Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какво ще кажете за този Нисан?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Какво ще кажете за този Нисан?

Аз имах 4Runner,преди да го терминирам,но беше 2-ра генерация,2,4 ТД!Ненормално здрав и корав джип...но-бавен,знаеше си 12/100 дизел навсякъде и така и не можах да свикна със стойката на седалката!Аз,че съм голем-така е ,но неудобно много..след 4-500 километра се схващах и изнервях страшно!Еквивалента тук е 3-та или 4-та генерация ранър с бензинова тяга,обаче цените са по две за запазен екземпляр!Спрял съм се на този Нисан ,защото ми допада по характеристики и функционалност и най-важното-смятам,че ще е доста удобен на дълъг път!А за в града също е незаменим автомата!От кубатурата не се плаша,защото вече 20/100 газ отговарят на 10/100 дизел,но тягата на 170 коня и 6 цилиндъра е друга!Ще потърся и огледам и дано открия своя!
    0899 шест5313нула
    За всекиго по нещо

Коментар

Сега погледнах по немските сайтове. Има екземпляри с газови уредби за по 4-6000 евро, 1998-2000г.
      Кой'т не скача е червен, кой'т не скача е червен!

Коментар

Има,да,хем там няма да те излъже търговеца..освен ако не е Българин,сърбин или нещо подобно!А при вас каква е цената на газта?
        0899 шест5313нула
        За всекиго по нещо

Коментар

0.82e

Коментар

Актуално е 80-85 цента.
            Даже сега намерих 2 машини с газ, единия 2999 евро. 1998г и другия 3300 пак 1998г. Мен по външност Паджеро Спорт по-ми допада, ама виж по качество не знам кой е по читав.
            Я, имало колега и той в Германия

Коментар

Не се хвърляй на най-евтиното,че после лошо!Аз лично Паджеро не понасям от едно време ,заради дизелите им-огрооомен разход и въобще..ама Тойотаджиите са извратени-нищо друго не ни харесва!Субективна,може би оценка,но това е!А цената на газта е добра-20 цента над българската,което е нищо,ама е и качествена!
              0899 шест5313нула
              За всекиго по нещо

Коментар

За газта не знам, щото моята каляска е дизелка (лека кола). Ама с тукашния дизел си дигам спокойно 200-220. Лятото като си идвах в БГ, с българската нафта не мога да я накарам 160 с педал до ламарината.
                А относно евтиното не знам, в конкретния случай го отдавам по-скоро на желанието на собствениците да се отърват от машината, предвид лакомията и цената на горивото + данъци и застраховки тука. Читави машини от частници със сервизна книжка, са с не повече от 500-1000 евро скъпи, според зависи от година и обявени километри пробег.

Коментар

В Канада Патфайндера има ги 3,3 и 3,5 мотори и се води един от най-здравите и надеждни 4х4 (да не кажа най-). Карат по 300+ км без грижи. Но си имат и апетит ..но това му е май едниствения кусур.

Коментар

Че са лакоми-така е ..и тук гражданската е над 300,данък 300 и нещо и т.н,но това е...няма две добри!А нищо чудно при вас машините да са още с оригиналното окачване,защото хем дупки няма,а и Германеца не се е засилил в гората да троши!А и грамотно ще са поставени газовите уредби,без 'гаражни' изпълнения!Успех и в намирането на твоят джип!Аз в края на лятото унищожих Тойотата,минаха няколко седмици и си казвам-здраве да е,може и лека кола да карам...да ,ама не!Не,че е лоша колата-напротив пъргава и здрава Хонда,обаче досадно и некомфортно ми е след толкова години на високо!И знаеш ли кое ми липсва най-много-куриоз,но-огледалата!Големите огледала с огромна видимост за маневра....и чувството за сигурност и независимост!Необяснимо е,трябва да се почувства!Как да обясня на някой,който ми казва-'ти луд ли си,за какво ти е тоя камион?',че не разбира за какво говори?
                    0899 шест5313нула
                    За всекиго по нещо

