Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Замина водната помпа?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Замина водната помпа?

Здравейте От ония дни забелязах, че капе вода от джипа отпред под перката ( по средата на двигателя ). Днес съм минал 40-50 км. и ми е изхарчило 200-300 мл. вода. Маслото си е бистро и си работи нормално джипа, само дето капе. Възможно ли е да е водната помпа, защото не капе точно под перката ами малко в ляво на нея. Проблем с загряването няма. Температурата седи малко под хоризонтално положение, какво винаги.

Дизел 2.7 ТD

ПП. Възможно ли е да е заминала някоя гарнитура или да тече от малко наличен антифриз?
    Nissan Terrano 2.7 TDi
    ----------------------------
    Нещо което работи - не се пипа!

От: Замина водната помпа?

и при мен беше така и излезе от водната помпа смених я 160лв.Няма начин

Коментар

Ами то Тераното май от другаде не тече освен от водната помпа

Коментар

Абе случва се да протече и от другаде, но не със скорост 300мл за 50 километра.

Водна помпа е. Върви заедно с виското. Аз я смених с оригинална, макар че е скъпа. Преди това опитах от Евро07 (някаква японска - Shimahide или нещо от сорта) - помпата си беше наред, но виското не работеше като хората. Сега ми виси в гаража по тоя повод. Имам си една оригинална протекла с работещо виско и една неоригинална непротекла с неработещо виско.

Колега от форума разправяше че Valeo-то му работело добре.

...ако си правиш сметката да местиш виското от една помпа на друга - от сега ти казвам да не си губиш времето. Не става - пресовано е, и то така че практически няма как да го преместиш читаво. Лично съм проверил.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мерси за инфото. Няма да правя опити да сменявам виското. Ще потърся утре Valeо, ако няма ще взимам каквато има Трудна ли е операцията по смяната или да търся майстор? Мисля да сваля радиатора и да го промия.
          Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Определено Валеото работи досущ като оригинала, само дето цената му е наполовина, ма де да знам може да ми се е паднала читава бройка
            И все пак, ако имаш възможност вземи оригунала?! ) :

Коментар

Не е трудно. Сваляш решетката, радиатора, перката и ремъците и помпата ти е пред носа. Неприятното е че тераното няма шуцер за източване и ще омажеш всичко с антифриз.

Между другото това е удобен момент да промиеш системата и да и сипеш G12+. В следващите 5 (че и повече) години за антифриз няма да мислиш въобще.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от D. Bibov Преглед на мнение
                Мерси за инфото. Няма да правя опити да сменявам виското. Ще потърся утре Valeо, ако няма ще взимам каквато има Трудна ли е операцията по смяната или да търся майстор? Мисля да сваля радиатора и да го промия.
                Ако не се справиш с намирането на Валеото..мога да ударя едно рамо дори с някаква отстъпка да я вземеш.
                Тел. май ми го имаш,ама...0894633023-Любо!
                Поздрави и успех!
                NISSAN FOREVER
                -----------------------------------------------------------------------------
                Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Колеги намерих някаква немска ( не и помня името ) на 180 лв. Със смянава със всичко и 1 литър антифриз G12+ за 193 лева. За сега добре работи пък ще видим за натам Старата помпа+виско могат ли да бъдат отремонтирани (рециклирани) или не стават за нищо ?
                  Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Ако стария ти антифриз не е бил G12+, сега източи всичкия, промий, и сипи само G12+.

По старата помпа-виско - виското е пресовано към оста на помпата - и да се разглоби, после трудно ще се сглоби. Отделно от изтеклия антифриз лагера на помпата най-вероятно е довиждане.

Коментар

Колко литра събира цялата система ? И колко количество Г12+ да сложа?
                      Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Мисля,че беше 10 литра,аз сложих 5л. антифриз и другото вода.
                        "NISAN TERRANO 2" 3.0 tdi 2003 г.
                        0878739299

Коментар

Първоначално публикуван от dvdimov Преглед на мнение
                          Мисля,че беше 10 литра,аз сложих 5л. антифриз и другото вода.
                          Именно - източваш, промиваш, и понеже не може да се източи всичко, сипваш концентрата и допълваш с вода. То си ги умешва малко след първото палене и загряване.

Коментар

Избърза...Валеото можеше да го уредим за около 165лв. и..дори с доставка до теб щеше да легне около 172лв.
                            Валеото поне е проверено...защото то има и на Долтц испанска която е на 150лв. а с отстъпка можеше да излезе 120,00лв....ама като не е проверена дали става...
                            Валеото на всичкото отгоре щеше да е при теб и за около 1 ден...
                            Не знам защо избърза така,ама всеки си решава!
                            Дано не си на старта отново след няколко месеца...
                            Успех!
                            NISSAN FOREVER
                            -----------------------------------------------------------------------------
                            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

И аз тия дни ще търся помпа.Кажете нещо за оригиналната откъде и колко

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X