Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Вода в купето на Терано 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Вода в купето на Терано 2

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    Няма кво да го търсиш. Ако е миришел на оцет (бе, на класически силикон), не е неутрален. Неутралния почти не мирише, малкото мирис е съвсем различен, и съхне с една идея по-бавно. Добро за такива работи а и за гарнитури изобщо е сивия (графитено сиво) силикон на Victor Reinz. До сега 100% успеваемост навсякъде, където съм го ползвал.
    Намерих го - мирише стабилно на оцет. Ето и две снимки.
    То се е видяло - ще го сменям с друг.
    Иначе след като го намазах спряха всякакви течове.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:1.jpg
Прегледи:1
Размер:73.7 КБ
ID:5453779
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:2.jpg
Прегледи:1
Размер:108.4 КБ
ID:5453780

Коментар

колега МИЛЧЕВ дано да си остановил теча но аз претполагам че теча е от уплатнението на задната/багажна/ врата. махаш всичко от пода на багажника/постелки до ламарина/ влиза едно дете /защото е по малко/ затваряш вратата на багажното отделение. и наливаш вода от горе на тавана на колата.след минута отвътре се чува гласът.вода тече.водата от там по канала на кабелите .стига до краката на шофьора и гори бошона на светлините.някъде из форума съм пратил и снимки .но тъй като настъпвам по мазола много /старши.страши.участници ме БАНВАТ-/ ето два примера.до лубашки ./колега/ ти си тенекеджия и си търсиш клиенти.защо. защото ако е верно .от дупка /отдоло на пода/водата ще влезе но ще и излезе.до явор.ако е от шибидаха. ще тече на главата на КОЛЕГАТА милчев. или най малкото тапицерията ще пожалтей .просто и ясно то ва е форум за помощт. не за предсказания.ЗНАЕШ КАЗВАШ НЕ ЗНАЕШ МЪЛЧИШ......

Коментар

Първоначално публикуван от sveti54 Преглед на мнение
        колега МИЛЧЕВ дано да си остановил теча но аз претполагам че теча е от уплатнението на задната/багажна/ врата. махаш всичко от пода на багажника/постелки до ламарина/ влиза едно дете /защото е по малко/ затваряш вратата на багажното отделение. и наливаш вода от горе на тавана на колата.след минута отвътре се чува гласът.вода тече.водата от там по канала на кабелите .стига до краката на шофьора и гори бошона на светлините.някъде из форума съм пратил и снимки .но тъй като настъпвам по мазола много /старши.страши.участници ме БАНВАТ-/ ето два примера.до лубашки ./колега/ ти си тенекеджия и си търсиш клиенти.защо. защото ако е верно .от дупка /отдоло на пода/водата ще влезе но ще и излезе.до явор.ако е от шибидаха. ще тече на главата на КОЛЕГАТА милчев. или най малкото тапицерията ще пожалтей .просто и ясно то ва е форум за помощт. не за предсказания.ЗНАЕШ КАЗВАШ НЕ ЗНАЕШ МЪЛЧИШ......
        Колега...струва ми се ,че се вкарваш в голям филм...
        Ами колега...не съм тенекеджия и НЕ СИ търся клиенти...!!!
        Работя в магазин за авточасти и лично аз единствена сервизна дейност която извършвам е по моята си джипка и то най-вече защото ме кефи да си я човъркам сам!!!
        По отношение на водата....ами това ,че влиза вода и е мокър пода не означава,пък и май никъде не е писано,че същата не излиза...т.е.колегата е упоменал че при обилни дъждове му влиза вода и е мокър еди-къде си пода...Ти как разбра ,че въпросната вода се събира и се налага изпомването и едва ли не,защото не се изтичала...
        По въпроса за предположенията...ами то тук във форума в 90% всичко е предположения,само че те не са без полза.Така един неориентиран колега би се насочил какво да прегледа и евентуално да открие проблема!
        То хората в сервизи и то реномирани си карат колите и там им гадаят какъв им е проблема,а ти очакваш някой тук във форума някой да дава 100%-тови точни диагнози...
        Та излез от филма братле...
        П.П.Не мога да не си позволя и един съвет към теб/това не е на бъзик или да те обидя с нещо,но просто ми направи силно впечтление и не мога да го подмина/...
        Братле вземи малко си оправи правописа!!!Аз лично се изтормозих докато ти изчета поста.Поне всяко ново изречение го пиши с главни букви...на елементарните правописни грешки ,които правиш/то май и моя син в 3-ти клас не ги допуска вече,а българския език съвсем не му е стихията/...майната им...те ще са до живот вероятно...
        То и аз понякога правя някоя и друга грешка,ама твоето е направо....чудо...
        Поздрави!
        Последно редактирано от lubashki777; 14-02-13, 07:44.
        NISSAN FOREVER
        -----------------------------------------------------------------------------
        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от sveti54 Преглед на мнение
          до явор.ако е от шибидаха. ще тече на главата на КОЛЕГАТА милчев. или най малкото тапицерията ще пожалтей .просто и ясно то ва е форум за помощт. не за предсказания.ЗНАЕШ КАЗВАШ НЕ ЗНАЕШ МЪЛЧИШ......
          Гледам и аз съм намесен в това компетентно мнение с моята некомпетентност:-)
          Та да кажа ако някой не знае.
          Водата която влиза покрай уплътнението на шибидаха(защото влиза) се отвежда по едни маркучета от двата края на шибидаха в колонките на предния прозорец,влизат под кичето под краката на водача и пасажера и излизат навън от там.Много често точно под краката тези маркучета се претриват и при всеки дъжд независимо дали се движиш или си спрял-кичето е подгизнало.
          Чакам извинение от колегата sveti54.Дано тея цифри не са набора му,че голяма излагация става тогава.