Коментар

Най-вероятно е именно така. За което си има и логично обяснение. За да имаш газова уредба, допълнително монтирана, то после с нея трябва да минеш на преглед (TUV). А там компромис не правят, още по-малко що се отнася до сигурността. Има си лицензирани фирми, които слагат газови. Е верно, едно слагане чини към 1500-2000 евро обаче. А германците освен по асфалт, трудно биха карали по черни пътища, дори и да искат. Просто в повечето случаи всяко едно излизане извън асфалта и по черните пътища означава навлизане или в горско стопанство или в частен имот. И в 2та случая е забранено и нерегламентираното влизане може да ти донесе глоби и разправии. Това от своя страна + по-големия разход, данъци и застраховки правят джиповете като цяло не толкова атрактивни возила тука и тези, които ги притежават или наистина имат нужда от тях или са големи маниаци надвили си на масрафа.

Коментар

Е трябва да има и при вас някакви регламентирани места за офроуд...
                        0899 шест5313нула
                        За всекиго по нещо

Коментар

Първоначално публикуван от sonda Преглед на мнение
                          Е трябва да има и при вас някакви регламентирани места за офроуд...
                          Именно това е тънкия момент! Ама както в БГ хващаш си джиБката и караш през поля, ливади и гори където поглед ти види и сърце ти иска- ниенте. Виждал съм излети и походи на колеги тука от форума (снимки) как цял керван с машини обикалят по планини, гори, катерят се къде ли не. Много им се кефя! Ама тая картинка не си я представям например в Алпите, където на първо време пред машините ще застане плътен кордон от съвестни бабички, които в най-добрия случай ще ти помелят огледалата с бастуните си, докато дойде полицията, която ще ви разтърве и ще ти напише прилежна глоба на която трябва да се радваш, за това че не се е стигнало и до съд.

