Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Липса на мощност при Нисан Терано 2 2.7 TDI

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Липса на мощност при Нисан Терано 2 2.7 TDI

Здравейте!
    Имам нужда от мнение и помощ. Решил съм да купя Терано от България. Спрял съм се на на модел 2003 г. Автомобила ми хвана окото, собственика ми се стори нормален човек, но по джипа има няколко неща които не са ми ясни. Проблема се състои, в това че джипа няма мощност. Дебитомера му липсва, (собственика му го кара така от 3 г. ). На обороти се усещат дребни вибрации по цялата кола и при ускорение след трета предавка не усещам тягата на турбото. Възможно е да го няма и при първите две, но досега не съм имал собствен джип, макар да съм карал други.
    Познатите ми автотехници не могат да ми дадат ясен отговор. Склонни са да дават предположения от рода , че освен дебитомера (200 лв то е ясно) , ще се наложи да сменям и турбо. А пък е възможно (предположения) и пукната глава или гарнитура. В общи линии Терано при тях не е влизало, и почваме да гадаем от къде какво и кога.
    Можете ли да ми ми помогнете с информация колко може да струва турбината и примерно колко може да ми струва цялата процедура Нисана да заработи нормално?

От: Липса на мощност при Нисан Терано 2 2.7 TDI

Първоначално публикуван от heromen Преглед на мнение
    ... Можете ли да ми ми помогнете с информация колко може да струва турбината и примерно колко може да ми струва цялата процедура Нисана да заработи нормално?
    Рециклиранe на турбо - от порядъка на 700-800 лв, ново - поне х2. Това, без труда по демонтаж/монтаж.
    А колко може да струва процедурата ще е добре да питаш някоя врачка, че не се сещам кой може да отговори смислено на този въпрос при условие, че няма ясно поставена диагноза.
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 01-10-13, 20:50.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      А колко може да струва процедурата ще е добре да питаш някоя врачка, че не се сещам кой може да отговори смислено на този въпрос при условие, че няма ясно поставена диагноза.

Лошото е точно че няма диагноза и за това събирам мнения от опитни или патили. Благодаря за инфото по цената за турбото!
      Последно редактирано от Чавдар (V93); 01-10-13, 20:50.

Коментар

Аз съм на ясно с цената ...!
        От 5 до 5 000 лева .. при такава "диагноза".
        Това от "опитен и патил".
        Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

При липса на дебитомер,просто компа не може да дозира горивото както трябва и джипа върви като все едно е ...20к.с.
          Съвет...ако си харесал точно това Терано,намери един дебитомер втора употреба,сложи го и виж дали ще работи.Все си мисля,че...само с дебитомер ще се оправи вървенето!
          П.П.Пукнати глави и нещо по мотора...малко вероятно.За турбината...ами след монтаж на дебитомер ще се види,иначе...лошо,че БТВ ясновидците го спряха
          Поздрави!
          NISSAN FOREVER
          -----------------------------------------------------------------------------
          Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Благодаря за мненията!
            И аз си мислих да направя така както ме съветва lubashki777. Продавача и той е съгласен да смени дебитомера (намерих му го нов за цена 150/180 лв ) и оттам нататък да умуваме какво ще излезе накрая. Но все пак искам да се подготвя за най-лошото, за да мога да преценя приемливия риск. То коли много, ама има някой път имаш усещането, че точно тази е за тебе и ти се иска да върви, а не да седи редовна в сервиза. Парите са важно нещо, ама не са всичко.
            лошо,че БТВ ясновидците го спряха
            С тоя лаф ми блокира компа!!!
            От 5 до 5 000 лева .. при такава "диагноза"
            А с тоя централната нервна система!
            За всички !!!

Коментар

Добре де ...
              Пиши в профила от къде си.
              Къде е въпросното "чудо"?

Може и някой да може да ти помогне.
              Кольо "Дупетата вървят и с мастика... "

Ясен Супер Модератор: "Абе при мене как не увисва?" "хм, представих си Багера по бельо."

Коментар

Пукната глава точно на тоя мотор - трудно. Гарнитура пак така. Собственика трябва да е бил изключителен талант в трошенето за да строши точно тоя двигател.

