Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Борба с дебитомер Терано II - серия II :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Борба с дебитомер Терано II - серия II :)

Преди година ми се скапа дебитомера на Тераното, може би оригиналния... Карах около месец без дебитомер - чудесен разход, под 9,5 в града, ама умряло магаре... Поръчах си дебитомер от ибей, дойде след седмица, сложих го - литна... Върви добре, но пропушва сажди от време на време, нормален разход 11,5 - 13 в града, 9 извън града...

Обаче - всеки ден като тръгна , първите 5-6 километра колата прекъсва.. Ама така прекъсва - както си караш и няма никой, а после пак нормално и пак няма никой и пак нормално. Без да гасне. Проверявах горивана система, разни майстори цъкаха гледаха - нищо. След първите 5 -6 километра се пооправя и после може и цял ден да не прекъсне или ако прекъсне ще е 2-3 пъти. Ако я оставиш по задълго - отново прекъсва първите километри.
    Карах я така около година, ходихме си и до Украйна 2-3 пъти така.

Днес реших да си направя експеримент. Изключих дебитомера и - о, чудо. Джипката цял ден не прекъсна нито един път. Ясно - китайския дебитомер е със своя си характер..

Въпрос - мога ли да прекъсвам дебитомера отвътре за първите няколко километра и после да си го включвам, когато му мине "кризата"... Някой ще каже - не се занимавай - купи си друг... ДА си купя, но как да съм сигурен че другия няма да е с други "екстри" Този поне като не е в "цикъл" си работи нормално, или поне усещането е че работи нормално - колата много върви, нормално харчи и има тяга във всички обороти....

От: Борба с демитомер Терано II - серия II

Като си купиш оригинален ще знаеш че е без "екстри".

За прекъсването отвътре - извинявай, ама си е мангалска работа. Отделно карането без дебитомер си е жив мазохизъм ама това си е за твоя сметка.

Все пак - можеш да му прекъснеш захранването през ключе. За Zexel обаче не мога да ти кажа коя жица е захранването и дали не са няколко.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

мангалска си е... но нямам излишни 300 лева за "оригинален" а ключето ще е free... А карането без дебитомер не е мазохизъм, поне при мен. Спокойно си вдигам 90 км.час, само на баирите нагоре няма тяга..

НАй-добрата комбинация е - в града без дебитомер, супер икономично, извън града с дебитомер - на пълна мощност..

Коментар

Здравей! Тука съм описал моя проблем с дебитомера http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=172118 . Не знам защо си поръчал дебитомера от ибей, но и при нас си ги има на нормални цени. (300 лв ) . На моето Терано,стария собственик го е купил за 230 лв, същия при добри приятели с отстъпка ми го дават за 180 лв. Както подозирах и го подтвърдиха тук на форума дебитомера е от голямо значение при Терано. Някой път евтиното излиза скъпо. Нагъбаркал съм се още преди много години със помпи, датчици,накладки и тем подобни девайси, като се мислих че аз съм най-хитър и за какво да плащам по -скъпо, като мога да мина евтино. С времето се научих да избирам съотношението м/у цена и качество, като не винаги цената е определяща. И по скоро се научих да се прислушвам към мнението на хора които имат опит и да се съобразявам с тях. Решението е твое, аз изразих мнение.
        З.Ъ.
        М/у другото, аз съм от Шумен. Ела,ще сложим моя, ще покараш с него. Ако се отстрани проблема, ще го поръчаме същия за 180 лв.
        Последно редактирано от heromen; 08-10-13, 20:59.

Коментар

Най-добрата комбинация е оригинален дебитомер, а в града да караш икономично. Докарвал съм такъв разход и с чисто нов оригинален дебитомер. Ей-така, от любопитство, като си взех джипката в началото и без друго я карах мазно.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от heromen Преглед на мнение
            Здравей! Тука съм описал моя проблем с дебитомера http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=172118 . Не знам защо си поръчал дебитомера от ибей, но и при нас си ги има на нормални цени. (300 лв ) . На моето Терано,стария собственик го е купил за 230 лв, същия при добри приятели с отстъпка ми го дават за 180 лв. Както подозирах и го подтвърдиха тук на форума дебитомера е от голямо значение при Терано. Някой път евтиното излиза скъпо. Нагъбаркал съм се още преди много години със помпи, датчици,накладки и тем подобни девайси, като се мислих че аз съм най-хитър и за какво да плащам по -скъпо, като мога да мина евтино. С времето се научих да избирам съотношението м/у цена и качество, като не винаги цената е определяща. И по скоро се научих да се прислушвам към мнението на хора които имат опит и да се съобразявам с тях. Решението е твое, аз изразих мнение.
            На твоето терано дебитомера най-вероятно е BOSCH. Там може да се мине и със 150-180 кинта. Въпросния обаче е Zexel, не са съвместими и като конструкция нямат нищо общо.

