Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И аз станах Теранаджия с ТЕРАНО 2.4 къса база

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• И аз станах Теранаджия с ТЕРАНО 2.4 къса база

Здравейте и от мен колеги нов съм в форума но новото ми терано е повод за регистрацията ми в сайта.Значи тераното ми е 2.4 къса база 97 година дата на първа регистрация иначе на стъклата пище 96 г. .Изчетох доста теми и разбрах че има модели с LSD диф. също че тераното ми е с тросиони отпред знам че е с автоматични хъбове дано са подържани че предишната ми KIA Sportage беше дроб но има неща които все още незнам като например:
    -Какво масло да избера за мотора
    -Какво да бъде за дифовете и скоростите и дали е нужна смяна (колата е на 136000 км.)
    -Как се проверява нивото на маслото на дифовете
    -Ако натегна тросиона с цел певдигане с 6 см. ще прецакам ли возията
    -От къде да и намеря оригинални стелки че малко съм маняк на тема интериор
    -Има козметични ръждички как га ги оправя казаха ми с бояджийски писалки дали ще стане
    Това е в общи линии ако излезе нещо друго ще питам.Но ще съм много благодарен ако получа отговори че съм решил добре да си я гледам машинката.ААА утре ще проверя дали съм с LSD.
    А ето я и нея по между другото малко са гадни снимките ма по на татук като я регистрирам и обслужа ще и направя една фотосесия в гората на хубав фон.
    Последно редактирано от mulio_motorista; 03-10-13, 01:44.

От: И аз станах Теранаджия с ТЕРАНО 2.4 къса база

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20131001_002.jpg
Прегледи:1
Размер:116.0 КБ
ID:5523279Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20131001_003.jpg
Прегледи:2
Размер:125.0 КБ
ID:5523280

Име:20131001_004.jpg
Размер:143.9 КБ
ID:5523281Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20131001_005.jpg
Размер:135.9 КБ
ID:5523282

Име:20131001_006.jpg
Размер:121.1 КБ
ID:5523283Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20131001_007.jpg
Размер:122.3 КБ
ID:5523284

Име:20131001_010.jpg
Размер:114.0 КБ
ID:5523285Натиснете снимката за да я уголемите

Име:20131001_013.jpg
Размер:121.4 КБ
ID:5523286

Име:20131001_014.jpg
Размер:106.6 КБ
ID:5523287
    Еми това е тераното колеги харесва ми мисля че е идеално за разходки в гората и лек OFF.А и още веднъж ще съм много благодаре ако получа отговори и някой други идейки за ъпгрейд дори и някаква допулнителна информация относно джипарката МЕРСИ ПРЕДВАРИТЕЛНО !!!

Коментар

Здравей колега и...честито за придобивката!
      По въпросите ти...ще бъда кратък,че доста от тях са дъвкани по темите,та:

1.Аз лично бих заложил на 10W40 като вискозитет и производителя да е реномиран/марки масла има бол...Кастрол,Тотал,Мотул,Рипсол,Валволин и да не изброявам още десетки реномирани марки/.Масло с такъв вискозитет може да си го караш целогодишно.Ако ти се занимава и не ти тежи финансово...зимата с 5W40/говорим ако мотора не го гори например/,а лятото можеш да караш с 10W40,тота означава пък и смяна два пъти годишно на масло!

2.Маслото в скоростната кутия и раздатката слагаш 75w90 със спецификация GL4 или GL 4+5,в предния диф...каквото сложиш/80w90 или 75W90,но да е вече със спецификация GL5/.
      В задния диф...ако е с LSD,което е доста вероятно/да не кажа почти сигурно/,задължително масло с присадка за този тип дифове-примерно 80w90LS или направо пълна синтетика 75w140 LS/LS е обозначението за наличие на присадка за този тип дифове-Лимитед Слип-ограничено приплъзване!!!/

3.Нивото се проверява,както на всички автомобили...т.е. развиваш горната пробка и поразклащаш джипа...ако има достатъчно масло би трябвало да текне през отвора!

4.ако натегнеш торсиона почти няма да прецакаш возията...малко ще понатовариш окачването и каретата,защото се променят ъглите на носачите и особено на полуоската.В нормални граници не е фатално/за мярка - между ограничителните тампони на носачите и горе и долу трябва да имаш поне 2см. разстояние!/

5.Оригинални стелки...първо поръчка на нови/вероятно ще са 3-цифрена сума за комплект/ и второ -по моргите от някое Терано втора употреба!

6.Козметичните ръждички ги обработваш най-добре първо с ръждопреобразувател/желателно е въпреки високата цена да си купиш такъв на Вюрт или Хенкел-повярвай...има защо/,след което ги дообработваш или с някаква боя или дори може и с безцветен лак!
      Това е от мен...дано да съм бил полезен!
      П.П.И...снимки нещо не виждам тук...
      Поздрави!
      NISSAN FOREVER
      -----------------------------------------------------------------------------
      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

За стелки провери в Продавалник.Има едни по 68 лв. пише оригинални за Терано.
        "NISAN TERRANO 2" 3.0 tdi 2003 г.
        0878739299

Коментар

остава един ГИ да му убодеш и си ти сменяи всички масла дифове раздатки и тнт
          само бараки

Коментар

Много ти благодаря колега за изчерпателния отговор.Само не разбрах кое точно са ограничителни тампони.Дали да сменям маслото на дифове и раздатка колата е на 136000 км и в сервизната книжка не пише никъде да е сменяно диф. масло.Ааа снимките на колата съм ги качил в началото на темата ако искаш ще кача и снимки на забележките.А за повдигането трябват ми 4 сантиметра и половина за да изравня предницата със задницата понеже ме дразни тая разлика от тия 4 санта.Мерси предварително!!!