Коментар

Здравейте,преди година си продадох Патрола и бях пред дилемата какъв да е следващия джип.Основната причина за раздялата беше,че ми умаля късата база/макар и късия Патрол да е доста по-голям от някои дълги бази-например Витарата/,и се оглеждах за нещо по-голямо.На мен ми трябваше за експедиционен туризъм,което включва както нормален /по черни пътища ,а не директно през деретата/офроуд ,така и асфалтови преходи.Пиша всичко това,за да разберете за какво ми трябваше джипа.
                            Та тогава се загледах по въпросния Патфайндер....3.3 и около 170к.с. под капака.Дори въпросния екземпляр беше син на цвят с бяла кожена тапицерия/любимата ми комбинация /
                            Екземпляра беше добре поддържан и почти бях на косъм да го придобия.
                            Какво ме спря....
                            1.Високия данък/гражданската така или иначе при над 2500кубика е сходна/
                            2.Липсата на предлагане по нашите географски ширини,което беше равно на ограничен избор/говоря и като състояние на машината и като цена/
                            3.Големия разход на гориво
                            4.Липсата като цяло на части/особено едрогабаритни/...лошото е че няма предлагане и втора употреба.
                            5.Поради почти никаквото предлагане нямаше как да седна предварително в него и да установя доколко ми е удобен.Аз също съм големичък/малко над 100кг./,и за мен е от особена важност да не ми е тясно,за да не схващам при по-дълги пътувания,защото неудобното пътуване от удоволствие се превръща в мъчение!
                            Та по гореописаните причини се отказах.Взех си Терано и не съжалявам.То се оказа един много универсален експедиционен семеен автомобил.
                            Та колега...не гледай само снимки,а намери някъде въпросната машина и се качи в нея.Виж дали ти е удобна,дали като бутнеш седалката назад на макс остава достатъчно място за седящия зад теб/комфорта при пътуването трябва да е за всички,а не само за водача /.Понякога машината изглежда огромна отвън,но вътре е тясна ,плитка/това сигурно го разбираш,щом си карал Рънър 2-ра генерация/ и доста неудобна,особено за дълги пътувания.
                            Това е от мен.
                            Поздрави и успех с избора!
                            NISSAN FOREVER
                            -----------------------------------------------------------------------------
                            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                              Здравейте,преди година си продадох Патрола и бях пред дилемата какъв да е следващия джип.Основната причина за раздялата беше,че ми умаля късата база/макар и късия Патрол да е доста по-голям от някои дълги бази-например Витарата/,и се оглеждах за нещо по-голямо.На мен ми трябваше за експедиционен туризъм,което включва както нормален /по черни пътища ,а не директно през деретата/офроуд ,така и асфалтови преходи.Пиша всичко това,за да разберете за какво ми трябваше джипа.
                              Та тогава се загледах по въпросния Патфайндер....3.3 и около 170к.с. под капака.Дори въпросния екземпляр беше син на цвят с бяла кожена тапицерия/любимата ми комбинация /
                              Екземпляра беше добре поддържан и почти бях на косъм да го придобия.
                              Какво ме спря....
                              1.Високия данък/гражданската така или иначе при над 2500кубика е сходна/
                              2.Липсата на предлагане по нашите географски ширини,което беше равно на ограничен избор/говоря и като състояние на машината и като цена/
                              3.Големия разход на гориво
                              4.Липсата като цяло на части/особено едрогабаритни/...лошото е че няма предлагане и втора употреба.
                              5.Поради почти никаквото предлагане нямаше как да седна предварително в него и да установя доколко ми е удобен.Аз също съм големичък/малко над 100кг./,и за мен е от особена важност да не ми е тясно,за да не схващам при по-дълги пътувания,защото неудобното пътуване от удоволствие се превръща в мъчение!
                              Та по гореописаните причини се отказах.Взех си Терано и не съжалявам.То се оказа един много универсален експедиционен семеен автомобил.
                              Та колега...не гледай само снимки,а намери някъде въпросната машина и се качи в нея.Виж дали ти е удобна,дали като бутнеш седалката назад на макс остава достатъчно място за седящия зад теб/комфорта при пътуването трябва да е за всички,а не само за водача /.Понякога машината изглежда огромна отвън,но вътре е тясна ,плитка/това сигурно го разбираш,щом си карал Рънър 2-ра генерация/ и доста неудобна,особено за дълги пътувания.
                              Това е от мен.
                              Поздрави и успех с избора!
                              Привет колега!Естествено,че ще направя най-подробен оглед и тестдрайв,как без това!А за части-доста има у нас,а ако се наложи-от щатско,но не смятам!Виж едрогабаритни-няма да има,но дано не се наложи...за толкова години не съм купувал нищо едрогабаритно /чукам на дърво/!Единствено данъка,ама то и на моята Хонда 136 коня е 170 лева!Някои от екземплярите,които гледам са с обикновена газова,защото по думите на собствениците мотора е с метални колектории нямало нужда от инжекцион,което ми звучи малко глупаво!От друга страна смятам,че при тази кубатура даже и с ГИ няма да е успешно свалянето на разхода под 20/100!А обикновената газова с изпарител 120 kw е по-непретенциозна за обслужване!И да-искам да си седя вътре като на стол,а не като в болид на Ф1,както беше в Ранъра!Карах една 100-ца ТЛК.... е..ти хола е вътре..4.2 тд..съвършената кола за мен,но не съм дорасъл още!
                              0899 шест5313нула
                              За всекиго по нещо

Коментар

И така!След няколко огледа констатациите са следните:-много гният..Руснаците са прави за това-шаси,калници,прагове,таван!-стойка на седалката-приблизително като в Ранъра,вероятно поради намалената височина,поради вградената рама!Крен на завои,,голям..амовете бяха отишли-и това допринася!Автоматите работят мазно и адекватно,но мудно,като типични от онези години.Още петдесетина кончета не биха били излишни.Разход по думите на собствениците-25/100 газ с АГУ!Ако си наглася седалката както ми е удобно,отзад не може да седне човек.Малко място в багажника,поради разполагането на резервна гума и бутилка за газта там.Продължавам търсенето на други модели в същия клас!
                                0899 шест5313нула
                                За всекиго по нещо

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X