Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Нисан Терано 2 2,7 TDI - придобивка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Нисан Терано 2 2,7 TDI - придобивка

Здравейте колеги!
    Купих си Нисан Терано 96г,2,7 дизел.Имам някои питания: На няколко пъти ми направи проблем,както си карам и без да натискам педала на газта,изведнъж така силно ускорява,все едно е 200 коня,след което гасне.Добре,че нямаше автомобили пред мен.Някакви идеи от какво може да е?Смених въздушен,горивен филтър.Почти през цялото време до като го карам,леко прекъсва.Колко и какво масло да му налея в мотора и трансмисията?
    Ето няколко снимки.

Suzuki Samurai 1.3
    Диян Димитров - 0897875292

От: Нисан Терано 2 2,7 TDI - придобивка

Честито за придобивката, пожелавам ти хиляди безаварийни километри. А за обслужването ... има много изписано в темите... Поздрави.
    Издържах вчера, ще издържа и днес...

Коментар

Честита придобивка и от мен!
      Много безаварийни километри ти пожелавам!
      п.п.Относно проблема се въздържам от коментар,но има хора които ги разбират тия болежки и вярвам ще се включат поне с някакво предположение!
      п.п.п.Като се замисля всъщност....като се прояви този проблем свети ли лампата на таблото за грешка?
      Ако да...иди някъде да ти разчетат каква грешка ,ако не...не знам да кажат капацитетите!
      Поздрави!
      NISSAN FOREVER
      -----------------------------------------------------------------------------
      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Иди някъде да му прочетат грешките, пък после ще го мислим.

За конкретните симптоми не се сещам за възможна причина, освен от някъде да си засмуква масълце на моменти и да го гори. Ускорението придружено ли е с як облак дим отзад?

Другото е, ако нещо не си чете правилно педала на газта и да си мисли че го настъпваш до ламарината - това би трябвало да излезе на гиагностиката.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ако е от педала може само да го радва, че машината си има ряз ама ако е от маслото може само да реве...
          Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

От маслото - ако са го препълнили и/или има запушена картерна вентилация, отзад прави мани-бЕгай. И моя правеше, хем без да го препълвам. Паля да загрее, пуша един фас, качвам се, и като дам газ, отзад вдигаше такава пушилка че нищо не се виждаше. Но не се е форсирал сам де. Две смени с пълна синтетика, и проблема го отняма.

Мисъта ми е че може да го събира някъде по системата (например интеркулера или маслоуловителя), и после да си го "шмръква" наведнъж. Друго място където събира масло е вътре във всмукателния колектор. Има резонансна камера там, макар че не си представям от там как ще го шмръкне на веднъж.

...естествено може и да е скапано турбо например, което по принцип си е най-честата причина за такива неща.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря за пожеланията!
              Закарах го на диагностика,но човека ми каза,че не може да го закачи,тъй като е незнам си къв модел мотора и че ако бил по-нов нямало да има проблем.Като ускорява не пуши изобщо(по принцип не пуши,е като го запаля нормално за дизел да изпуши леко),нито светва някоя лампа,ускорява за около 5 сек. и гасне.Врътвам ключа и тръгвам и тоя проблем може да не се появи седмици.Мисля да го закарам в сервиз на Нисан,най-близкият ми е във Враца.
              Suzuki Samurai 1.3

Коментар

Първоначално публикуван от didobest Преглед на мнение
                Благодаря за пожеланията!
                Закарах го на диагностика,но човека ми каза,че не може да го закачи,тъй като е незнам си къв модел мотора и че ако бил по-нов нямало да има проблем.Като ускорява не пуши изобщо(по принцип не пуши,е като го запаля нормално за дизел да изпуши леко),нито светва някоя лампа,ускорява за около 5 сек. и гасне.Врътвам ключа и тръгвам и тоя проблем може да не се появи седмици.Мисля да го закарам в сервиз на Нисан,най-близкият ми е във Враца.
                То не е толкова до мотора/освен ако е Зекцел,ама..не знам там дали има проблем с четенето/.По вероятно е според мен в сервиза който си посетил да имат възможност да четат само през по-новия стандарт и съответно по-новата 16-пинова OBD букса....
                Иначе мотора си е един и същ...в годините.Примерно Терано като твоето Бош система и Терано като моето/разбирай такова след 2000г. с целия фар/ са абсолятно с еднакъв мотор,еднакви параметри и...всичко при разчитането на грешки опира до стандарт на букса/твоето е с 9-пинова, по-новото като моето е с 16-пинова/
                П.П.Внимавай с посещението в сервиз на представителства...там малко не познават стойността на парите,но за сметка на това често "специалистите " им...нищо не разбират!
                Поздрави!
                NISSAN FOREVER

