Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Отвратителен шум от резервната гума

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Отвратителен шум от резервната гума

Здравейте,

Бих искал да попитам един въпрос, тъй като съм нов собственик на Терано 2 R20, аджеба как да елиминирам звука от ламарината на задната врата там където са вързани болтовете за резервната гума ?

Когато карам и по най-малкия пресечен терен ламарината издава дразнещи нискочестотни звуци причинени от тежеста на гумата и вибрацията, която тя предава на ламарината...Чудех се нещо да я подпра с гумени тампони (някакви такива като за крачета на пералня), но те рано или късно ще изпаднат ако не пробия дупки за болтове в ламарината, а нещо май не ми се иска да стигам до там ...

Някакви други идеи ?

Благодаря предварително !

П.П.
    И все пак ако е нейзбежно това с пробиването ще препоръчате ли какво да сложа ?

От: Отвратителен шум от резервната гума

Звуците са причинени не от тежестта на гумата, а от счупените заварки по задната врата. Като махнеш кората ще видиш половинатя от тях, а като побледнеш под вратата, къдеро е ограничителя за отварянето - ще видиш и останалите.

Където има счупена и е възможно - разпробиваш счупената заварката с 6мм, слагаш болтче с 2 широки шайби, и стягаш колкото може. Аз съм пробил 6 или 7 строшени заварки, и при мен шум няма, макар че съм качил 31-ца там.

Хроничен проблем е това. Хем от възрастта, хем ако е подпирана/удряна резервната гума. За резервна гума - намери алуминиева джанта и в никакъв случай регенерат, а най-много кална 31-ца нерегенерат. След номера с болтчетата не би трябвало да имаш проблем.

ПП: За друго решение не се сещам, освен да махнеш гумата от там и да я сложиш в багажника, в следствие на което ще останеш без багажник. А задната врата може и да продължи да звучи. Подпиране с тампони е безпредметно - тогава пук ще скърцат тампоните, защото при неравности купето се гъне. Затова и оригинално от едната страна е хваната само от бравата и клина. Нищо не пречи да се направи и тройна заключалка, но просто няма да върши работа заради деформациите при неравности.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

sparkybg, изключително добър и изчерпателен отговор, за който много ти благодаря ! Оценявам това !

Благодаря отново...отивам да разглабям !

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Където има счупена и е възможно - разпробиваш счупената заварката с 6мм, слагаш болтче с 2 широки шайби, и стягаш колкото може. Аз съм пробил 6 или 7 строшени заварки, и при мен шум няма, макар че съм качил 31-ца там.
        Спази процедурата и няма да имаш повече грижи. И моето имаше тази болешка, очевидно си личеше, че с резервната гума е "подпряно" нещо. След като махнах кората вътре беше мазало, тея от автокъщата бяха мацали силикон и алуминиеви парчета ламарина , махнах всичко и реших да я заварявам, НО тогава Спарки ми даде горния съвет и реших да пробвам. Само, че аз сложих стоп/контра гайки, за да не се развъртат. Имай предвид, че ако, болтовета са по-дълги ще трябва да ги режеш и за да не се стопи пластмасата на стоп гайката е добре да има някой който да полива с вода гайката, докато ти режеш болта - така е най-мързелски

Поздрави !
        п.п. аз не смених джанатата с алуминиева , ама гумата ми е стандарт 235/75/15

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
          Спази процедурата и няма да имаш повече грижи. И моето имаше тази болешка, очевидно си личеше, че с резервната гума е "подпряно" нещо. След като махнах кората вътре беше мазало, тея от автокъщата бяха мацали силикон и алуминиеви парчета ламарина , махнах всичко и реших да я заварявам, НО тогава Спарки ми даде горния съвет и реших да пробвам. Само, че аз сложих стоп/контра гайки, за да не се развъртат. Имай предвид, че ако, болтовета са по-дълги ще трябва да ги режеш и за да не се стопи пластмасата на стоп гайката е добре да има някой който да полива с вода гайката, докато ти режеш болта - така е най-мързелски

Поздрави !
          Много благодаря ! Джантата ми е алуминиева...сега отивам да махна гумата и да видя мазалото, за което споменавате Ще има албумни снимки

Поздрави и безаварийно !

Коментар

Първоначално публикуван от rumbala Преглед на мнение
            Много благодаря ! Джантата ми е алуминиева...сега отивам да махна гумата и да видя мазалото, за което споменавате Ще има албумни снимки

Поздрави и безаварийно !
            Забравих - на някой места, след като махнеш кората, е трдно да ръкнеш, за да сложиш болт. Аз изрязах 1-2 правоъгълника с плекса 5-2см примерно, колко да мушнеш пръсти. После си загривяваш ламаринката и оставаш така

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение

Поздрави !
              За да не се стопи пластмасата на гайката се взима гайка без пластмаса, или се взима секач и се млатват лекичко от едната страна, колкото да вървят стегнато. Другия вариант е главите на болтовете да са ти навън, а гайките - навътре, като при мен.

Където не може да се вкара болт, щото няма от къде, може и с яки попнитове, дори пак през шайба. Но само ако заварката е строшена. Поп-нита принципно е лемава работа, но все пак е по-добре от нищо. А и има разни поп нитове дето не са алуминиеви, ама и специални клещи трябват за тях.

ПП: При мен мазало нямаше. Просто в един момент след скъсването на поредната заварка започна да скърца дори при движение по асфалт.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Може да ползваш такава гайка с шайба. Върши същата работа като гайката с тефлон но неможе да се стопи, или варянта е слагаш една обикновенна гайка, стягаш я и навиваш още една обикновенна гайка, държиш с ключа първата и стягаш втората. Няма да изпусне

пп. Май само аз нямам проблем с тая гума, засега!
                Nissan Terrano 2.7 TDi
                ----------------------------
                Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

Първоначално публикуван от Даниел Бибов Преглед на мнение
                  Може да ползваш такава гайка с шайба. Върши същата работа като гайката с тефлон но неможе да се стопи, или варянта е слагаш една обикновенна гайка, стягаш я и навиваш още една обикновенна гайка, държиш с ключа първата и стягаш втората. Няма да изпусне

АБе варянти много, въпрос на интерпретация.
                  - Спарки и аз мислях да го правя с поп нитове, ама болт с шайба държи доста по-здраво, в домашни условия не може да се направи читаво занитяване, не и с нитачка от 15лв

Поздрави !

Коментар

Ако можеш да си намериш болтове с по ситна резба още по-добре

Коментар

Здравейте.
                      Още не съм имал възможност да махна кората, за да погледна какво е положението, обаче съботата ще бъде в бокса и ще погледнем 'мазалото'

Задължен съм ! Благодаря за отговорите !

Коментар

Здравейте.
                        Снощи свалихме задната кора и видяхме проблема...досущ както го описахте...Пробихме две дупки шестици и сложихме по един болт с гайка, а от после и още две дупки и заварихме точково, тъй като не успяхме да бръкнем вътре и да сложим гайките

Отново благодаря !

Поздрави !

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                        X