Липсата на дебитомер обаче леко ме озадачава. Без дебитомер тоя джип е умрял кон. Ама тотално умрял. Москвича на дЕдо е направо самолет, сравнен с терано без дебитомер. Разбирай - толкова не върви, че направо почти не може да се кара. А с дебитомер трябва да вдига с лекота 140.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Кофти се оправям с форумите в България. Ссори. Малко са по-различни от руските, които явно са базирани на различни домейни и начина на публикуване на данни в профила ми е по различен. Утре ще го погледна по отблизо за да бъде всичко ОК. Иначе съм от Шумен, джипа е в Попово. Продавача изглежда свестен човек (донякъде прилича на пръв поглед на мен, не му се занимава с глупости т.к джипа е много добре поддържан, единственния му недостатък е в ускорението и мощноста които ви ги описах, но той си го признава и склонен да коментира цената. търкаля си го така). В Шумен има доста Нисани като този, обаче не познавам механици ,които са имали в бокса Терано. Всички казват че са железни машини. Не съм оффроудажист , не мисля в близко време да ставам такъв , т.к едва ли ще имам време. Лятото с приятели и семейството ходя да отмарям на Карадере и една от причините да най-накрая да си купя джип е тая. Мислих да си купя Нисан Навара 2006-2008 г. ама сметнах че ще бъде по разумно да си купя отначало нещо по евтино и по кораво, което да си го оставя за лична употреба (жената първо да очука Тераното, та ме боли главата по малко за Наварата ).
                  Тъй че в общи линии е това, често се налагам да пътувам из България, надявам се, че с някой от Вас ще седнем да пием и по бира и ще ме бъзикате за тази ситуация...

Sparkybg, искренни поздрави!
                  Аз честно казано ,осланяйки само на своя опит като собственник на дизелови автомобили, също съм склонен да се съглася със твоята версия. Руснак съм. В Далечния изток на Русия, Хабаровск и близко разположените Южна Корея и Япония имам достатъчно приятели които ми дават достатъчно информация за проблеми, заводски дефекти и др. въз основа на което да мога да имам основа за сравнение, но това са коли коренно различни които се предлагат на европейския пазар. Тука съм пълен лаик, всеки майстор се прави на велик, адекватно мнение не можеш да получиш . Фирмените сервизи са под всякаква критика, източват ти парите от сервизното обслужване (набутах се един път, предпочитам кола втора употреба).
                  Ще сменим дебитомера , а пък после ще го умуваме!
                  Последно редактирано от heromen; 01-10-13, 23:05.

Коментар

Щом руснак - има руски форум специално за терано - terranoirk.ru.

Специално тераното механично е еднакво с всички останали за всички пазари. Терано 1 и Pathfinder за американския пазар - също. Разлики има по скорости и дифове в зависимост от мощността, но нищо чак толкоз съществено. 2.7 двигателя е почти еднакъв от първото та до последното. Механично еднакъв говоря. Това че на двойката след 1996-та сложили компютър е само надграждане. Всико друго си е еднакво.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Аз живея в България! По важно е за мене Вашето мнение, защото е съообразено със пазара и техническата компетентност на обслужващия персонал! Отделно стои въпроса кое мнение да предпочита. С моите приятели от Русия мога да се консултирам,, но само от Вас мога да получа адекватен отговор и помощ , на които мога да се опра и да разчитам. В крайна сметка, колата все пак е девайс ,който трябва да ти служи, а хората са незаменими. Като спукам гума, българин ще ми помогне, не руснак.

Коментар

Преди година приятел имаше съмнения в дебитомера си и ми го изпрати да го пробвам на моето Терано.Замерих го с OBD2 четец на място и той...направо не показваше никакъв дебит.Тогава вече направих и пробата.
                        Първо...едвам тръгнах на полусъединител почти,а след това колкото и да натисках гаста и да цедих 2-ра 3-та...макса беше 50км/ч.Това за права отсечка от около 500м.Последва опит с моя дебитомер...ами в края на отсечката Тераното се носеше с110км/ч. и едвам спрях на кръстовището!
                        Та...както и писах...сменете дебитомера и...май това ще е твоята кола.Мисля ,че всичко ще се нареди!
                        Поздрави и успех!
                        NISSAN FOREVER

Коментар

Благодаря за съветите! Дебитомерът ще бъде доставен в понеделник и тогава ще стане ясно колко е голяма болката на Тераното и за моя джоб....

Коментар

Първоначално публикуван от heromen Преглед на мнение
                            Благодаря за съветите! Дебитомерът ще бъде доставен в понеделник и тогава ще стане ясно колко е голяма болката на Тераното и за моя джоб....
                            Ще чакаме резултат какво се случва след монтажа на дебитомера!
                            Успех!
                            NISSAN FOREVER

Коментар

След горе описаното мога да кажа само - УСПЕХ

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X