Коментар

Да, BOSCH е. Ще питам утре за Zexel, колко ще струва и ще се опитам да го покараме преди да платя. (зависи има ли го в наличност, иначе плащам в края на месеца, като връщам частите, които не са видимо използвани и не са повредени при пробата).

Коментар

heromen: аз твоята тема я прочетох... Вярно е, че тия дърти дизелови зверове са чувствителни на тема дебитомер

Ще съм благодарен за цена < 200 лв. ако намеря някъде свястен. 300+ за сега не ми се дава. Още повече, че моя след 10-я километър си влиза в цикъл.. )

Коментар

Казана дума - хвърлен камък. Близко сме. Ще се постарая да ти разрешим проблема. (ще ги навия от магазина да го заявим, с опцията да го върнем ако не стане.)Номера на телефона ми ще го видиш в личните си съобщения (в личке ).

Коментар

Първоначално публикуван от Георги Иванов (gorbi) Преглед на мнение
                    heromen: аз твоята тема я прочетох... Вярно е, че тия дърти дизелови зверове са чувствителни на тема дебитомер

Ще съм благодарен за цена < 200 лв. ако намеря някъде свястен. 300+ за сега не ми се дава. Още повече, че моя след 10-я километър си влиза в цикъл.. )
                    Всички автомобили с такъв вид дебитомер (hot wire или hot film) имат практичекси еднакви проблеми. Отделно при дизелите дебитомера живее по-малко - лапат повече въздух и вибрациите са повече. Последния ми оригинален изкара 50000км преди чистене. Засега уж се крепи, ама до кога - не знам. Имам и Pierburg, за който казват че уж изкарвал повече, ама скоро няма да имам възможност лично да установя, при положение че навъртам по 10000км годишно.

Коментар

От: Борба с дебитомер Терано II - серия II

....Здравейте! Позачетох темата и темите, покрай загуба на мощност, дебитомер и подобни проблеми и ми възникнаха няколко въпроса: 1.Възможно ли е да се разглоби и почисти? 2.Мисля че е от 2 части - коя за какво отговаря и как да се разбере в коя има проблем ? 3. Баси и цените от 2 до 4 цифри а? 4. Каква е връзката с околната температура, защото в студено се появяваше първоначално миналата година. 5. Защо в момента се появява и по време на движение. 6.Защо грешката , която се изписва на таблото се изчиства при леко форсиране. 7.Защо както споделя Gorbi, се оправя проблема след известно време, при него, а при мен след 2, 3 рестарта.......абе да можех някъде да прочета !

Коментар

Кой точно проблем ти се оправя след 2-3 рестарта не става много ясно. Кое ти се появява на студено и кое в движение също. Чете ли грешка да видиш за какво става дума.
                        Четири цифрена е цената на Терано, не на дебитомера му.
                        Дебитомера е от две части - "голямото" е просто кутия.

Коментар

....така, темата е за дебитомера, от което мисля произлизат проблемите ми и заради което съм в тази тема. След загряване на двигателя, загасям, стартирам отново и проверявам дали всичко е на ред. Относно грешката ходих да ми я четат, ама вероятно не знаят азбуката - отговориха ми, че това е горивна помпа. Съгласих се разбира се, защото нямам опит с тази машина, но след време и след основен ремонт на горивната помпа - същото.

Коментар

Аз пак не разбрах какъв точно е проблема,но карай.
                            Основен ремонт на горивна помпа -значи си с помпа Бош?
                            Ако си със Зехсел, имам стар ,но сравнително читав дебитомер, да пробваш дали е от него,макар да ми изглежда като друг проблем по това което вдянах.

Коментар

Грешката се чете с кламер. Като кажеш номера, ще ти кажем и каква е. Това, дето са ти казали брой че не са ти го казали. Не че изключвам да е помпа.

Дебитомера и да разглобиш, файда никаква. В темата "Дебитомерът, неговата кожа", съм описал процедурата по чистене на бошовски такъв. Процедурата е: опитваш, не става, купуваш нов. Не знам къде си го намерил на 4-цифрена цена, ама явно някой е спал на сериозно течение. Бошовски датчик или аналогът му на PierBurg със сигурност се намира на цена под 200лв, и със сигурност ще изкара поне 40000км години. Къде е драмата? Това е резервоар и половина гориво.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X