Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лампата на маслото свети при първоначален старт на Нисан Патрол GR3000TDI 158кс

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Лампата на маслото свети при първоначален старт на Нисан Патрол GR3000TDI 158кс

При сутрешно палене на Патрола,лампата на маслото остава да свети.За да изгасне трябва да рестартирам двигателя.Има налягане на маслото измерено в сервиз 7атм.при 2000об,датчика на маслото работи,и е сменен за проба, клапанчето на масления филтар работи.Двигателят работи равномерно без да тресе.Дали проблема може да е електрически?Ако някои е имал подобен проблем моля ви споделете.Патрола го имам от октомври 2012г ,направих му пално обслужване в сервиз.От април 2013г започна да ми прави проблем лампата на маслото,като по някога се налага да рестартирам няколко пати за да изгасне лампата на маслото.през деня колкото и стартирвам двигателя лампата не свети,само при парвоначален старт.МОЛЯ ПОМОГНЕТЕ.

От: Лампата на маслото свети при парвоначален старт на Нисан патрол GR3000TDI 158кс

В зората на автомобилостроенето, лампата се гасеше от реле за налягане. Дали да не проверите кой се занимава с това при Патрула?
    LZ1AIV

Коментар

От: Лампата на маслото свети при парвоначален старт на Нисан патрол GR3000TDI 158кс

Има една джаджа която праща към компютъра инфромация за налягането на маслото. Намира се близо до масления филтър. Изглежда нещо подобно на това:
      Натиснете снимката за да я уголемите

Име:25070-0Y710.jpg
Прегледи:1
Размер:340.6 КБ
ID:5503628

Може да се провери дали работи нормално, разкача се и се гледа дали налягането показва крайни стойности ( не съм точен в описанието...). Може и просто накрайниците да са зацапани.

Коментар

Здрасти,
        Прегледай това:
        http://www.patrol4x4.com/forum/nissa...ing-out-57169/

При мен (Patrol GR 2005г.) смених двата датчика за маслото + резистора и проблема се оправи.
        [B][U]NISSAN PATROL Y61 II 3.0TD[/U][/B]

Коментар

Колега как го пробвахте(,клапанчето на масления филтар работи).Смени маслото с друга марка и маслен филтър нов.
          Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

В сервиза праскаха и натискаха клапанчето и ми казаха че работи,а и на мястото на датчика (джаджата) завиха манометар които отчиташе атмосфери.Но вапросната лампа изгасва само при рестартиране на двигателя,иначе можеш да минеш километри при светната.Ще проверя и за резистора.Благодаря за саветите ще пробвам,и ще пиша пак.

Коментар

Смени майстора.
              Няма невъзможни работи.Тел.0888344659

Коментар

При терано същия двигател има 2 датчика - за ниско и високо налягане. Проверихте ли и двата?
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

При мен се оказа втория датчик над стартера. Около 24 лева и всичко се оправи, но ми изкара ангелите като светна на втория ден след покупката и така една седмица докато установя, че е в него проблема благодарение на форума.
                  TERRANO2 R20; ZD30; WAGON; `04
                  www.kamino92.com

Коментар

Не съм знаел, че при Патрола има два датчика за маслото.Къде се намира вторият датчик, и резистора за които споменава Gecata?Колеги благодаря че се отзовахте за моят проблем,очаквам ви отговорите.

Коментар

Сърдечно Благодаря на gorskia79 и sparkybg за информацията, че Патрола има 2 датчика за маслото. В сервиза въобще не знаеха за втория датчик над стартера! Днес ми смениха и втория датчик и се надявам, че проблема със светенето на лампата ще е решен. За всеки случай ми напишете къде се намира резистора, който GECATA написа, че е подменил? Утре сутринта ще проверя при стартирване на двигателя дали ще изгасне лампата на маслото. Дано да се окаже въпросния датчик на маслото, който смених днес.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:secimg.107.0353.jpg
Прегледи:1
Размер:254.4 КБ
ID:5505341
                        Парт номера на резистора е:
                        24336-VC30A RESISTOR-OIL PRESSURE SWITCH
                        Местоположението е посочено на картинката с "J".
                        Доколкото ми е известно се сменя заедно с труднодостъпния датчик.

Поздрави
                        [B][U]NISSAN PATROL Y61 II 3.0TD[/U][/B]

Коментар

И всъщност какво стана сега...свети ли още въпросната лампа или не...,че това утре сутринта е било като гледам преди 3 дни...
                          NISSAN FOREVER
                          -----------------------------------------------------------------------------
                          Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Изгасна при смяната на датчика,който се намира до стартера.В сервиза не знаеха,че Патрола има два датчика за маслото/както и аз/но те все пак са голям сервиз. Благодарение,че го има този форум,и има отзевчиви хора проблемите могат да се решават съвместно.Поздрави.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X