Обява

Свий
Няма добавени обяви.

вторичен вал терано 2 2.7 тд

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• вторичен вал терано 2 2.7 тд

Здравейте колеги.Всичко започна от едно виене в скоростната кутия , като я отвориха за ремонт казаха, че са за смяна два лагера единият от които иглен и една втулка.Дотук добре чакахме две седмици за доставка на лагера(игленият) и след като започнаха да я събират получих една много неприятна новина от майсторите,че вторичният вал на скоростната кутия е разбит и трябва нов.Отидох да го видя и наистина там където се слага един клин е отчупено парче.Та въпроса ми е някой колега знае ли дали от някъде мога да си купя вторичен вал за скоростната кутия Колата е Нисан терано 2.7 ТД 101 к.с.1996г. ако знаете моля помагайте
    Последно редактирано от svetliovelichkov; 07-02-13, 18:41.
    Jeep grand cherokee 4.0 zj

От: вторичен вал терано 2 2.7 тд

То всичко може да се купи...ама дали ще е рентабилно...
    Такъв вал може да се търси единствено и само оригинален!!!
    Съответно ще струва сигурно майка си и баща си.в повечето случаи като този,хората се насочват към закупуване на цяла ск. к-я втора употреба
    Успех!
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

На твое място бих с купил направо кутия от 2.7tdi. Хем по моргите дал господ, хем са по-здрави.

Въпросния вал трябва да намериш от кутия, на която и е счупено нещо друго. Ако го поръчваш нов - питай mimo13 или patrol fen от форума за цена, ама съм сигурен че няма да ти хареса.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Цената която ми казаха за нов вал е 600 лв. само оригинален,с доставка след 2 седмици,направо ми се плаче.трябва да намеря друг по тънък вариянт.

Коментар

Първоначално публикуван от svetliovelichkov Преглед на мнение
          Отидох да го видя и наистина там където се слага един клин е отчупено парче.
          Дай малко по подробно описание.Ако може и една снимка на отчупеното.

Коментар

Отчупено е ръбчето на канала където се слага клина за заклинване на зъбното колело.Казаха ми че не може да се наварява защото щяло да се разкали някое зъбно колело.

Коментар

Ползвам снимка от една друга тема за което се извинявам.В някое от оградените места ли е?Натиснете снимката за да я уголемите

Име:fixed1[2].jpg
Прегледи:1
Размер:82.0 КБ
ID:5452329

Коментар

Не може ли да се нареже друг канал? Доколкото разбирам става въпрос за шпонъчен канал.
                Или "клин" е нещо друго?..
                Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
                  Ползвам снимка от една друга тема за което се извинявам.В някое от оградените места ли е?[ATTACH=CONFIG]546039[/ATTACH]
                  Ако мога да се ориентирам по снимката става въпрос за долното в ляво оградено.

П.С.Не съм много технически грамотен ама мисля,че става въпрос точно за шпонк.Ама не знам дали може да се нареже друг канал (то мисля,че ако може трябва да се нарежат два ,защото са два срещуположни)

Коментар

Там са две шпонки на 180гр. а зъбното колело е на топла сглобка.Шпонките са осигурител за превъртане и контра на демфера.Ако имаш възможност дай една снимка да го видим това отчупване.

Коментар

Аз мога да ти помогна , на мен това което търсиш ми е здраво стоят ми валовете . На мен проблема ми беше в две зъбни колела на 1ва скорост ,
                      виж снимки на моята тема , търся скоростна кутия за нисан терано 1 . И ще се разберем на лични ако имаш интерес .
                      Land rover 2.5 tdi
                      0884035413

Коментар

Първоначално публикуван от bocho64 Преглед на мнение
                        Там са две шпонки на 180гр. а зъбното колело е на топла сглобка.Шпонките са осигурител за превъртане и контра на демфера.Ако имаш възможност дай една снимка да го видим това отчупване.
                        За съжаление снимки евентуално утре след обед защото скоростната кутия е в сервиза.

Коментар

Ето обещаните снимки на вала.
                          Натиснете снимката за да я уголемите

Име:val.jpg
Прегледи:1
Размер:56.6 КБ
ID:5452518

Коментар

Доста лошо е отчупено.Далече е от зъбното колело и предполагам няма да се нагрее при заваряване но все пак е хазарт.

Коментар

Oт това което виждам, смятам че може да се направи, но от човек който знае какво прави!
                              0886685545-Влади- ОФ-РОУД КЛУБ"НОВИ ИСКЪР 4Х4 ЕКСТРИЙМ"

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X