиза въздуха ( ако го има) .
                      - помощникът развърта пробката за секунда и пак затяга, едва тогава може да се отпусне педалът на съединителя.
                      Процедурата се повтаря, като през 1 - 2 помпания се следи нивото в казанчето.

Поздрави

Коментар

"като видях как се е опитал италиянеца да отремонтира ел. стъклото ми прилоша, едно парче талпа за машинката с шрафт и друг шрафт за стъклото, но преди това задължително е трябвало и да размести кабелите на бутона."

Ха-ха-ха!
                        Това е някакъв стандарт в Италия, щото преди години като взех моето беше "ремонтирано" по същия начин.

Коментар

Първоначално публикуван от sminkov Преглед на мнение
                          "като видях как се е опитал италиянеца да отремонтира ел. стъклото ми прилоша, едно парче талпа за машинката с шрафт и друг шрафт за стъклото, но преди това задължително е трябвало и да размести кабелите на бутона."

Ха-ха-ха!
                          Това е някакъв стандарт в Италия, щото преди години като взех моето беше "ремонтирано" по същия начин.
                          Май стандарта е Български, още в Италия имац гаражи за :напудряне" на колите дето ще внасят. На моето долната маска (тея сивите пластмаси дето са в цеилия периматър на джипа + броните) са били многократно "полирани" от предишната собствеНИЧКА. Джамбазите са пръснали всичко много коректно, само дето са сложили "равилния" кит и сега започва да се пука на места.

Поздрави !

Коментар

Аз го избирах по обяви от частни лица в южна Италия, имам приятел от там - пратих му пари, той го огледа и го докара. Стъклото така си е било още от там...
                            Диви калабрийци...
                            Но пък нямаше грам ръжда по рама и отдолу, след 5-6 години каране тук почнаха да избиват леки петънца, сега ще му мисля как да ги спра...

Коментар

Първоначално публикуван от sminkov Преглед на мнение
                              Аз го избирах по обяви от частни лица в южна Италия, имам приятел от там - пратих му пари, той го огледа и го докара. Стъклото така си е било още от там...
                              Диви калабрийци...
                              Но пък нямаше грам ръжда по рама и отдолу, след 5-6 години каране тук почнаха да избиват леки петънца, сега ще му мисля как да ги спра...
                              Колите в южна Италия са много добре откъм ръжда

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X