Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за повдигане на Серена

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос за повдигане на Серена

Здравейте,
    Фен съм на офроуда, но нямам 4х4 (все още).Надявам се скоро и това да се случи.

Имам Нисан Серена и нашия офроуд засега се изразява в проходими черни пътища до мястото на което си разпъваме палатката.Така че задното задвижване и ЛСД-то засега са предостатъчни.
    Проблема с Нисана е че двигателя му е доста ниско и е в средата.
    В края на месеца ще му купувам гуми и ще му сложа максималните които могат да влязат.В най-добрия случай обаче ще получа около 3-4 сантиметра.
    Въпроса ми е дали някой знае мога ли някак да повдигна купето или само двигателя със скоростната кутия и какви последствия би имало това върху каретата на кардана.
    И има ли някой във Варна който се занимава с това да му я закарам да хвърли едно око.

От: Въпрос за повдигане на Серена

Здравей,това за 3-4см. сигурно ли е...
    Обикновено ,за да повдигнеш клиренса дори и на един джип,се налага слагане на поне 2 размера по-големи гуми и...пак има едва 2.5см. повишаване на клиренса!!!
    Имай предвид,че...ако гумата е с 5см. по-висока от предходната,това НЕ СА 5СМ. ,а на половина т.е.2.5см/втората половина реално ти остава горе в калника/
    Та ,за да получиш 4см клиренс,това означава да сложиш гуми с 8см. по-високи от предходните,а това ми изглежда /особено за лек автомобил/ в сферата на научната фантастика!
    По отношение на повдигането...ами на въпросния автомобил без подробен оглед на окачване и т.н. няма как да се даде някакво мнение.Принципно обаче повдигането винаги води до натоварване в повече на някои възли.Например кардана ще застане под по-голям ъгъл и това ще товари каретата му и съответно те ще се сменят доста по-често!При повдигане на джиповете обикновено най-лесния и евтин начин за компенсация в това отношение е подлагане на планки под напречната греда държаща ск. кутия.Така кутията се сваля малко надолу и ъглите на кардана се поизправят.
    Това обаче пък води до допълнително напрежение на тампоните на мотора....ама пълно щастие пък няма...
    Та така...вероятно ще можеш да повдигнеш колата в малки граници/нещо от типа 2см./ без някакви фатални последици...въпроса е обаче какво ще спечелиш от тази промяна.
    Принципно повдигането има за цел да се съберат по-високи гуми и така да се направи клиренса по-голям.Повдигане и оставане на същия размер гуми...нищо не прави!!!
    От друга страна пък...джиповете като цяло са произведени по-здрави и с по-голям запас от издръжливост.Затова и при тях позволява до известна степен да се натоварват с повдигане и по-големи гуми определени възли и те все пак да карат в последствие едно прилично време като пробег.При леките автомобили това обаче не е така и според мен едно повдигане ще доведе до повече проблеми отколкото ще има някаква съществена полза от него!
    Това е от мен!
    Поздрави и мисли за джип....с другото ще имаш повече главоболия!
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

В момента е със 185/65-14 - 596 мм. Отзад има по пет пръста място отвсякъде, така че няма проблем за по-големи гуми.Отпред е същото с малката подробност че чашката на амортисьора която държи пружината е на около 3 сантиметра от гумата.Ако успея да вкарам 195/80-14 отпред, разликата в диаметъра ще е 72 мм.
      Остава висящия в средата двигател, но явно няма лек за това.
      Мисля за джип от три и повече години, но все не му идва реда.
      Благодаря за изчерпателния отговор.

Коментар

Първоначално публикуван от Blues_Bandit Преглед на мнение
        В момента е със 185/65-14 - 596 мм. Отзад има по пет пръста място отвсякъде, така че няма проблем за по-големи гуми.Отпред е същото с малката подробност че чашката на амортисьора която държи пружината е на около 3 сантиметра от гумата.Ако успея да вкарам 195/80-14 отпред, разликата в диаметъра ще е 72 мм.
        Остава висящия в средата двигател, но явно няма лек за това.
        Мисля за джип от три и повече години, но все не му идва реда.
        Благодаря за изчерпателния отговор.
        Не забравяй,че въпроса не опира само до това да навреш определена големина гума,а и в това,че окачването има някакви артикулации и си трябва място за тях.Отделно пък и при завой гумата застава по диагонал и в един момент може да опре отзад или отпред...
        Да не споменавам пък и натоварването върху окачването и колесните лагери,ако си много над предвиденото като макс от завода производител...
        Поздрави и успех с тунинга!
        NISSAN FOREVER
        -----------------------------------------------------------------------------
        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Опа някой май иска да навирва СеРеНаТа поздрави от търново
          само бараки

Коментар

Напиши в Гугъл : Нисан Серена оффроуд и прегледай снимките. Излиза някакъв филипински сайт само с такива Нисани. Може да ти дойде идея от нещо
            Терано2 2.7 тд 99к.с 1995г.,Мерцедес С200 - 1995г. Ню Битъл -лимитед 1.9 тди
            0885544754 Светослав Стоянов

Коментар

Не можах да го открия тоя сайт колега.
              Дали можеш да постнеш линк?

Коментар

http://www.google.bg/search?q=nissan...20%3B400%3B300
                Терано2 2.7 тд 99к.с 1995г.,Мерцедес С200 - 1995г. Ню Битъл -лимитед 1.9 тди
                0885544754 Светослав Стоянов

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X