Коментар

Честито! 1:1 е с моето, само дето е късо. По снимките съдя, че е възможно километрите да са реални.
              За маслото - моят Теранозавър е на реални 110 к. Км. Маслото го смених щото само него не бях пипал. На цвят и мирис не приличаше особено на масло. Смених го с 75w90 apl4/5 около 120 лв излиза само маслото
              Не намерих особена разлика със старото, може би скоростите влизат една идея по - лесно.
              Али успех и много безавариини

Коментар

Първоначално публикуван от mulio_motorista Преглед на мнение
                Много ти благодаря колега за изчерпателния отговор.Само не разбрах кое точно са ограничителни тампони.Дали да сменям маслото на дифове и раздатка колата е на 136000 км и в сервизната книжка не пише никъде да е сменяно диф. масло.Ааа снимките на колата съм ги качил в началото на темата ако искаш ще кача и снимки на забележките.А за повдигането трябват ми 4 сантиметра и половина за да изравня предницата със задницата понеже ме дразни тая разлика от тия 4 санта.Мерси предварително!!!
                На носачите/и долните и горните / има ограничителни тампони за хода нагоре-надолу.Като легнеш под джипа и ще ги видиш.и долу и горе има по два тампона-горен и долен и...разстоянието между тях не бива при натягането да става по-малко от 2см.
                Дано да съм обяснил точно!
                При Терано 2 линията и на купето,а и окачването си е оригинално с по-ниска предница и по-вирната задница.Виж ако не те кефи...това е друга бира,но...
                Като го изравниш и седнат 4-ри човека и напълниш багажното джипа ще клекне и ще изглежда супер грозно и...изравняването си има още едно неудобство..Ще трябва да си играеш да регулираш фаровете,защото ще почнат да заслепяват селскостопанската авиация...
                Поздрави!
                NISSAN FOREVER

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                  На носачите/и долните и горните / има ограничителни тампони за хода нагоре-надолу.Като легнеш под джипа и ще ги видиш.и долу и горе има по два тампона-горен и долен и...разстоянието между тях не бива при натягането да става по-малко от 2см.
                  Дано да съм обяснил точно!
                  При Терано 2 линията и на купето,а и окачването си е оригинално с по-ниска предница и по-вирната задница.Виж ако не те кефи...това е друга бира,но...
                  Като го изравниш и седнат 4-ри човека и напълниш багажното джипа ще клекне и ще изглежда супер грозно и...изравняването си има още едно неудобство..Ще трябва да си играеш да регулираш фаровете,защото ще почнат да заслепяват селскостопанската авиация...
                  Поздрави!
                  + 1
                  Моето като е дълго стои като кацащ самолет. Но с 4 човека, палатки, багаж и ядене за 7 дни стои почти равно отпред и отзад. Дори леко клекнало. На връщане без храната е тамънн
                  Също така разбрах каква безценна опция е да има 3 позиции за регулиране на фаровете от вътре. Щото с товар фаровете наистина започват да светят към звездите ...
                  Или ако го "навиеш" отпред, сложи пружини от дълга база отзад

Коментар

За преден диф GL4+GL5 или само GL5?

Че другата седмица ще сменявам и аз...

Коментар

Което от двете си избереш. За дифовете е важно да е GL-5. Какво повече от това ще има по етикета няма значение.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колега mulio_motorista,изчисти си пощенската кутия,че не може да ти се изпращат писма!
                        В началото,докато понатрупаш малко мнения/брой постове във форума/,пощата ти е ограничена откъм брой писма,така,че постоянно я проверявай и трий старите,ако искаш да можеш да получаваш нови!
                        П.П.Ще ти пиша тук...за стикерите виж имаше тема "Как да се познаваме на пътя"...прочети я и там ще разбереш за стикерите!
                        Поздрави!
                        NISSAN FOREVER

Коментар

Първоначално публикуван от off mechanic Преглед на мнение
                          остава един ГИ да му убодеш и си ти сменяи всички масла дифове раздатки и тнт
                          мисля да слагам

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                            + 1
                            Моето като е дълго стои като кацащ самолет. Но с 4 човека, палатки, багаж и ядене за 7 дни стои почти равно отпред и отзад. Дори леко клекнало. На връщане без храната е тамънн
                            Също така разбрах каква безценна опция е да има 3 позиции за регулиране на фаровете от вътре. Щото с товар фаровете наистина започват да светят към звездите ...
                            Или ако го "навиеш" отпред, сложи пружини от дълга база отзад
                            Извинявай колега за неуместния въпрос ама можеш ли да ми кажеш какво ти е разтоянието от предния калник до грайфера на гумата

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X