Здравейте колеги,от скоро съм с нисан Патрол y61 2,8 тд 130 кс.От както съм го купил все ми се стува че няма мощност .смених дебитомер нещата се подобриха ,но пак не е както трябва,измерих налягането на турбокомпресора в движение напълно натоварване 0,6-0,7бар.Мисля си че е малко ,ако може някой дами каже колко трябва да е ,на този мотор.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Патрол y61 колко е нормално да надува турбото
Свий
X
-
От: Патрол y61 колко е нормално да надува турбото
С какво го сравняваш?Качи се на някой друг екземпляр със същата моторетка и тогава търси причината за нещо!Тежък камион е това,силата му не е в гонките и дрифта,а 129-те коня се впрягат по друг начин!Първоначално публикуван от maistorqgata Преглед на мнениеЗдравейте колеги,от скоро съм с нисан Патрол y61 2,8 тд 130 кс.От както съм го купил все ми се стува че няма мощност .смених дебитомер нещата се подобриха ,но пак не е както трябва,измерих налягането на турбокомпресора в движение напълно натоварване 0,6-0,7бар.Мисля си че е малко ,ако може някой дами каже колко трябва да е ,на този мотор.
0899 шест5313нула
За всекиго по нещо
-
Не си споменал и,че си изключил уест-гейта/клапана освобождаващ част от изгорелите газове,за да регулира някакви максимални стойности на налягане на турбинатав системата/,и отново налягането е макс 0-6-0.7бара....Това според мен не е нормално.
На бившия Патрол,само подложих по една гайка м8 за да натегна малко въпросния клапан и системата започна да се помпи на 1.0-1.1бар...ако клапана е изключен би трябвало да помпи повече.
Принципно на Y60 не може да помпи повече от 1.1бара,защото на всмукателния колектор има байпасен клапан и той е настроен да изтърва някъде около тия стойности.На y61 не знам дали го има.Е..той принципно може да се натегне и да се достигнат още по-големи налягания в системата,ама малко е рисковано да стане беля...
Така,че...при изолиране на уест-гейта би трябвало поне до 1бар да ти качва/това мерено в движение разбира се!/
Поздрави!NISSAN FOREVER
-----------------------------------------------------------------------------
Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!
Коментар
-
Ами онзи ден защото ми каза друго....Първоначално публикуван от maistorqgata Преглед на мнениеДнес изключих уест-гейт/клапана и вдигна 1,2-1,3 бара.
В този случай не виждам какво те притеснява.
Точно толкова трябва да си помпи турбината.Без натягане на уест-гейта около 0.6-0.7bar и ако го понатегнеш да стига до 1.0.1.1bar.
Не е препоръчително обаче карането продължително време на налягане от 1bar,защото май отива турбината на кино...
А за вървенето...ама Патрола си е тежък кюп.Нормално е да ти се струва тромав.Имай предвид,че мисля Y61 е по-тежък от Y60 къс...а тягата в мотора е сходна!
Поздрави!NISSAN FOREVER
-----------------------------------------------------------------------------
Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!
Коментар
-
Откача се и се запушва маркуча му. И като го настъпиш турбото започва да вдига такива обороти че аха-аха да хвръкне.
Ако си и по-височко като надморка височина картинката става съвсем цветна и турбото придобива кратък, но "съдържателен" живот.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар
-
Здравейте,Първоначално публикуван от Владимир Раденков(vladyas) Преглед на мнениеСвали ГНП-то и го дай да му изчистят електрониката, на хора които си разбират от работата (които са малко) и ще видиш разликата.
Може ли малко по-подробно да обясните чистенето на електрониката?
Коментар
-
В самата електроника се натрупват отлагания от горивото, това води до некоректната и работа. Лично съм виждал какво излиза от нея след пълното разглобяване на ГНП-то от майстор и не можах да повярвам.Първоначално публикуван от nissan_gr Преглед на мнениеЗдравейте,
Може ли малко по-подробно да обясните чистенето на електрониката?0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"
Коментар
-
Благодаря за отговора. Не предполагах, че се случва такова нещо.Първоначално публикуван от Владимир Раденков(vladyas) Преглед на мнениеВ самата електроника се натрупват отлагания от горивото, това води до некоректната и работа. Лично съм виждал какво излиза от нея след пълното разглобяване на ГНП-то от майстор и не можах да повярвам.Последно редактирано от nissan_gr; 28-03-18, 10:30.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар