Колеги днес да сложа навигацията да се зарежда в запалката и нямаше ток. Възможно ли е от някой бушон да е или някаде другаде да търся проблема? Маверик/Терано 1996 2.7 TD
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Няма ток до запалката
Свий
X
-
От: Няма ток до запалката
Първоначално публикуван от Даниел Бибов Преглед на мнениеКолеги днес да сложа навигацията да се зарежда в запалката и нямаше ток. Възможно ли е от някой бушон да е или някаде другаде да търся проблема? Маверик/Терано 1996 2.7 TDNISSAN FOREVER
-----------------------------------------------------------------------------
Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!
-
Днес намерих време да проверя за какво става въпрос. Не бях в Благоевград 1 седмица и не е пален джипа. Днес реших да проверя запалката с мултицет. Оказа се, че съм пробвал когато не съм дал на контактОбаче намерих и друг проблем. Снощо ( по тъмно ) излизах с джипа и забелязах, че на централната конзола при парното не свети нищо, пълен мрак, само като щракна копчето на климатика свети. Някакви идеи? До скоро си светеше.
Nissan Terrano 2.7 TDi
----------------------------
Нещо което работи - не се пипа!
Коментар
-
Е какви идеи други освен изгоряла крушка, ама е от гадните японки най-вероятно, дето са като глава на кибритена клечка, тук ми дернаха 3лв. за бройка.
Коментар
-
На моето Терано/но то е 2001г./ в конзолата се помещават мисля 3 крушки.Едната осветява положението от където духа нвъздуха,втората е в средата и осветява бутоните и третата е в другия край и осветява врътката за топло/студено.
Крушките поне при мен са едни малки стъклени и от тях излизат дълги телчета /проводници/.Струват между 1 и 2лв. според зависи какво купуваш като камество.
При мен отделно са и поставени сини силиконови калпачета,защото цялото табло и уредите светят в цвят тип неон...
Виж в моята тема съм писал и снимал смяната.....
http://www.offroad-bulgaria.com/show...135997&page=14
...не съм сигурен обаче дали при твоя модел е същото като разположение и като тип крушки.Вярвам,че ще е идентично обаче!
Дано да съм бил полезен!
Поздрави!NISSAN FOREVER
Коментар
-
Мерси за отговорите но се отказах да се занимавам с тези лампички. Откачих централната конзола, махнах жабката и пластмасите около нея, махнах и това под централната конзола където може да се оставя телефони и други боклуци и немога да го видя тези лампи. Мисля, че трябва и от ляво да се разглоби за да стигна до тях но това означава цялото табло почти. Някой ако има по лесни идеи да казва.
lubashki777 при тебе е по-лесно откачането на конзолата защото на по-старите за превключване за духането на вътрешен или на външен въздух се мести нещо като лостче отзад и нз дали няма да го разваля ако го извадя.
Поздрави.Nissan Terrano 2.7 TDi
Коментар
-
Първоначално публикуван от Даниел Бибов Преглед на мнениеМерси за отговорите но се отказах да се занимавам с тези лампички. Откачих централната конзола, махнах жабката и пластмасите около нея, махнах и това под централната конзола където може да се оставя телефони и други боклуци и немога да го видя тези лампи. Мисля, че трябва и от ляво да се разглоби за да стигна до тях но това означава цялото табло почти. Някой ако има по лесни идеи да казва.
lubashki777 при тебе е по-лесно откачането на конзолата защото на по-старите за превключване за духането на вътрешен или на външен въздух се мести нещо като лостче отзад и нз дали няма да го разваля ако го извадя.
Поздрави.
* Ако ги сменях си вземи от възможно най-качествните крушки, че още съжелявам, че сложих в копчетата за прозорците светодиоди. Изкараха 1 месец !
Коментар
-
Благодаря ти. Смених я тази гадна крушка. Оказа се най-обикновенна като на малките лампички над огледалото за задно виждане и мисля на габаритите са същите. Тъй като нямах такава налична взех от лампичката над огледалото която се сваля за 5 секундии сложих на мястото на изгорялата. Само 1, не като на lubashki. Това плафонче е на някакви щипки и излиза след махане на 4-те копченца с бяла линия и с натискане с права отверка в 6 отвора на конзолата. Видях и изгоряла крушка която осветява пепелника, но тъй като там има стотинки а и е някаква малка крушка която не съм виждал до сега няма да сменям.
ПП. Бая боклуци немрих и при радяторчето за климатика и пак потърсих филтъра за купето, но май е доста забутан зад пак тази централна конзола където цял ден ме мъчи не го разглоби, че ми се струва че трябва да разглобя цялото табло да стигна до там. Та преди като махнах жабката видях някаква черна кутийка и се чудих за какво е. Някой знае ли?
Nissan Terrano 2.7 TDi
Коментар
-
Черното имам някаква идея какво е, ама ще изчакам Спарки да каже
А иначе филтъра се намира зад жабката. Не е нужно да разглобяваш нищо освен жабката, която се държи на няколко винчета. След това ще видиш нещо като ламарина зад която е въпросния филтър. Смени го или го изпер, ама цената не е нищо сериозно та да се занимаваш.
Поздрави !
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално публикуван от Даниел Бибов Преглед на мнениеМоя си е с фабричен климатик. Малко ми е странно да няма филтър поне на климатика?
Разглобяваш пластмасата под чистачките и там има едни метални капаци.Закрепени са с винтове...развиваш,отупваш кечетата/защото май не се предлагат нови/ и сглобяваш.Имай предвид,че от там при недобро уплътняване при силен дъжд може да ти влиза вода и да капе в краката ти!
Четох че го лекували проблема с мазане на качествен силикон и така....
Поздрави!NISSAN FOREVER
Коментар
-
По рано се опитах да махна чистачките да проверя за филтър но нямам скоби и не съм се занимавал друг път.
Сега чакам да видя някой дали ще каже каква е черната кутийка малко по нагоре по снимките
Поздрави!Nissan Terrano 2.7 TDi
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар