Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем при ускоряване на Патрол 3.0 ДИ 2001 г.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем при ускоряване на Патрол 3.0 ДИ 2001 г.

Здравейте , проблема е следния: На място се форсира добре. На първа скорост си набира , но на втора ,трета и другите едва ускорява с натиснат педал до долу. Диагностик спомена да се търси нов педал на газта ама как проблема го няма на първа скорост?

От: Проблем при ускоряване на Патрол 3.0 ДИ 2001 г.

Диагностика може и да е прав, ако нещо с реостата на педала не е в ред.
    Другото, и по-вероятното, дето прави същото, е скапан дебитомер. Като спреш на място във входяшия колектор остават маслени пари от картерната вентилация, и малко по малко замърсяват дебитомера, а от един момент нататък той започва да полазва все по-малко влизащ въздух и джипката започва да върви все по-малко. На ниски предавки все още има мощност за да не се усещта толкова, ама на високи падналата мощност вече не стига.

Ако имаш познат със същия патрол, терано 2 2.7 с интеркулер или терано 2 със същия двигател, дебитомерите до колкото знам са еднакви и може да се пробва дали е от него. Другия вариант е да ми се домъкнеш някой ден на Опълченска и Сливница и да опитаме с друг. Имам таман 2 резервни.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Освен дебитомера (най вероятната причина) и дачтика за положение на газта, да се има в предвид и датчика за неутрална скорост. Двама колеги вече изпищяха от тоя датчик именно при тоя Патрул.

Коментар

Датчик за неутрална скорост има ли при ръчните скорости?

Коментар

Nissan Patrol 3.0Di придърпва и губи мощност при ускорение

На Едо категорично е ръчка.
          Но, първо скенер и да се види дебитомера!

Коментар

Първоначално публикуван от ceko26 Преглед на мнение
            Датчик за неутрална скорост има ли при ръчните скорости?
            Моят е с ръчни скорости и има датчик за неутрална скорост.И аз имах подобен проблем смениха ми 2 датчика на скоростите.Единият за неутрална скорост някъде към 150лв струваше и един по евтин към 40лв беше,обаче не мога да се сета как му беше наименованието.

Коментар

А аз да питам, защо му е на място да спира турбото? Ако екология, малко ме съмнява да има твърде осезаема разлика. Ако икономия - пак. Тоест, ако няма технически причини тоя датчик да е там, направо му давам жиците на късо (или ги резвам, в зависимост от това кога отваря или затваря) и въобще няма да го мисля.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                А аз да питам, защо му е на място да спира турбото? Ако екология, малко ме съмнява да има твърде осезаема разлика. Ако икономия - пак. Тоест, ако няма технически причини тоя датчик да е там, направо му давам жиците на късо (или ги резвам, в зависимост от това кога отваря или затваря) и въобще няма да го мисля.
                Така направих аз, резнах му жиците на датчика за неутрална скорост и вече 2-3 месеца джипката лети...

Коментар

Имал съм няколко подобни случай ..... и се оказва дебитомер. Дебитомера го тествам по следния начин - измивам го с обезмаслител или чистител за карбуратори и тествам дали има промяна /обикновенно се запрашават и правят тези номера/
                  Не ми казвай какво да правя... За да не ти кажа къде да идеш...!
                  Suzuki Grand Vitara 2.5 V6
                  Mercedes Benz ML55 AMG
                  Ицо - 0888Ч6Ч6Ч6

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X