Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Терано 3.0 свети чека и пуши синьо а съм далеч от вкъщи

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Терано 3.0 свети чека и пуши синьо а съм далеч от вкъщи

    Здравейте, имам голям проблем. От Варна съм и реших да отида до Банско за няколко дни. По пътя около Пловдив джипа /Терано 3.0/ започна да прекъсва и да няма мощност, светна и чека. Спрях загасих го, запалих пак, чека не светеше и тръгнах, но след малко при ускорение колата пак започна да прекъсва и пак светна лампата. Продължих по магистралата и в Пазарджик купих горивен филтър защото симптомите бяха като на запушен такъв. Смениха ми го в едно сервизче като тръгнах първоначално всичко беше ок, но след известно време чека пак светна. Аз продържих да карам така но колата беше с ограничена мощност/но не прекъсва/ и след известно време забелязах че при спускане по стръмно пуши синьо. Сега съм вече в Банско но тук няма сервиз където да я погледат. Проверих въпросната цетка на входа на помпата но се указа че няма такава / не знам дали трябва а има този модел, чета че 2.7 имат/ Сега се чудя како да правя дали мога да я кара така защото като я запаля на място и я форсирам пуши много синьо. Мислехме утре да се качваме до язовир Калин но се притеснявам да не стане по-зле. Моля ако има някой в региона, който има възможност да я погледне или да ме упътите къде да отида да я видят ще съм благодарен. Телефона ми е 0888/403801 Стойчо.

  • #2
    От: Терано 3.0 свети чека и пуши синьо а съм далеч от вкъщи

    I.Stoyanov това е колега от Банско потърси му контакти във форума Нисан последната му тема е "тераното звъни" на първа страница е.Успех
    "NISAN TERRANO 2" 3.0 tdi 2003 г.
    0878739299

    Коментар


    • #3
      От: Терано 3.0 свети чека и пуши синьо а съм далеч от вкъщи

      Съвета ми - не я карай така. Ако да речем е помпа, която като е студена работи, а иначе не - оправя се. Ама ако е механичен проблем по двигателя (бих измерил компресия), при тоя двигател много често води до търсене на нов такъв, защото ремонтен размер бутала няма, а ако е надран някой цилиндър общо взето няма какво да се направи.

      ...симптомите са като на сдала помпа. Помпата е VP44. Може да ти изровя процедурата по четене на грешки с проста жица, ама точно за тоя модел е малко сложна май, пък и лично не съм я пробвал и ме е страх да не те подведа. Виж какво ще каже колегата в Банско за сервиз наблизо, и после ще го мислим. Най-добре е да я прочетат в сервиз, а стигайки до там е най-добре да не е на собствен ход, или в краен случай мнооого внимателно с газта.

      С английски оправяш ли се? Аз мога да ти постна картинката с процедурата по четене и да се опитам да я преведа, но дори да я преведа точно, при положение че лично не съм го правил може и нещо да се загуби в превода, а то да е от значение.

      От VP44 помпи пък разбира този колега, но е в София. Все пак ако искаш го потърси и му обясни симптомите, може да му се окажат познати:
      Кирил Тодоров
      , 0888794435, 0878171117
      Дизел сервиз, Г.Н.П. BOSCH- VP44/30, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID), помпа-дюза, комън-рейл.
      Суперскан България - www.decbg.com
      Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

      Коментар


      • #4
        От: Терано 3.0 свети чека и пуши синьо а съм далеч от вкъщи

        Благодаря на отзовалите се. Писах лично на колегата I.Stoyanov да ми даде негов тел. да му се обадя.
        Аз от Пазарджик до Банско се предвижих като не съм настъпвал и нямаше проблеми. Проверих маслото - в норми е. Чудя се този пушек масло ли е или неправилно изгорено гориво. Забелязах че пуши само по надолнище а по равно и байр когато давам газ не пуши. Ако се сетите за някой сервиз в Благоевград примерно мисля че ще се предвижа до там безпроблемно. Направи ми впечатление, че при каране със светеща лампа на чека колата понякога ускорява безпроблемно а по някога е спъната. Струва ми се , че проблема е в горивото но....

