Обява

Свий
Няма добавени обяви.

колко биха ми стрували нови предни амортесьори

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• колко биха ми стрували нови предни амортесьори

ще се наложи да сменя предни амортисьори скоро
    и се чудя дали като му дойде времето направо да не ми направят лифт така че да влизат гуми 35x14.5x15 за да мога да си карам по пясък

та посъветвайте ме на моя patrol y60 дълга база колко инча трябва да е лифта да не е прекалено ...

колко струвая кита амортесьори и пружини ...

и като се имапредвид че го карам в задръстването на град София всеки ден вече половин година ис ходя с него на работа ... и дали такива гуми могат да ги хванатсъс скоба и да го вдигнат с паяк ...

До: колко биха ми стрували нови предни амортесьори

Не е нужно да пускаш няколко еднакви теми! Това не увеличава шанса ти да получиш отговор! Напротив

Коментар

Първоначално публикуван от PatrolGR Преглед на мнение
      ... и дали такива гуми могат да ги хванатсъс скоба и да го вдигнат с паяк ...
      "Такивата гуми" не са от значение,а теглото.
      B+

Коментар

Лифт по голям от 2" само с пружини и амортисьори не е добра идея.

Коментар

аз не искам да щръква много и принципно си мислех точно за 2" и гумите като са 35" идва точно 4" по висока от в момента което са си 10 см по високо от сега за човек като мен дето не много често кара offroad и то не хард ...

остава въпроса ...
          кита за повдигане с 2" колко струва
          каде биха могли да го направят това нещо
          колко време отнема грубо

Коментар

принципно си мислех точно за 2" и гумите като са 35" идва точно 4" по висока от в момента което са си 10 см по високо от сега за човек като мен дето не много често кара offroad и то не хард ...

Колега, нещо не ми е много ясно защо на човек като тебе дето "не много често кара offroad и то не хард" са му притрябвали гуми 35-ци?!? И какви ли щеше да си пожелаеш, ако караше често и то хард?!?

Имай предвид, че освен разходите за лифт и големи кални гуми, след това, освен повдигната джипка с повишена проходимост, ще получиш и влошена динамика и увеличен разход на гориво ...
            Последно редактирано от Чавдар (V93); 27-08-07, 12:07.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Само искам да добавя - голямата гума освен , че дава голяма проходимост , започава да причинява големи щети по джипа. Ще "изтрака" каре, да не дава господ диференциал или нещо по-страшно.
              Преди да се "обуят" такива гуми , собственика на джипа не е зле да се консултира с професионалист, който разбира от тунинг за да не му се налага влиза в излишни разходи.
              Най-важно според мен да е ясно за какво ще се използва джипа и къде ще се кара предимно. "Извън пътя" е много широко понятие и предполага много различни и взаимно противоречащи си концепции при тунинга.
              За това, което си написал, лично според мен такъв размер гуми не ти трябва. Мисля, че 33" напълно биха те устроили.

Коментар

първо и най важно ако ще сменям амортесьоори по добре да сменя цялото окачване и да направя лифт защото посредата я удрям като минавам от разни места

гумите дали ще са 33" или 35" е въпрос по които търся от вас съвет

също ме интересува и цена на това окачване което дава 2" и марки знам че имате много опит и ще се радвам ако сте нескромни и споделите

и накрая прилагам една снимка какво искам да несе случва пак ... а offroada ми е понужда на село и другото село е в стара планина ... и е доста сериозно полужението ... минавам засега оттам но последния път беше придошла реката през ноща и доста се позамислих като сегмурнах ...

а иначе искам да не потъва в пясък и да не ми се случва това от снимката

за съжеление не съм богат и нямам опит и затова питам за примерни цени за точно такова окачване за самото и за работа
                Прикачени файлове

Коментар

а иначе искам да не потъва в пясък и да не ми се случва това от снимката
                  Нито 2-та инча лифт, нито по-големи гуми могат да ти гарантират, че на същото място няма да закъсаш по същия начин.

А иначе - окачване - примерно около 2,000 лв. Гуми 33-ки - поне около 1200 (говорим за гуми, а не регенерат)
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение

А иначе - окачване - примерно около 2,000 лв.
                    Нещо изоставам.
                    Четири пружини и четири амортисьора вече са станали окачване.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                      Нещо изоставам.
                      Четири пружини и четири амортисьора вече са станали окачване.
                      Дупе знае 2 и 200 ...
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

Ясно.

Коментар

все пак имаше някои позитивни неща отначало които ме насочиха ) ..

само едно не рабрах .... явно цените са някаква тайна .... сумати от вас са си направили лифт ... и знаят точно колко струва ...

и кои марки са подходящи за нисана ... но никои не искада каже по конкретно ) или сте на далавера и са ви го направили по приателски или се чувствате прецакани незнам

да опитаме така дайтее съвет каде биха ми направили лифт 2 инча културно бързо и на конкурентна цена спрямо другите

Коментар

все пак имаше някои позитивни неща отначало които ме насочиха ) ..

само едно не рабрах .... явно цените са някаква тайна .... сумати от вас са си направили лифт ... и знаят точно колко струва ...

и кои марки са подходящи за нисана ... но никои не искада каже по конкретно ) или сте на далавера и са ви го направили по приателски или се чувствате прецакани незнам

да опитаме така дайтее съвет каде биха ми направили лифт 2 инча културно бързо и на конкурентна цена спрямо другите
                            Колега, ти четеш ли това, което се пише, или си само писател? Дадена ти е ориентация за цената. Ако порядъкът й те устройва, единственото, което ти остава, е да поискаш конкретни оферти.

Освен това, към форума има и онлайн магазин, където можеш да получиш чудесна ориентация за цените на окачвания. Ама трябва да цъкнеш малко с мишката и да погледнеш

Иначе дали някой бил на далавера или бил прецакан, като че ли не е твоя работа.

Марки амортисьори и пружини, които да са специално "подходящи за Нисан" едва ли някой може да ти посочи. По-скоро е въпрос на вкус и лични предпочитания.

Имаш избор. Кеф ти Trailmaster, кеф ти TJM (за тия двете търсиш Пламен Петров), кеф ти OME ...
                            Ние не сме неутрални!

Коментар

магазина не го бях видял ... мерси

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X