Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с терано 2.7 тди

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с терано 2.7 тди

Здравейте,имам проблем с тераното от днес като е на свободна тресе двигателя страшно много,иначе върви като го карам без проблем.Някой случвало ли му се е такова нещо?Или знае ли от какво може да е?

От: Проблем с терано 2.7 тди

Тресе ? Какво имаш предвид - силни вибрации усещащи се и в купето, бучи сеедно не му достига гориво или ?
    - дай-нещо по-конкретно.
    Иначе може да се много неща :
    -тампон/и на двигателя;
    - нещо в горивото;
    - тампони по трансмисията ;
    и още куп други неща, помисли дали не си правил нещо по-конкретно през изминалите дни ?

Поздрави !

Коментар

Значи като е студен двигателя всичко си е ок.Като загрее почва едно тресене много силно имам чувство че съм на тръскачка.Скоростния лост се клати като луд,невярвам да е гориво пали без проблем,върви даже днес го карах с 160км на магистралата.

Коментар

А като се сгрее, оборотите на празен ход колко са?

Коментар

На мене ми се е случвало и се оправи като смених тампоните на двигателя, ск.кутия и раздатката.

Коментар

Оборотите са си 650 толкова са откакто го карам.Днес го изфорсирах до кам 4900 об. 5,6 пъти и сега спря да тресе,да не се е запушила дюза?Гледах тампоните всички са здрави мисля че не е от тях защото него прави всеки път?

Коментар

Първоначално публикуван от kotata75 Преглед на мнение
              Оборотите са си 650 толкова са откакто го карам.Днес го изфорсирах до кам 4900 об. 5,6 пъти и сега спря да тресе,да не се е запушила дюза?Гледах тампоните всички са здрави мисля че не е от тях защото него прави всеки път?
              Освен да са здрави, трябва и да не са се одървили. Поне при мен беше така.
              Все пак гумата има свойството да старее.

Коментар

Нормалните обороти на празен ход на Терано 2.7тди са не 650 ,а 725-730обор.
                Това може би е разковничето на проблема.Принципно обаче компа регулира оборотите на празен ход,но той пък го прави по данни на разни периферни устройства /като датчици за температура,дебитомер,датчик положение колянов вал и т.н./
                Та ако нещо по периферията не дава правилна информация и компа навярно се лъже и не държи необходимите обороти на празен ход!
                П.П.При подобен род проблеми и добре да споменеш дали системата на мотора ти е Бош/с маркучета за обратното гориво от дюза до дюза/,или Зекцел/с метални тръбички вместо маркучета/
                Поздрави!
                NISSAN FOREVER
                -----------------------------------------------------------------------------
                Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Не вярвай на стрелката на оборотомера!Щом тресе ,падат оборотите,но въпроса е защо като загрее се случва това? Причината е в неадекватно подаване на гориво или съответно някой датчик отговорен за това! Диагностика трябва!
                  0899 шест5313нула
                  За всекиго по нещо

Коментар

Колеги помпата е бош.Оборотите си ги държи такива откакто съм го взел.Вчера го изфорсирах 5 6 пъти до към 5000 об и засега проблема се оправи не тресе затова ме навява на мисълта че не са тампони а е нещо по горивната система.

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                      ...въпроса е защо като загрее се случва това?
                      Защото като е студен компа ги държи високи. Обороти се четат и през компютъра, в реално време. Трябва да се премерят истинските и тия дето чете компа. Ако има разлика трябва да се търси от къде идва. Неадекватно подаване на гориво не е, иначе нямаше да върви.

Виж, това:
                      Първоначално публикуван от kotata75 Преглед на мнение
                      Колеги помпата е бош.Оборотите си ги държи такива откакто съм го взел.Вчера го изфорсирах 5 6 пъти до към 5000 об и засега проблема се оправи не тресе затова ме навява на мисълта че не са тампони а е нещо по горивната система.
                      Според мен означава че човека не е карал друго терано и може да приема нормалното клатене за такъв вид двигатели като здраво тресене. Не е като да не се е случвало и с други.

Впрочем, тампоните може и да са здрави, но вече да са на камък, или пък само да изглеждат здрави.

Бе, пуснете му една диагностика. През нея показва 2 вида обороти - от умната дюза и от датчика на коляновия вал. Много лесно ще се види има ли проблем.

На 5000 оборота не би трябвало да можеш да го форсираш. Това му е вече в червеното, и компа не позволява да иде чак на 5000. А и меко казано на двигателя не му е особено приятно това.
                      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Засега се оправи няма го зверското тресене.Ако някой знае в района на Карлово къде мога да го закача за комп или в Пловдив,при читав майстор да сподели?

Коментар

А колко оборота показва оборотомера сега?
                          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Пак същите 650 об.Беше загрял кам 80 градуса,затова мисля че е нещо по горивната система.

Коментар

Не е. Или оборотомера не е в ред, или компютъра не чете оборотите както трябва. Ако беше нещо по горивната система, нямаше да можеш да го караш със 160. Някакви тоци са, най-вероятно. Или износен реостат/селсина в помпата, или нещо такова.

Но, трябва да се види какво вижда компютъра като обороти. До тогава е само гадаене.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X