        Коментар


        • #5
          От: Терано 3.0 свети чека и пуши синьо а съм далеч от вкъщи

          Първоначално публикуван от stoycho_y Преглед на мнение
          Здравейте, имам голям проблем. От Варна съм и реших да отида до Банско за няколко дни. По пътя около Пловдив джипа /Терано 3.0/ започна да прекъсва и да няма мощност, светна и чека...
          Ваша е грешката. Веднага е трябвало да отбиете за Пловдив и в първия Бош сервиз най вероятно са щели да определят проблема. Тия дни ми се обажда човек от Варна с подобна кола и проблеми, да му решавам проблемите по тел. и на него му казах, че подобни проблеми по тел. не се оправят и да ходи в сервиз да я четат - "ама то във Варна нямало сервизи, нямало кой да я прочете" и т.н. Между другото спомена, че му предстояло пътуване до София и му казах да не тръгва с тая кола. Не знам какво е това чудо!
          Сега, ако успеете да се доберете до София мога да съдействам.

          Коментар


          • #6
            От: Терано 3.0 свети чека и пуши синьо а съм далеч от вкъщи

            Първоначално публикуван от stoycho_y Преглед на мнение
            Струва ми се , че проблема е в горивото но....
            А, надявай си се.

            Приеми че проблема може да е сериозен и действай като за сериозен такъв. После ако е несериозен ще вдигаш банкети, но пък ако наистина е сериозен, поне няма да си изненадан.

            Пушека може да е от много неща, включително механичен проблем с двигателя или сдала помпа. Както ти казах - моли се да е помпа, защото е по-евтиния ремонт. Дадох ти и координати на човек, дето може да ти поправи помпата доказано читаво, ако се окаже това.
            Интернет експлорър: Безплатно предоставян от Майкрософт тул за сваляне на браузер по избор.

            Коментар


            • #7
              От: Терано 3.0 свети чека и пуши синьо а съм далеч от вкъщи

              Здравейте, колеги. Специални благодарности на Андро. Посрещна ме човека диагностицира проблема грешката беше "грешен момент на впръскване". Тъй като нямахме време да оставаме колата в специализиран сервиз за помпи и след консултация с Андро тръгнахме за Варна. Колата вървеше горе долу прилично, като дори и като ми се струваше че е малко по добре. Пристигайки във Варна първата работа беше да отидем в дизел сервиз при мой добри познати. Момчето отново я закачи на тестер и грешката беше същата "грешен момент на впръскване". Обасниха ми че най вероятно е заседнало някакво буталце в помпата, което отговаряло за аванса и за това дава грешка и ремонта бил цифра, обаче момчето при запален двигател натисна газта до последно за около 10 секунди и колата извади огромни сиво-сини- бели пушаци, сед което се оправи. Грешката се изтри и колата върви съвсем нормално. Казаха ми че обикновенно рядко се оправя този проблем сам и се налага сваляне на помпата е ремонт, но са имали и такива случай като моя. Казаха да сложа добавка на STP на малко количество гориво за де се изчисти хубаво. От там щастлив прибрах колата в къщи и понеже молко ме достраша да тръгна отново към Банско с нея тръгнал с леката си кола.
              Искам да благодаря на всички озовали се на проблема ми и най вече на Андро за бързата и компетентна реакция, както и на Иван Стоянов от Банско, който се свърза с мен веднага и предложи помощ.

              Коментар


              • #8
                От: Терано 3.0 свети чека и пуши синьо а съм далеч от вкъщи

                Стойчо, какво стана открихте ли проблема ?
                Ако още си в Банско и имаш свободно време звънни да пием по бира , тамън ще опсъдим и машините...

                Поздрави !

                Коментар

                Активност за темата

                Свий

                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                Зареждам...
                X