Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Терано 2 96г 2.4: Предницата потъна от лявата страна

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Терано 2 96г 2.4: Предницата потъна от лявата страна

Здравейте,
    вчера след като се прибрахме от морето видях, че предницата ми потъна с около 10см от лявата страна.
    Погледнах набързо с челника, че беше тъмно дали не е изпуснал амортисьора, ама личи че не е. Тъй като това чуво е с торсионно окачване няма пружина, та не мога и да съм скъсал такава.

Ясно, е че ще ходя на майстор, но сега гущерите са кът и искам да си направя някакъв бюджет, та идеята на тоя мой въпрос е: някой сблъсквал ли се е с подобно нещо, и ако е, то какво да очавам, че трябва да купя (горе-долу).

Благодаря предварително !

От: Терано 2 96г 2.4: Предницата потъна от лявата страна

Не може да е от амортесьор,по скоро си счупил торсиона,или се е разхлабила контра гайката/малко вероятно де/
    "NISAN TERRANO 2" 3.0 tdi 2003 г.
    0878739299

Коментар

Първоначално публикуван от dvdimov Преглед на мнение
      Не може да е от амортесьор,по скоро си счупил торсиона,или се е разхлабила контра гайката/малко вероятно де/
      Благодаря за отговора dvdimov, обаче нищо не тропа на счупено (а трябва ли ако е счупен ?) и си има нормално поведение на пътя, плюс това работи окачването, просто седи потънало...

П.П.
      Джигита, от който го купих от Монтана ми разправяше, че са врътнати торсионите и предницата е подвигната с една идея...за това ходих и на реглаж на предница да ми я направят да не яде гумите - пиша това само ако предразполага към горния проблем

Поздрави !

Коментар

Потвърдено...счупен торсион...dvdimov, благодаря за отговора ти.

Поздрави и наздраве !

Коментар

Погледни за всеки случай и задното окачване - по диагонал от дясната страна.

Коментар

Така...оказа се, че нямам счупени торсиони. И двата са здрави, биалетките са здрави, моста е здрав, също така няма течове. Погледнах налягането на гумите и се оказа, че задната лява е на 1.5 атм. обаче я напомпах и джипа леко се изправи, но не помогна. Седи си леко крив погледнат отзад.
            Нямам счупени пружини на задното окачване, амортисьорите работят - не са запекли, няма тропане, и единственото нещо, което видях, е че леко ми е изкривена биалетката на задната стабилизираща щанга, обачеее това по никакъв начин не може да изкриви стойката на джипа...Седя и се чудя..аджеба дали ми е изпуснал задния ляв амортисьор - няма течове, но като вляза под колата и натисна купето нагоре, то той мърда малко нагоре...и пак, няма течове, няма скъсани болтове, никъде не тропа...Някакви идей

Поздрави, Юли !

Коментар

Първоначално публикуван от rsv Преглед на мнение
              Погледни за всеки случай и задното окачване - по диагонал от дясната страна.
              Това пък защо???
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Само като идея -износени и превъртял в шлиците торсион.

Коментар

И аз залагам на превъртяли шлици.
                  Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
                  Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
                  Opel Campo 3,1 TD '99
                  Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                    Това пък защо???
                    Имах подобен случай на старото ми рено - предната лява страна стоеше по-вирната.Оказа се че отзад торсиона по диагонал е омекнал - явно заради газовата бутилка .След време даже се и счупи.След като го смених с друг всичко си дойде на едно ниво.
                    Сигурно случая не е такъв но ако има провисване от едната страна причината може да е на друго място

Коментар

Първоначално публикуван от rsv Преглед на мнение
                      Имах подобен случай на старото ми рено - предната лява страна стоеше по-вирната.Оказа се че отзад торсиона по диагонал е омекнал - явно заради газовата бутилка .След време даже се и счупи.След като го смених с друг всичко си дойде на едно ниво.
                      Сигурно случая не е такъв но ако има провисване от едната страна причината може да е на друго място
                      На терано трудно може да се случи същото. Пък и колегата каза че от едната страна е провиснала, а не че от другата се е вирнала.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

rsv, sparkybg, да...след по-подробен оглед се оказа, че задна лява е провиснала с 6см...в четвъртък ще я качим с моя майстор на канал, за да огледаме...интересно е подведението на задния амортесьор като се мушна под колата и натисна шасито на горе от лявата страна - мърда с 2 см (толкова сила мога да приложа просто)...сигурно е изпуснал...
                        Ще пиша щом разберем защо и какво.

Благодаря за насоките, които ми дадохте - със сигурност ще успеем по-лесно да идентифицираме проблема и да го решим !

Поздрави, Юли.

Коментар

Е то при положение че предницата е потънала от едната страна, няма как задницата да остане равна, още повече че при тераното предното окачване е водещо - там е всичката тежест и твърдост. Факта че и отпред и отзад е пропаднала от ляво, но отзад по-малко, твърдо говори за проблем с предницата, а той проблема няма какво освен торсион да е. Слъчва се защото влиза вода в шлиците отпред и с времето и натоварването се стига до изпускане. В добрия случай ще се разминеш със смяна само на капачка, а в лошия - със смяна и на капачка и на торсион.

Коментар

След щателен преглед от майстора и мен видяхме проблема.
                            Оказа се, че съм смачкал задна лява пружина и от там идва потъването Как ли...ами къса база, 8 човека + 1 куче и 6 DH колела, но аз до ден днешен ще обвинявам себе си, че качихме кучето...то е било критичната маса

Благодаря за отговорите ! Поздрави, Юли !

Коментар

Първоначално публикуван от rumbala Преглед на мнение
                              След щателен преглед от майстора и мен видяхме проблема.
                              Оказа се, че съм смачкал задна лява пружина и от там идва потъването Как ли...ами къса база, 8 човека + 1 куче и 6 DH колела, но аз до ден днешен ще обвинявам себе си, че качихме кучето...то е било критичната маса

Благодаря за отговорите ! Поздрави, Юли !
                              - да знаеш САМО от кучето е

* осем човек в къса база = талантлив народ ..

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X