Коментар

В понеделник звъннах в сервиза на Нисан във Враца,попитаха ме за модел,коя година е,какъв мотор и т.н,обясних на майстора симптомите и ми казаха да го закарам в сервиза да го видят.Днес отидох,вкараха го в сервиза за диагностика,след около 30-40 мин.при мен дойде приемчика и ми каза,че много съжалява,но не могат нищо да направят,понеже нямали букса за него,тъй като бил стар модел.Едно от момчетата започна да звъни по разни сервизи да пита за такава букса,но уви.Иначе диагностиката е 50 лв.(които не платих разбира се).Обиколих още сервизи във Враца и в Монтана,но дърво от всякъде,никой няма въпросния кабел,на едно място намерихме кабел,но не можа да направи връзка с тестера.В шах съм!
                  Suzuki Samurai 1.3

Коментар

Относно сериозността на сервиза...

Ше кажа само че кабел за 14 пинова букса струва под 60 кинта, а софтуера е безплатен. Да не говорим че всеки съвермемен уважаващ себе си тестер има и 14 пинова инсанска букса, ако не в "основния пакет", то поне като опция.

Да не говорим че грешки се четат и през лампата за чека.

Коментар

Първоначално публикуван от didobest Преглед на мнение
                      В понеделник звъннах в сервиза на Нисан във Враца,попитаха ме за модел,коя година е,какъв мотор и т.н,обясних на майстора симптомите и ми казаха да го закарам в сервиза да го видят.Днес отидох,вкараха го в сервиза за диагностика,след около 30-40 мин.при мен дойде приемчика и ми каза,че много съжалява,но не могат нищо да направят,понеже нямали букса за него,тъй като бил стар модел.Едно от момчетата започна да звъни по разни сервизи да пита за такава букса,но уви.Иначе диагностиката е 50 лв.(които не платих разбира се).Обиколих още сервизи във Враца и в Монтана,но дърво от всякъде,никой няма въпросния кабел,на едно място намерихме кабел,но не можа да направи връзка с тестера.В шах съм!
                      Трагедия.......и това пише на табелата му сервиз Нисан...
                      Това ако съм на собственика на сервиза...направо затварям и отивам да паса патки на село...ако ме вземат и за тази работа де...
                      NISSAN FOREVER

Коментар

Привет колега, и чистита придобивка,
                        за проблема, дали не е всъщност масълце в турбината - като се свали ще се види.
                        Диагностичен софтуер на майстор не му трябва, все си мисля че с един мултицет и проверка на датчиците ще се справи и без диагностика, те повечете диагностици и толкова и разбират ама айде само грешки могат да трият, пък що са се получили е друга бира.

Коментар

Първоначално публикуван от SBANKOV Преглед на мнение
                          Диагностичен софтуер на майстор не му трябва.
                          Знаем ги ние тия майстори. Те 90% от тях не знаят и мултицета от коя страна се хваща.

Коментар

Първоначално публикуван от SBANKOV Преглед на мнение
                            Привет колега, и чистита придобивка,
                            за проблема, дали не е всъщност масълце в турбината - като се свали ще се види.
                            Диагностичен софтуер на майстор не му трябва, все си мисля че с един мултицет и проверка на датчиците ще се справи и без диагностика, те повечете диагностици и толкова и разбират ама айде само грешки могат да трият, пък що са се получили е друга бира.
                            Уф...недей,че ми е прясно...Абсолютно вярно !!!
                            На последния ми идваше да му кажа,че ако ми е един зъболекар,сигурно ще ми извади 29 здрави зъба,докато разбере,че всъщност 30-ти е болния...
                            лошото е,че...метода проба/грешка е за сметка на клиента...сиреч нас...
                            Поздрави!
                            NISSAN FOREVER

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                              Трагедия.......и това пише на табелата му сервиз Нисан...
                              Това ако съм на собственика на сервиза...направо затварям и отивам да паса патки на село...ако ме вземат и за тази работа де...
                              И им трябваха около 40 минути за да разберат,че нямат такъв кабел "баси сервиза"!
                              Suzuki Samurai 1.3

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X