Коментар

Намерих мястото на теча.Няколко колеги се оказахаправи.Най-напред водата тръгва от ламаринения капак отдясно и капе точно всредата на вентилатора на парното.После по въздуховода,и от там върху мокетаотдяно на педала на газта.Кечето под мокета го извадих,че наистина ще избие ръжда.Щосе отнася за,,предположенията,, чрез тях се стига до истината.Поздрави иблагодарности на всички включили се.

Коментар

Първоначално публикуван от milchev74 Преглед на мнение
              Намерих мястото на теча.Няколко колеги се оказахаправи.Най-напред водата тръгва от ламаринения капак отдясно и капе точно всредата на вентилатора на парното.После по въздуховода,и от там върху мокетаотдяно на педала на газта.Кечето под мокета го извадих,че наистина ще избие ръжда.Щосе отнася за,,предположенията,, чрез тях се стига до истината.Поздрави иблагодарности на всички включили се.
              А филмирания колега се кълнеше едва ли не,че теча бил от уплътнението на вратата на багажното...че и едни голеееми и силни думи каза накрая....
              Извинявам се за спама,ама ме напушва един смях........луда работа!
              Радвам се че се стигна до истината накрая.Повредата е локализирана и ще бъде оправена.Не е нещо сериозно....
              Поздрави!
              NISSAN FOREVER
              -----------------------------------------------------------------------------
              Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Тези води са страшна работа
                само бараки

Коментар

Наистина нямаше да се сетя сам.Вентилатора отдясно а теча отляво.ПОЗДРАВИ.

Коментар

Изчетох внимателно настоящата тема , защото при мен установих , че след дъжд се мокри мокета в багажното отделение точно до петата врата. След търсене на решения на подобни проблеми открих това , което мисля да пробвам лично: http://www.drive2.ru/cars/ford/maver...ournal/118392/

Коментар

Махаш уплътнението което е не на вратата а на покрива-мажеш с неутрален силикон /страната към покрива/слагаш на место и чакаш да изсъхне и и...черпиш

Коментар

Благодаря за съвета и черпя каквото пиеш. Самата манипулация само в топло време ли се прави или може и в по-студено?

Коментар

Добре е да е сухо и чисто мястото където мажеш и е добре да е няколко градуса над нулата-съхне по-добре и по бързо

Коментар

Какво е неутрален силикон?
                            Досега всички, който съм ползвал миришат на оцет.
                            При мен също тече в багажника на двувато терано, паркирам в един баир и задницата винаги е най-ниско.
                            "Джипът започва да върви, като спре да ти е жал за него"УАЗ 469ТЕРАНО 2,7ТДПЕЖО 307 1,6хди

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
                              При мен също тече в багажника на двувато терано, паркирам в един баир и задницата винаги е най-ниско.
                              Именно, такъв дети бе смърди на оцет е неутрален

Коментар

Първоначално публикуван от kra_kra Преглед на мнение
                                По мое нескромно мнение най-добрият силикон специално за гумени уплътнения се продава в Шел(не, че съм им фен)!
                                Казвам го след дългогодишен опит с най-различни силикони.В едни сиви флакончета е и струва 9 лв. някъде.В същите по форма и цвят флакончета се продават и други химии, затова прочети какво е преди да купиш.Както каза колегата важното е да е сухо и чисто.Препоръчвам да се напръска 2-3 пъти в рамките на час, като междувременно вратите не се затварят.Тази операция после е добре да се прави през 3-4 месеца.Уплътненията стават меки и еластични, като нови, и животът им се удължава, като зимата предпазва от залепване при замръзване.Всичките ми коли досега(а, май и занапред) са били все около и над 20 годишни и първата работа след закупуването е била да се заиграя със въпросния силикон, който често го няма, щото е свършил и се налага да обикалям.Само този силиконов спрей наистина попива дълбоко в гумените уплътнения.И разклати добре преди употреба

П.С. Пия и бира, но предпочитам хубава домашна ракия-независимо гроздова, или сливова
                                Последно редактирано от mbenz; 16-12-13, 19:18. Причина: допълнение
                                много автомати-слаби резултати!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X