Обява

Свий
Няма добавени обяви.

сваляне и ремонт на духалките в таблото - Терано 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• сваляне и ремонт на духалките в таблото - Терано 2

Пускам малко снимков материал от свалянето и ремонта на духалките (крайна лява и дясна) на терано 2.
    При мен едната беше счупена откакто го взех а другата сдаде багажа наскоро.С две скапани вече ставаше досадно.
    Поразпитах тук колеги и се оказа че без да се счупи някоя от щипките няма да мине.
    Видимост някаква има като се свали жабката , а от другата страна панела под волана.Целия модул е набутан в таблото и се държи от 4 пластмасови щипки
    ( с оранжевите стрелки). След като се счупи по една от там нататък ваденето е лесно.
    Все пак основно трябва да се бута от задната страна - отпред с отвертка се наранява таблото.
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Прегледи:1
Размер:93.2 КБ
ID:6026609Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.jpg
Размер:101.9 КБ
ID:6026610Натиснете снимката за да я уголемите

Име:3.jpg
Размер:91.5 КБ
ID:6026611Натиснете снимката за да я уголемите

Име:skl7.jpg
Размер:96.1 КБ
ID:6026612

След като измъкнах проклетията се вижда ясно - цялото нещо се състои от две основни части които се държат от други пластмасови щипки(червените стрелки) които също са се счупили. Когато ги няма малките "щори" се разместват и при мен даже изпаднаха.

Име:6.jpg
Размер:140.1 КБ
ID:6026613Натиснете снимката за да я уголемите

Име:7.jpg
Размер:107.8 КБ
ID:6026614

След това двете части се разделят - има две зъбчета долу при врътката за клапата.После като се разкачат в предния панел се нареждат компонентите :

Име:4.jpg
Размер:145.8 КБ
ID:6026615Натиснете снимката за да я уголемите

Име:5.jpg
Размер:98.3 КБ
ID:6026616
    Има по една пластмасова втулка - на средната къса и дълга оси.
    Преди това трябва да измислите как да свържете здраво двете страни за да не изпаднат чарковете - има много решения но предпочетох да не ползвам лепила - направих отвор в предния панел и прекарах една свинска опашка - не е най-елегантното решение но така евентуален ремонт ще е по-лесен

Име:8.jpg
Размер:101.4 КБ
ID:6026617

За първата ми отне около 2 часа със свалянето - ремонта и монтажа на всички други неща.За втората - 30 минути всичко.

От: сваляне и ремонт на духалките в таблото - терано 2

Полезно инфо...Благодаря за снимковия материал и обяснението!.
    П.П.гледам ми се види,че духалката е тунингована нещо с нагряване и мрежичка...това сега ли или е от преди?
    Поздрави!
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
      Полезно инфо...Благодаря за снимковия материал и обяснението!.
      П.П.гледам ми се види,че духалката е тунингована нещо с нагряване и мрежичка...това сега ли или е от преди?
      Поздрави!
      Това си беше така - върху него е залепена дунапренена лента.Предполагам за да уплтътнява и да не скърца където контактува с пластмасовия въздуховод.
      Почти нищо не беше останало от нея , а другото падна докато я ремонтирах.
      Сложих малко грес за пластмасови детайли за да няма излишни звуци, както и на всички движещи се части.

Коментар

Няма тунинг, така си е оргинално от нисан. Аз го смених с двойнолепящо дебело тиксо. Въобще тази част не е добре измислена и е много лесно чуплива.

Коментар

Дано не съм лош пророк, но така, както си го вързал ще се счупи точно там, дето е свинската опашка. Работата е там че въздуховода е закрепен за купето, а духалката за таблото. Ама таблото мърда спрямо купето, особено ако не са ти в ред захватите (често срещано явление), което товари духалки, среден панел и квото още се сетиш, и те с времето се напукват и счупват.

Едното от моите, които собственоръчно счупих, поправих със стъклпплат + каноколит. За съжаление не снимах (кой да се сети че на някой ще му притрябва), но става много здраво, и се прави за по-малко време отколкото това твоето със свинската опашка. Не вреди на ремонтопригодността - те са 4 ивици стъклоплат - по 2 от страна, и ако се наложи ремонт лесно ще се срежат. Просто разпределят усилието върху доста по-голяма площ, от там и по-голямата здравина.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Да си призная и аз си го помислих същото - само в една точка дали ще е достатъчно здраво...
            Стегнах я колкото да придържа двете части заедно и да не пречи при слагането обратно в таблото.
            Ако се развалят отново поне знам как да ги извадя - за мен май това е по-трудното .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
            X