Обява

Свий
Няма добавени обяви.

подложки за пружини

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• подложки за пружини

здравейте колеги.някой може ли да ми каже откъде да си намеря подложки за пружините на нисан терано 95г.,къса база

От: подложки за пружини

По скоро пружини от дълго
    само бараки

Коментар

Първоначално публикуван от ivanelenovo Преглед на мнение
      здравейте колеги.някой може ли да ми каже откъде да си намеря подложки за пружините на нисан терано 95г.,къса база
      Колега на моето съм сложил пружина в пружината и съм удължил амортисьора с около 7 см и нямам никакъв проблем вози сравнително добре и ги мачка.Цялата процедура е около 1 час работа.
      П.П Пробвал съм и от дълго терано и поръчкови в село Крън съм си правил и двете не се получиха.
      Пружините които съм сложил вътре в моите до колкото си спомням са от ауди б4 задни.И при лифт трябва да пипнеш и панхарда иначе ще е като ИКАРУС Успех
      NISSAN Terrano II 2.4 i 12v
      Колкото ви е по проходим джипа толкова повече ще ходите пеша за трактор

Коментар

сложих пружини от дълго терано,но торсионите може да се натегнат още малко и задницата ще остане по-ниска,затова си мисля за подложки 30-40мм

Коментар

сложих пружини от дълго терано,но торсионите може да се натегнат още малко и задницата ще остане по-ниска,затова си мисля за подложки 30-40мм
          Принципно торсионите могат да се натегнат много повече от колкото е максималната горна граница за натягане.То процедурата не е само да натягаш торсиона,ами и да гледаш какво се случва с окачването отпред!
          Най-елементарното е...да мериш разстоянието между ударните тампони/отгоре и отдолу/...там просвета трябва да не е по-малък от 2см..В обратния случай губиш и без това малките ходове и влошаваш работата на окачването,а от там и пътното поведения на джипа!
          NISSAN FOREVER
          -----------------------------------------------------------------------------
          Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

благодаря Любо,кажи ми нещо за подложки отзад,нещо като чертеж има кой да ги изработи

Коментар

благодаря Любо,кажи ми нещо за подложки отзад,нещо като чертеж има кой да ги изработи
              Ами честно казано нямам чертежи...Смятам обаче,че при желание и нужда всеки би могъл да си драсне един чертеж мерейки параметрите на пружините.Задължително подложката трябва да е изработена така,че да има стърчаща част вътре в пружината,която да предпазва от изваждане самата пружина и същевременно да има кух отвор от другата страна,за да може да се нахлузи на заводската стърчаща част от леглото на пружината.
              Огледай леглото на пружината и го копирай като форма,а според пружината ще добавиш и размерите.
              П.П.Не забравяй,че ако повдигнеш още 4см. вече ще се наложи и да удължаваш /или смъкваш панхард щангата-напречната стабилизираща зад моста/,защото при толкова повдигане моста ще ти избяга доволно в едната посока!!!
              Принципно повдигането на един джип трябва да е в рамките на вкарването на някакъв по-голям размер гуми,без те да опирата при артикулациите на моста или пък при завиване никъде.Всичкото повдигане нагоре от това е излишно!
              Джипа става по-нестабилен,центъра на тежестта се вдига,появява се клатене и т.н.
              Поздрави!
              Последно редактирано от lubashki777; 12-09-13, 06:30.
              NISSAN FOREVER
              -----------------------------------------------------------------------------
              Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X